Trevlig helg!

Vi har en kompis från Östersund på besök i helgen. Vi äter lyxig mat, dricker gott vin, tar långa promenader, pratar långa intressanta samtal och ikväll blir det kladdkaka och te i soffan framför en film. Vår kompis leker så bra med Liam och det är ganska skön avlastning faktiskt. Jag och Janne har stått i köket och fixat med mat och bakning medan Liam och kompisen lekt i Liams rum. Det känns bra att han leker så bra med någon han inte känner så väl.

Det har varit ett riktigt vårväder här idag, så varmt och skönt. Efter en lång promenad körde vi iväg och tvättade bilen i en "gör det själv" hall, så nu är den ren och fin! Snart är det ju även dags att byta till sommardäck...

Annars har det varit en väldigt lugn och bra vecka. Lugnt på jobbet och lugnt hemma. Tränade i onsdags och imorgonkväll blir det Body Pump, det börjar vara en söndagsrutin för mig.

Trevlig lördagkväll på er alla!



    
Sötnosen!

   
Liams första promenad utomhus i nya stövlarna. Sista bilden smet han iväg... :-)

Just nu

"Your touch makes it hard to breathe, the shiver's around me now, you're so fine"


Flash, boom, bang.
Jag kan inte annat än älska Takidas låt.
Allt kommer tillbaka.
Jag får gåshud.



Takida -Curly Sue

Påsklovet

Vårt påsklov har vi tillbringat i Umeå tillsammans med nära och kära. Vi hade ett fullspäckat schema och hann med allt vi hade planerat. Vi hälsade på min syster och Jannes syskon, det var så kul att träffas och få en uppdatering på varandras liv. Vi har alltid mycket att prata om! Vi hann även med en hel del shopping, det blev mycket kläder till Liam samt en del kläder till jag och Janne. Vi köpte även två fina fotoalbum, bara jag får tid ska jag börja pyssla med kort! *längtar*. På skärtorsdagen åkte vi och badade på ett äventyrsbad i Holmsund, gissa om Liam älskade det!? Han tyckte det var så kul och skulle nog ha badat hur länge som helst om han fick. :-) Han tyckte dock att vi var bråkiga som stoppade in öronproppar i hans öron. BVC tyckte nämligen att vi skulle använda det på honom eftersom öroninflammationen inte var helt läkt, annars var det enligt dem inte någon fara att bada. På söndagmorgon åkte vi hemåt och tog en heldag på IKEA och Birsta city. SÅÅÅÅÅÅ KUUUULLLL! Nu har Liam fått så fint i sitt rum. Jag är verkligen jättenöjd. Jag ska lägga ut lite kort när det sista är klart så att ni får se hur fint han har det. Det känns så kul att vi har kunnat ge honom ett så fint rum.

Ja, det var en kort resumé av vårt påsklov uppe i Umeå. Det var kul att åka iväg men det är ganska skönt att vara hemma igen också! På torsdag kommer en kompis från Östersund och hälsar på, det ser vi fram emot. Ska bli kul att träffas igen! Nästa helg kommer min mamma och hälsar på och det ska också bli jätteroligt. Som vanligt har vi fullspäckat schema. :-)

Idag har det varit en lugn dag på jobbet så jag tog tillfället i akt att städa lite på kontoret. Det ena kontoret har jag fått ta över efter min företrädare vilket innebär att det är sjukt mycket pärmar och papper överallt. Jag ska sortera och försöka få lite överblick på vad som faktiskt finns där i bokhyllan. På mitt andra kontor är det istället ganska så tomt, jag har bara några få saker i bokhyllan och det är saker jag har ställt dit själv. Lite lättare att få någon överblick då, men jag antar att det kommer att fyllas på med papper/pärmar/böcker så småningom.

Nu ska jag faktiskt, för ovanlighetens skull, logga in på msn. Det är något som jag sällan hinner med nu för tiden...


