Krypning, mobiltelefon och kamera

Igår lärde sig Vide krypa. Tänk att han har blivit så stor! Han har kämpat och tränat så länge så länge och igår kom han äntligen på hur han skulle göra. Han har knäck krypkoden! Ännu går det inte så jättefort men om en si så där två veckor lär det nog gå undan. Hjälp! Tänk att han snart är nio månader, vart tar tiden vägen?

Snart kommer jag att ha en ny mobiltelefon! Jag har varit utan mobil i över en vecka nu eftersom jag inte har vetat vilken jag ska köpa, men nu har jag bestämt mig och igår beställde jag från internet så den lär nog komma i början av nästa vecka. Skönt! Vi har även beställt en ny kamera, äntligen! Vi har längtat så länge efter en ny kamera och hade bestämt oss att innan vi åker på semester så bara måste vi ha en ny kamera. Tillslut valde vi en kompaktkamera, en Canon Ixus 120 IS. Det sägs att den ska vara bra så jag hoppas att vi blir nöjda. Vi beställde från välkända Cyberphoto i Umeå och lär få den i början av veckan. Cirka 2200 kr gick den loss på, inklusive väska och ett minneskort på 4 GB, så den var inte direkt dyr (det var paketerbjudande samt att jag hade en kod så vi fick köpa den fraktfritt!). Nu längtar jag efter att få grotta ner mig i våra nya elektronikprylar. Speciellt kameran! :-)

Det var allt. Vi har besök från Arvidsjaur i helgen så jag har inte tid att sitta här. Ikväll blir det att kika på Eurovision på tv, surt bara att Sverige missade en finalplats.


Mobillös

Jag råkade tvätta mobilen i tvättmaskinen idag så nu har jag inte längre någon mobil. :-( Fan! Hur kan jag vara så klantig? Av någon outgrundlig anledning fungerar SIM-kortet fortfarande (testade lite snabbt i Jannes mobil), tack och lov! Det värsta är ju om alla telefonnummer går förlorade, så jag hoppas att de flesta är sparade på kortet och inte i telefonen... Fan! Klantiga jag! Men men, jag får väl vara nöjd över att kortet fortfarande fungerar efter att ha blivit tvättad i 1,5 timme i 40 grader med extra sköljning. Telefonen är dock stendöd, konstigt vore väl annars.

Så nu vet ni varför jag inte svarar på telefonsamtal eller sms. Jag måste helt enkelt köpa en ny mobil. Blä.


Annars då?
Jovars. Jag har varit hos frisören idag och fixat håret och i fredags fick jag mina nya glasögon. Känner mig omstylad. Kanske lägger in ett kort någon dag. :-)

Sommar

Galen vecka har det varit, men snart är den slut! Sommaren har kommit på riktigt, vi har ätit middag ute flera gånger och äntligen har de svala sommarkläderna fått komma fram. Just nu så håller de på att klippa gräsmattan ute på gården och det luktar så gott med nyklippt gräs! Träden har slagit ut och Liam säger att nu är det sommar. Han har länge fått höra att farmor ska komma och hälsa på när löven har slagit ut och senast imorse undrade han när farmor egentligen ska komma. I mitten av juni kommer hon och vi längtar, pojkarna längtar och grannarna längtar. :-)

I måndags var Janne, Liam och Vide på BVC för att väga och mäta Vide. Spännande! Nu väger lilltrollet 10,9 kg (jag gissade på 11 kg så jag hade lite fel...) och är 70 cm lång. Våran lilla knubbis. Viktökningen har dock börjat avta ganska ordentligt, sedan mitten av februari har han gått upp 610 gram så det börjar som sagt lugna ner sig. Han tar sig framåt och bakåt och åt alla håll och kanter. Dock har han inte riktigt den rätta krypställningen, det är ett ben som är ivägen för att han ska få till det, men varför ska man krypa med "rätt" krypställning? Huvudsaken är ju att man tar sig dit man vill. :-)



Liam provar babyskyddet som vi lämnade hos syrran i julas.

     
Kul att sitta ute och leka i sommarvärmen


Liam älskar att blåsa såpbubblor!

   
Det är roligt att gunga!


Umeåresan, mjölkstockning och sommarvärme

Veckan i Umeå var jättehärlig! Det var en bra konferens som gav mycket och vi hann även hälsa på den trevliga bekantskapskretsen som vi har i Umeå. Tyvärr känns det alltid som att tiden inte riktigt räcker till för att hinna med allt som man vill, hade gärna haft fler mysiga kvällar hos Jannes brorsa (så kul att få surra en massa) och hade gärna träffat Jannes syrra fler gånger. Men nästa gång! :-) Vi åker till Umeå i juli och då hoppas vi att det finns mer tid. :-) Det var i alla fall så himla mysigt med en tekväll hos M och M och så roligt att surra med frun i familjen medan karlarna var ute med de stora barnen. :-)

I Umeå drog vi på oss en förkylning som var mindre rolig, så i veckan har vi snorat och hostat och kraxat. Nu börjar det tack och lov gå över vilket är tur med tanke på att en helt galen vecka börjar imorgon. En vecka som innehåller en hel del måsten och två kvällsmöten, en rolig men stressig vecka.

