Vi väntar fortfarande

Ni kanske är nyfikna på om det har hänt något ännu. Svaret är nej, vi väntar fortfarande. Jag som var säker på att vi skulle få ett augustibarn tvingas nu inse att jag hade fel (även om det är några timmar kvar på augusti månad). Inga känningar ännu, kanske liiiite mer molvärk än vanligt men annars är det ingen skillnad. Jag håller med Emilia: "kom igen nu bebis!". Vi är ju så nyfikna på att få träffa vår fjärde familjemedlem!

Fem dagar kvar...

Är just nu ensam hemma och har varit det sedan kl 12. Ganska skönt att bara få vara ensam och ta det lugnt. Janne hämtade Liam efter lunch så de busar runt på Jannes jobb just nu. Idag halv fem får Janne semester. Skönt. Det är med andra ord fritt fram för pyret att komma nu. :-) Igår kväll och imorse hade jag ganska kraftig molvärk och hoppades att det var på gång, men inte... Det är bara att vänta och se. Jag tror fortfarande att det blir denna vecka, vi får väl se om jag har rätt det är ju trots allt några dagar kvar av veckan... :-)

Nu ska jag dammsuga och sedan vila i soffan ett tag innan jag ska göra en supersmarrig fiskgratäng till middag.


Dagarna går

Igår kom min syster med pojkvän och hälsade på. Jag vet inte vem som blev gladast av jag och Liam. Liam skulle i alla fall visa alla sina leksaker och höll igång som bara en liten vilde kan. Vi bjöd på lasagne, en stor ugnsplåt med lasagne vilket resulterade i fem matlådor som numera är i frysen. Inte dumt. På kvällen smaskade vi glass (vaniljglass, krossade digestivekex och chokladsås) framför tv:n medan vi surrade en massa. Det var mysigt! För ungefär en halvtimme sedan åkte de hemåt och det känns genast tomt. Liam sa: "När moster Kenneth åker blidde vi lessen. Moster Kenneth är snälla. Jag tycker om moster Kenneth. De kommer tillbaka nästa gång". Hihi. Söttroll. Det är så roligt att han pratar om moster och Kenneth som en person och som han sa, de kommer ju tillbaka nästa gång! :-)

Ikväll börjar en ny serie på svt, true blood, åh vad jag längtar att se den, har hört och läst att den ska vara grymt bra. Jag är ju helt inne i twilight-böckerna så det blir kul med en vampyrserie. Väntar med spänning på att få hämta den tredje twilight-boken på biblioteket samt på att den andra filmen ska komma i november. Känns lite pinsamt men jag är nog lite förälskad i Edward, och jag har förstått att jag inte är den enda som är det. :-)

Imorgon ska vi till barnmorskan och på lördagkväll kommer Jannes mamma. Känns skönt att ha lite hållpunkter i veckan, då går tiden lite snabbare. Vi väntar fortfarande med spänning...


Inte än...

Ingen bebis har kommit till oss än, men det är ju trots allt några dagar till BF så vi får nog hålla oss till tåls. Personligen tror jag att pyret kommer att titta ut om en vecka ungefär. Någon gång nästa helg. Det är bara för att jag tror att det kommer att bli som med Liam. Haha.

Efter lunch åker vi till Hudiksvall för att först gå på Buspalatset och sedan på bio. Vi ska se Harry Potter medan Liam är hos våra vänner. Det kommer att bli sista gången på väldigt länge som vi har barnvakt, blir ju lite svårare med en liten bebis... Bion börjar kl 17 så det är helt perfekt tid, då blir det inte så himla sent innan vi är hemma ikväll.

Nä, nu måste jag packa och förbereda.

Ciao!

Muffinsbak och vecka 39

Igår bakade jag och Liam blåbärsmuffins. Att baka med Liam är ungefär som att springa ett maratonlopp (stressigt och tålamodsprövande). Men det gick bra, det var kul och det blev gott. På eftermiddagen tog han stolt ut påsen med alla muffins och bjöd sina gårdskompisar på muffins och mjölk. Det var väldigt populärt och mycket roligt. Behöver jag säga att påsen snabbt blev tom? :-)

Igår var vi även och besökte mitt jobb. Jag insåg än en gång vilka underbara kollegor jag har. Alla blev så glada över vårt besök och jag känner mig verkligen en i gänget även om jag inte kommer att vara där på ett tag. De är så underbara varenda en av dem! Liam älskar att vara på mitt jobb och spexar och har sig. Charmar alla så klart, charmtroll som han är. Han är verkligen inte blyg för fem öre, vilket glädjer mig oerhört mycket. Han kan knalla fram till vem som helst och börja prata om allt möjligt. Sötnosen. Imorgon ska Liam få följa med Janne på jobbet och leka lite på "Jannes" förskola. Då ska jag nog titta in på jobbet igen . :-)