Händelserik vecka!

Det har minst sagt varit en händelserik vecka. Större delen har jag varit bortrest, först till Stockholm och sedan till Gävle.

Dagarna i Stockholm var väldigt bra ordnat; bra föreläsare, bra information, bra boende (Globe Hotel), bra mat, bra underhållning och bra shopping. Jag har aldrig varit i Globen och under dagarna i Stockholm åt vi mat på första parkett, satt uppe i restaurangen som ligger på läktaren och såg hur massor av människor jobbade hårt för att sätta upp scenen till melodifestivalen. Roligt att se hur det ser ut! Underhållningen den första kvällen bestod av Fredrik Svahn och en tjej som jag tyvärr inte minns namnet på. De var så bra och så roliga, jag skrattade hur mycket som helst. Det var verkligen en lyckad kväll. Andra kvällen träffade jag en kompis som jag inte sett på länge, vi åt på restaurang och pratade hela kvällen. Sååå kul! Lite shopping hann vi också med innan maten. Som vanligt blev det Liam som kammade hem mest under shoppingen, en stor Lindexpåse full med kläder fick han när jag kom hem! :-) Jag kom hem kring sju på torsdagkväll och var helt slut efter alla intryck och all information.

Klockan sju på fredagmorgon gick tåget till Gävle. Jag och en kollega fick lyssna på en väldigt bra föreläsare och fick en massa nyttig information som vi behöver i vårt jobb. Dagen slutade tre vilket gjorde att vi fick en timmes shopping i Gävle innan tåget gick hem till Ljusdal. Det var en riktigt lyckad dag, speciellt kul att få åka med en kollega som är jättetrevlig!

På lördagkväll blev vi bjudna på middag hos samma kollega som jag åkte med till Gävle. Hon och hennes man hade lagat en så otroligt god maträtt. Det var verkligen så himla gott! De bjöd på laxpirog och det var den godaste fiskrätt jag någonsin ätit tror jag. Gudomligt gott. Hon lovade att jag skulle få receptet, så det kommer nog att bli en favorit här hemma. Resten av kvällen satt vi i soffan och umgicks till melodifestivalen. En verkligt lyckad kväll som jag gärna gör om igen! Det är så kul att vi har hittat några kompisar som vi kan umgås med, vi har samma intressen och är utbildade inom samma "branscher". Janne och min kollegas man är båda lärare (fast i olika årsklasser) så det känns himla kul! Liam trivdes så bra hemma hos dem och skötte sig förträffligt hela kvällen. Han var så faschinerad av deras lilla chihuahua och verkade tro att det var en katt istället för en hund. *sötnos* Just innan melodifestivalen började sövde vi honom i vagnen och han somnade utan protester. Ett tag efter melodifestivalen var slut vaknade han vilket passade väldigt bra eftersom vi skulle åka hem. På med overallen ovanpå pyjamasen och iväg i bilen. Han somnade om direkt jag la ner honom i sin säng när vi kom hem. Det känns så skönt att han är så lätt att ha med sig! Och självklart charmar han alla i sin omgivning. Våran son är så underbar!!!

Imorse fick jag sovmorgon till halv tio då jag väcktes av Janne och Liam som kom med fika på sängen. Mums! Sedan busade jag och Liam i dubbelsängen ett tag innan vi steg upp. Han tycker det är så kul att krypa och gå omkring i våra tjocka härliga täcken. Han var så glad och skrattad hela tiden. Underbart bubbligt lyckligt skratt. Sådant känns fantastiskt i mammahjärtat. Åh vad jag älskar denna lilla kille. Han har varit ganska så mammig i helgen eftersom jag har varit borta så mycket under veckan, men det gör inget för jag har varit ganska Liamig. :-)

Just nu ser jag fram emot en kort arbetsvecka. Jag jobbar bara två dagar sedan drar vi iväg till Umeå för att fira påsk med nära och kära. Jag och Janne tänkte bland annat passa på att ta en biokväll tillsammans uppe i Umeå, det gäller att passa på när vi har barnvakt. Det blir även ett besök på ett äventyrsbadhus med Liam, han kommer att älska det! Tänkte dock prata med BVC först så att det är okej att han badar så tätt efter öroninflammationen... På tisdag ska Janne och Liam åka iväg på ettårskontroll, ska bli kul att få se vad skrutten väger. Det var ett tag sedan vi vägde honom.

