Val och kort

Valrörelsen inför det stundande omvalet här i Örebro är i full gång, speciellt där vi bor eftersom det är den enda valkretsen som får rösta. Jajjemensan, det är det enda valdistriktet som ska rösta och i det valdistriktet råkar vi bo. Vi får med andra ord rösta i två kommunval, en gång i Ljusdal och en gång i Örebro. Så kan det gå om man flyttar. Det är värre för de som flyttat från denna valkrets eftersom de blev utan röst i detta val. Bättre lycka nästa gång.

Sossarna har ringt på dörren två gånger och delat ut lappar i postlådan ett flertal gånger. Desperat. Jag funderar på att sätta upp en lapp på dörren och postlådan "inga politiker tack". Miljöpartiet har jag sett skymta förbi som hastigast och jag tror att någon lapp från centerpartiet också landat i postlådan. På stan syns ett flertal valaffischer, några vanliga "fler jobb", "fler förskollärare" osv och några roliga. På bussen idag såg jag för första gången vänsterpartiets bidrag "Jalla, Jalla alla som röstar på v är balla". Haha. Så var det konstaterat, jag är inte ball. Nåja, jag kan leva med det. Nästa söndag går vi till val och jag har ingen aning vad jag ska rösta på. Det enda jag vet är att jag inte ska rösta på vänsterpartiet.


I helgen fick vi äntligen ordning på vårt kontor! Förvaringsproblemet löstes med en garderob från IKEA och alla hål på väggarna har vi döljt med möbler, tavlor och tavellister. Det funkar tills vidare. På sikt vill vi tapetsera om och skaffa bokhyllor med dörrar, men just nu ligger det ganska långt ner på prioriteringslistan. Jag är faktiskt riktigt nöjd för stunden, jag tycker att vi har fått till det riktigt bra med små enkla medel. Det enda vi har köpt är ett skrivbord och en garderob, som för övrigt inte var på rea som jag skrev i ett tidigare inlägg. Det var endast garderobsstommarna med ett djup på 30 cm som var på rea, så vi struntade i det och köpte en "normaldjup" garderob istället.

Här kommer i alla fall lite kort!


 
Kontoret som även ska fungera som gästrum. Ni skulle bara veta hur väggarna ser ut bakom alla möbler och tavlor, rummet är i behov av tapetsering. Vi har lyckats dölja jättemånga stora hål...


Jag har inte tömt kameran sedan februari så här kommer lite blandade kort!


 
Lilltrollet (mars)



Våran nya soffa kom i mars



Våran hemska hall är i behov av renovering! Den ligger högt upp på vår "att fixa" lista!
Vår plan är att tapetsera om (det är hur många hål som helst på väggen), måla insidan av ytterdörren vit samt fixa förvaring! Vi funderar på ett vitt garderobssystem med skjutdörrar (varav en skjutdörr med spegelglas). Då kan man ställa in skoställ osv i garderobssystemet. Skulle vara perfekt med en bred garderob där jackor och skoställ rymms och en smalare garderob med korgar till förvaring av vantar, mössor, väskor osv. Till höger i bild, där den fyrkantiga pallen står, funderar vi på att ställa en vit träbänk samt hänga en tavla där spegeln sitter. En vit plastmatta skulle passa fint och träkistan till vänster tas bort. Jag tror det blir super! Jo just det, nya innedörrar får vi inte glömma!



I mitten av april åt vi middag ute för första gången i år!


 
Påskpynt!


         
Stadsparken!!!



Våran stora pojke i sin nya bilstol!


Ny plan- och bygglag

Idag börjar den nya plan- och bygglagen att gälla! På jobbet gjorde den sig tillkänna av att jag, tillsammans med en kollega, fick klura länge på en Karlskogaplan; ska den handläggas enligt den nya lagen och i så fall hur? "Enkelt planförfarande på två sätt" heter det i den nya lagen, men går den att handlägga med enkelt planförfarande? Jag ska meddela mitt svar till kommunen imorgon. :-) Det är spännande med lagändringar, det blir ju liksom nytt för alla, nya kapitel och paragrafer att lära sig och nya mallar att skriva. Dock kommer den gamla och den nya lagen att leva parallellt ganska länge. Nåja, hoppas att ni som har tänkt bygga något i sommar redan har sökt bygglov eftersom bygglovsavgiften förväntas bli högre med den nya lagen.

Ny plan- och bygglag och Usama Bin Laden är död.
Det var dagens nyheter.

Sov gott.