Förutom detta hann vi även med ett besök hos barnmorskan. Allt ser bra ut så det är bara att vänta på att pyret ska komma ut. Jag har lite molvärk från och till samt sammandragningar, men jag vet inte om det är något tecken på att det skulle vara på gång. Jag har ju haft så en längre tid. Nej, det är nog helt enkelt bara att vänta. Bebisen kommer när den vill helt enkelt. Idag går jag in i vecka 39 och har 13 dagar kvar till BF. Det närmar sig onekligen. Ikväll har jag, konstigt nog, haft sjukt ont i fogarna. Kan knappt resa mig upp och det känns nästan som att jag ska gå mitt itu. Undrar varför det kommer nu helt plötsligt då jag har varit skonad tidigare... Konstigt...

Denna dag har varit lugn. Jag och Liam har tagit det väldigt lugnt mest hela dagen och nu ska jag fortsätta att göra det genom att krypa ner i sängen och läsa. God natt!

Tur till lekparken

På förmiddagen tog jag och Liam en tur bort till lekparken som ligger en bit ifrån där vi bor. På morgonen packade Liam en påse som vi skulle ta med oss, en påse innehållandes två pussel, giraffen, snutten, pippi långstrump och en napp. Viktiga saker med andra ord. Jag adderade ett par kalsonger, ett par byxor samt våtservetter till packningen ifall det skulle hända en liten olycka (man vet ju aldrig). Och så bar det iväg. Liam cyklade så klart, han älskar verkligen sin cykel som han fick av sin farfar, och jag gick och bar på påsen. Vi hade det jättemysigt i lekparken, byggde lite pussel vid bordet, åkte rutchkana, gungade osv. Liam hittade en kotte och två pinnar som han packade ner i påsen och tog med sig hem. Han har nog en plan för dem för han har lagt dem i sin "utelåda", han skulle spara dem sa han. Det visade sig vara helt rätt att passa på att vara ute på förmiddagen för efter lunch regnade det mest hela tiden så då passade det bättre för inomhuslekar så som lego och tågbanan (efter en mysig vilostund i soffan efter lunchen). Senare på dagen fick han besök av Juni och de lekte massor på hans rum.

Vi har det så himla mysigt hemma, just nu känner jag faktiskt inte någon brådska att pyret ska komma ut (förutom att jag inte kan röra mig så bra pga magen) för jag njuter verkligen av att vara hemma med Liam. Han är en riktig myskille. Idag när vi byggde lego så började han pussa mig flera gånger. Och för någon dag sedan sa han "jag tycker om dig mamma". Gissa om mammahjärtat smälter total! Imorgon ska vi baka muffins och det ska bli kul! :-)


Sängen är bäddad med nya sängkläder från Lundmyr.

     
En dag på stranden. Liam gillar att hoppa från bryggan och att fika så klart. :-) 


Hjälper pappa att röja på uteplatsen.
Gissa om han gillar trädgårdsvantarna som han fick av Juni
när han fyllde år!



Magen i söndags (v 37+3)

Semester!

Första semesterveckan är snart avklarad. Jag och Liam har det så mysigt hemma om dagarna. Det är så härligt att få vara ledig och att få spendera tid med den underbaraste människan på jorden! Vi börjar dagarna med sovmorgon (lillskrutten sover fortfarande!) och dukar sedan upp en härlig frukost. Därefter brukar det bli lite mys i soffan då jag läser någon bok för Liam (han älskar att lyssa när vi läser böcker). Sedan är det dags att klä på sig för att gå ut och leka. Vi är ute och leker fram till lunch, passar på att äta frukt ute i solen och hittar på en massa bus. Efter lunch är vi båda trötta och lägger oss i soffan och myser till en film. Jag brukar somna till men Liam har minsann slutat sova på dagarna. :-) Efter att vi vilat lite går vi ut och leker igen tills Janne kommer hem. Självklart blir det mellis utomhus om vädret tillåter. Vi har haft sådan tur med vädret och trots att det är soligt är det inte gassande varmt vilket jag tackar för! Det har börjat bli härlig sensommarluft ute vilket jag ENBART tackar vädergudarna för. Jag pallar inte värme i mitt tillstånd.

Appropå mitt tillstånd. Är nu i vecka 38. Har fortfarande inga krämpor förutom att det är väldigt tungt i kroppen och att jag har något svullna fötter och händer. Just nu känns det bara som en evig väntan, bebisen kan komma när som helst och självklart håller vi på att längta ihjäl oss så pyret, du får gärna komma ut till oss! Besöken hos MVC vittnar om att bebisen verkar ha det bra inne i magen då alla värden är bra. Huvudet är fortfarande nedåt och ruckbart.