Nu ska jag hoppa i säng. Har varit och tränat Body Pump ikväll så kroppen känns så där härligt slut. Har just duschat och fixat med naglarna så nu känner jag mig redo för en ny vecka! Är alldeles i slutet av Stieg Larssons bok "Män som hatar kvinnor" så jag kan knappt slita mig... Bäst att hoppa i säng så jag kanske hinner läsa klart den innan jag blir alltför trött...

God natt!

Slöarhelg...

Lillkillen hade sin febertopp på fredag kväll (39,8 grader) och var alldeles tussig och ledsen. När han vaknade klockan fem på fredagmorgon och grät den mest hjärtskärande gråten gjorde det ont i mammahjärtat. Han höll sin lilla knubbiga hand mot örat och var så ledsen så ledsen. Vi vaggade, sjöng, strök över håret, höll om.... ....men inget hjälpte. Det måste ha gjort såååå ont. Stackare! Tillslut lyckades han äntligen somna om bredvid oss i dubbelsängen. Igår hade han kring 38 grader hela dagen men var pigg och glad igen. Så skönt att se honom glad! Vi har fortfarande kvar att ge penicillin (till tisdagmorgon) men annars känns han frisk igen (idag har han ingen feber). Fast det är nog bra att hålla sig inne ett tag och ta det lite lugnt. De röda knottrorna har även försvunnit så nu är han mjuk och fin i huden igen.

Jag känner mig också som en helt ny människa. Från snorig och ont i halsen till pigg igen. Visst är jag fortfarande lite hängig, men absolut på bättringsvägen. Nu får vi bara hoppas att Janne klarar sig, men har han klarat sig så här långt så är det kanske inte omöjligt, eller?

Idag ska vi ta en innedag och städa till i lägenheten. Tänkte dammtorka lite och sedan packa det jag ska ha med mig till Stockholm. Imorgonkväll åker jag och blir borta till torsdagkväll. Skönt att Liam har hunnit bli "frisk" igen annars hade det varit grymt jobbigt att åka iväg... Sedan hade jag tänkt att vi ska försöka hinna gå igenom lite av korten vi har på datorn. Jag vill verkligen försöka få ordning bland alla kort och köpa några fina album och sätta in dem i. Det är hemskt att vi nästan inte har några framkallade kort på Liams första år! *skärpning* Till veckan ska Janne ringa och boka tid hos fotograf, vi har nämligen tänkt ta lite 1-års kort på Liam hos fotograf. Blir nog kul att ha när han blir äldre.

Usch, det regnar här idag så det blir perfekt att hålla sig inne...

Öroninflammation... igen...

Jahapp. Då har Liam fått öroninfammation igen. Stackarn. Han hade ju öroninflammation för tre månader sedan och åt penicillin och nu har han alltså fått det igen...

Vi pratade med sjukvårdsrådgivningen två gånger igår kväll för vi blev så oroliga för honom. Han har fått en massa röda små knottror på magen och ryggen, dessutom spydde han värsta fontänspyan igår. Det bara sprutade och han blev så rädd, stackarn. Oj, vad ledsen han var. Igår hade han 38,4 grader så lite feber var det ju. Sjukvårdsrådgivningen trodde att det var sharlakansfeber och sa att vi skulle åka in till hälsocentralen idag. Liam sov som en klubbad säl hela natten. Han vaknade visserligen klockan ett och drack en hel vällingflaska, men sedan sov han hela natten. På morgonen hade tempen sjunkigt till 37,9 grader och han var piggare.