I helgen har jag haft väldigt ont i högra bröstet, ringde till min moster som är barnmorska för att få lite råd och hon trodde att det handlade om mjölkstockning. Har försökt amma för att spänningarna skulle lägga sig men det har varit stopp i bröstet, det har nästan inte kommit ut något trots att utdrivningsreflexen har funnits där. Har käkat alvedon och provat med diverse metoder, tex värme, pumpa, massera men inget har hjälpt. Har inte haft feber eller varit sjuk så det är väl ett gott tecken, men det har gjort fruktansvärt ont. Idag gör det inte lika ont längre så det kanske håller på att ge med sig (fast bröstet är fortfarande stenhårt och ömmar). Hoppas det! Jag har antagligen fått det för att jag har gått utan jacka nu det det har blivit varmare och inte tänkt på att skydda brösten mot blåst. Så det får bli mitt tips till er andra som ammar: tänk på att inte klä av er för mycket nu när det börjar bli varmare, tänk på att skydda brösten mot blåst! Använd exempelvis dubbla amningsinlägg. Det är INTE skönt med mjölkstockning och man kan bli ORDENTLIGT sjuk!

I veckan har jag tagit tag i projektet att skaffa nya glasögon. Har liksom skjutit fram det hela tiden för att det dels kostar pengar, dels är jobbigt att kunna bestämma sig för vilka glasögon man vill ha. Sedan kom jag helt plötsligt att tänka på att kommunen ju faktiskt står för synundersökning och bekostar glasögon om man behöver glasögon i jobbet, så kallade bildskärmsglasögon. Pratade med min chef och sedan gick allt snabbt. Optikern kunde snabbt konstatera att jag behöver glasögon i jobbet så nu har jag lånat hem fem bågar och tanken är väl att jag ska betämma mig till imorgon. Jobbigt, men jag tror att jag bestämt mig. Som tur är har jag fastnat för de billigaste bågarna, de som ingår i avtalet, så jag behöver inte lägga till några pengar själv. Och optikern berättade att eftersom jag är så ung kommer jag att kunna använda glasögonen till att både läsa på skärmen och som vanliga läsglasögon, när man blir äldre blir det mer viktigt med de exakta avstånden så då behöver man oftast två glasögon (ett par skärmglasögon och ett par läsglasögon). Jag kan ju tillägga att de glasögon som jag har på jobbet just nu är mellan 5 och 6 år gamla (för svaga) och dessutom ihoptejpade, så det behövs verkligen nya. Det är lite besvärligt med ihoptejpade glasögon för när jag ska frakta dem så lossnar tejpen (de går inte vika ihop) så jag behöver alltid ha med mig en tejprulle. :-)

Igår blev det sommar här och som jag har förstått i större delen av Sverige. Underbart härligt var det och vi var ute väldigt mycket. Träd och buskar har i princip slagit ut nu! Vide fick sitta i skuggan och leka med leksaker och Liam sprang omkring och blåste såpbubblor. Det var kalas hos en tjej på gården som Liam var bjuden på och han tyckte det var jätteroligt. Så kul att de kunde fira utomhus! Vi gjorde en god laxpaj till middag som vi åt ute, det är så härligt när man kan börja sitta ute och äta. Märkte att våra smultron blommar, hittade två blommor och femton (!) blomknoppar! Har massor av fina kort från gårdagen men tyvärr hittar jag inte kameran så jag får ladda upp dem senare.

Mot Umeå!

Imorgon åker vi till Umeå och blir borta ändå till på söndag. Jag ska jobba från tisdag kväll till torsdag (kurs) och sedan ska vi stanna under helgen och passa på att träffa alla härliga människor som vi känner i Umeå. Vi ska sova hos min syster och Liam är alldeles uppspelt över att få åka till moster, synd bara att Kenneth inte är hemma. Han är också uppspelt över att få träffa Ludvig och har planerat sin packning i en vecka. Han vill ta med massor av saker för att visa Ludvig, men vi måste nog begränsa packningen lite så att vi rymmer annat än leksaker. :-)

Nu ska jag äta lunch och sedan cykla iväg till jobbet. Jobbar eftermiddag och har en del saker som jag måste hinna med. Ikväll blir det att packa och packa och packa. Vi hörs!