För övrigt har vi nu äntligen köpt en egen tvättmaskin och trots att vi endast har haft den sedan i måndags så kan jag redan nu konstatera att det är ett av de bästa köp vi någonsin gjort! Vi är så nöjda! Och tänk vad kul det helt plötsligt blev att tvätta. :-)

Nä, undrar just hur länge prinsen ska sova. Han var ju i och för sig uppe till tio igår... :-)

Vecka 37 och snart semester!

Idag har jag gått 36 fulla veckor. Otroligt! Idag är det även två dagar kvar till semester, riktigt nice!

Igår hämtade vi syskonvagnen som vi har fått låna. En marinblå gammal vagn (den är åtta år gammal) med ett riktigt gung . Otroligt lättrullad är den och väldigt hög (!). Jag minns inte märket, men det är tydligen ett märke som förut på något sätt hörde till Brio och det känns på gunget. Den har ett riktigt Brio-gung. :-) Den blir nog perfekt att ha hemma som promenadvagn när båda barnen ska med, men den är inte så lämplig att ta med om man åker någonstans då den verkligen tar upp hela bagageutrymmet. Då är det nog bättre med vår emmaljunga samt ståbräda till Liam alternativt bärsjal till bebisen. Det blir nog bra! Känns skönt att inte behöva lägga ut massa pengar på en syskonvagn. Däremot kommer vi nog att köpa en smidig sittvagn, typ emmaljunga scooter eller teutonia timmy, när bebisen har blivit stor nog att sitta i vagnen och göra emmaljungan till en sovvagn att lämna på förskolan. Vi fick också med oss ett babyskydd i samma modell som vi hyrde till Liam när han var en liten plutt samt en ståbräda till vagnen och en bärsele från Baby Björn. För att de var så snälla och lånade ut en massa saker til oss gav vi dem femhundra kronor som tack. Det är egentligen ingen summa alls med tanke på hur mycket saker vi fick med oss. Det är väl ungefär vad det hade kostat att hyra babyskydd i Hudiksvall. Och dom sa att de inte ville ha tillbaka vagnen sedan så när vi har använt den får vi göra vad vi vill med den, exempelvis ge bort den eller lämna den på återvinningen.

Igår kväll började jag ställa in böcker i vår nya fina vita bokhylla (den stora). Oj vad fint det blev! Det låter säkert som att vi inte gör annat än städar och fixar och donar hemma, men jag måste säga att även om vi har fått mycket gjort hemma den senaste tiden så tar vi det lugnt också. På kvällarna sitter jag mest i soffan och äter glass. :-) Men jag är en människa som gillar att hålla på och fixa i hemmet, att pyssla och dona på är liksom min grej. Jag gillar att ha ordning och reda helt enkelt.

Snart semester!

Nu har folk börjat komma tillbaka till jobbet efter semestern, lagomt tills jag snart går på semester (på fredag) och sedan föräldraledighet. Det ska faktiskt bli skönt att få vara ledig innan pyret kommer till oss.

I helgen har vi städat förrådet och jisses vad saker vi hade! Helt sjukt egentligen. Sedan hade vi en hel del tomma kartonger sedan vi flyttade hit vilket verkar lite knepigt då vi knappt får plats med vagnen... Nu har vi bestämt oss för att göra oss av med en hel del tomma kartonger och dessutom har vi gått igenom de andra kartongerna och gjort iordning fem stycken som vi ska lämna in på röda korset eller liknande. Vi har precis insett att vårt förråd är ganska så stort! Nu blir det inget problem att få plats med barnvagnen samt syskonvagnen som vi ska få låna av en kollega. Imorgon tänkte vi åka och hämta den samt ett babyskydd och en ståbräda till vagnen som vi också ska få låna av samma kollega. Förutom detta har vi fått låna en bärsjal av Jannes brorsas familj samt en babysitter av min moster (som vi även lånade till Liam). Det känns kul att kunna låna lite saker, annars är det oftast vi som har lånat ut saker till andra vilket i och för sig är ganska naturligt då vi var de första som skaffade barn både bland Jannes syskon och bland mina syskon.

I helgen bestämde vi oss för att vi ska köpa en egen tvättmaskin så igår åkte vi till en affär för att titta lite. Det är svårt att veta vad man ska välja, vad man ska titta på osv. Vi har googlat en del och läst på så lite insatta är vi, men kom gärna med tips på någon bra maskin om ni vill! Förhoppningsvis ska vi ha köpt en tvättmaskin innan denna månad är slut! *hoppas* Tänk vilken lyx, jag har aldrig haft en egen tvättmaskin!

Avslutar med lite kort!



En smygtitt på vårt vardagsrum.


En smygtitt på vårt kök.


En blomma att vara stolt över, tänk att jag lyckades få den att blomma efter en lååååång vila!


Liam har fått en cykel av sin farfar. Lyckan är total!


    
Nyklippt underbaring leker med vatten!