Janne ringde till hälsocentralen på morgonen och fick komma in med Liam. På hälsocentralen kunde läkaren konstatera att Liam har öroninflammation på höger öra. Läkaren tyckte dock att de röda knottrorna var väldigt lika utslagen som barn får av sharlakansfeber. De tog ett prov från svalget men provsvaret visade inte på några bakterier. Knottrarna är alltså "bara" något utslag från förkylningsvirus, de kommer att försvinna av sig själv när han blir frisk. Nu är det i alla fall penicillin i fem dagar som gäller. Usch. Jag hatar att tvinga i honom medicin!

Ikväll har Liam varit alldeles tussig. Han har suttit i mitt knä och gosat och myst hela tiden. Ikväll hade han 39,3 grader så han var ordentligt varm. Han fick alvedon och febern har nu sjunkit till 38,7 grader. Nu ligger han och sover så gott i sin säng. Vårat hjärtegryn!

Själv är jag inte alls i form. Känner mig hängig och risig. Är helt tät i näsan och han ont i halsen.

Jag ska bädda ner mig i sängen och läsa ett tag innan jag somnar.

Usch vad jag slarvar med grammatiken ikväll, men ni får ha överseende.

God natt!

Våran goding

Två kort på våran goding. Visst är han söööt!


                  
Nedbäddad i vagnen                Frukt är mums!


*mamma och pappa älskar dig*

Förkyld

Imorse när jag vaknade kändes det som att jag hade blivit överkörd av ett tåg och när jag tittade mig i spegeln blev jag nästan rädd. Förkylningen ligger och gror till sig; jag känner mig hängig och risig och ofräsch, men inte så sjuk så att jag skulle stanna hemma från jobbet. Jag hoppas så klart att det inte bryter ut, men det skulle verkligen vara ett under om jag klarade mig. Nåja, efter en dusch och lite make up (det var verkligen ett behov av rouge idag) så gick jag iväg till jobbet. Väl på jobbet piggnade jag till och lyckades ta mig igenom både KSau och en del skrivelser som skulle besvaras. Innan jag skulle gå hem blev det lite stressigt med en uppgift som ska upp i nämnden imorgon. Jag och chefen satt kvar i en halvtimme för att fixa till det sista och hann väl inte riktigt med allt. Vi ska fixa det sista imorgon bitti innan nämnden.

Nästa vecka är helt fullbokad! Jag åker till Stockholm på tjänsteresa på måndagkväll och kommer hem torsdag. På fredag åker jag och en kollega på sammanträde till Gävle. Fullbokat med andra ord! Jag har inte tid att bli förkyld helt enkelt, jag måste försöka hålla mig frisk och kurera mig i helgen. Veckan därefter blir i alla fall lugn. Då åker vi upp till Umeå för att träffa min syster och för att fira påsk med Jannes syskon. Kul! Vi ska även åka iväg till Holmsund och bada på ett äventyrsbad med Liam. Han kommer nog att tycka att det är hur roligt som helst, de har nämligen ett "barnland" i äventyrsbadet som han nog kommer att tycka är jättespännande. *längtar* På hemvägen ska vi stanna till i Birsta och shoppa lite på IKEA samt titta oss omkring i klädaffärerna som finns där. Det ska bli så kul! Hoppas bara att alla i familjen får hålla sig friska, annars blir det inte alls kul!

Jo förresten, nu är Liam superduktig på att gå. Det går snabbare och snabbare för varje dag och gissa om han är söt när han knallar omkring på sina knubbiga ben. Sötast i världen!

Janne är och spelar innebandy och Liam sussar så gott i sin säng.
Köket ser ut som ett bombnedslag men jag tror ändå att jag ska följa Liams exempel och bädda ner mig i sängen. Det kanske går att sova bort förkylningen? *hoppas*

God natt!