VAB-premiär

Hela familjen har drabbats av förkylning. Liam har varit hemma från förskolan i två dagar nu, Janne har vabbat. Det är de första VAB-dagarna som vi tar ut någonsin. Själv börjar jag känna mig piggare, för mig var det värst i helgen men nu börjar jag känna mig bra igen. Lite snorig och hes, men annars mår jag bra. Janne verkar dock bli sämre, hoppas att det inte blir något långvarigt. Liam ska få vara hemma imorgon också, sedan får vi se hur han mår. Jag tror att han längtar efter att få träffa alla kompisarna på förskolan...

I helgen fick vi besök från Örebro. Trevligt besök av en tidigare kollega och hennes man. Synd bara att vi blev så förkylda, typiskt när man får besök. Nåja, det var kul att träffa dem och vi hoppas att det inte dröjer alltför länge innan nästa gång vi ses. Skulle vara kul att åka ner och hälsa på dem!

Nu har vi bestämt att vi ska fira jul hemma i år. Jannes mamma kommer och hälsar på, sedan kommer min mamma på mellandagarna (dagen innan Jannes mamma åker hem) och sedan kommer kanske min syster under nyår. Det ska bli så skönt att få vara hemma, fixa med god mat och mysa tillsammans. Det känns som att det oftast är vi som åker omkring och hälsar på släkten, och det är ganska långt att åka till närmaste släkting, så nu får de komma till oss istället. Så det så! Nä, men det ska bli så kul och framför allt skönt att få vara hemma. *Längtar*

Måste bara rekommendera en grymt bra barnbok. Liam älskar verkligen "Lill-Zlatan och morbror raring" av Pija Lindenbaum. Han kommer ofta och ber oss att läsa den. Boken är skrivet på ett sånt härligt sätt och illustrationerna är så fina. Den handlar om Lill-Zlatan (som egentligen heter Ella) och hennes morbror Tommy. En dag sitter det en kille hemma hos Tommy, en kille som verkar vara där för att stanna. Lill-Zlatan blir svartsjuk!!! Liam är så söt, han har full koll på vem som är Tommy, Steve (Tommys kille) och Lill-Zlatan. Han säger namnen och pekar på dem. Sötnosen! Funderar på att köpa en till bok av samma författare, "Kenta och barbisarna" har jag hört ska vara bra. *skriver upp på Liams önskelista*

Nu blir det soffan resten av kvällen.


Myskillen

Lillkillen har just lagt sig. Han var så trött så det var lika bra att han fick komma isäng. Han har kommit in i en riktigt mysperiod, han är jätteglad och så otroligt go´. Han är som en liten papegoja och smakar på alla ord vi säger. Testar sig fram, "är det så här man ska säga?". Det bubblar om honom och just nu går utvecklingen snabbt. Riktigt snabbt. Det gäller att hänga med! Världens finaste lilla kille är det. Mammas sötnos!

Gissa om han är söt när han ska blädda i en tidning/katalog! Han har sett att jag brukar blöta fingret när jag bläddrar så nu sitter han och slickar på ena pekfingret (han smackar ordentligt med läpparna) medan han bläddrar med den andra handen. Såååå söt! Jag kan inte annat än att skratta åt honom.

Just nu är hans favoritsysselsättning att leka med briojärnvägen, att köra med tåget är jätteroligt. Annars gillar han sin bobby car som han kör runt med i hela lägenheten och han tycker även om att rita med sina kritor. "Rita" säger han och pekar upp på kritorna som vi har placerat längst upp på hans bokhylla.

Liam har alltid älskar böcker. Fram tills nu har det har mest handlat om att titta på bilder, peka, säga ord och bläddra. Idag fick jag dock läsa hela "Lill-Zlatan och morbror raring" för honom. Han väntade tills jag läst klart en sida innan han bläddrade till nästa. Vissa ord som jag sa upprepade han direkt och vissa saker som jag läste pekade han ut i boken. Han hänger med i berättelser på ett helt annat sätt nu. Storkillen!

_______________

I helgen var vi och hälsade på Liams farfar i Östersund. Det blev en kort visit från lördag till söndag. Lite shopping hann vi med, även om jag gärna hade velat gå på stan lite längre... Liam blev dock så himla less när vi gick i affärer så vi åkte och lekte på lekplatsen utanför farfars lägenhet istället.

Vi shoppade i alla fall en Voksi-påse som Liam ska få ha i sin vagn på förskolan i vinter. Jag har hört att de ska vara bra, så jag hoppas att vi blir nöjda. Han lär i alla fall kunna sova varmt i vinter utan att behöva ha på sig flera lager med kläder.

Denna blev det (penguin red), den kommer att bli superfin i hans röda vagn!



Helt galet

Våra middagar liknar en tecknad serie eller en skämtfilm eller nåt. Allt är galet.

Liam står och skriker. Maten kokar över. Jag försöker hålla reda på alla saker så att Liam inte får tag i nåt. Stolarna är borttagna. Liam hämtar något annat att klättra upp på. Något ramlar i golvet. Jag rör i en panna. Liam är helt plötsligt vid diskhon. Häller vatten på golvet. Jag lyfter ner honom. Drar en kastrull från en platta. Varför kokar inte vattnet? Ser att skärbrädan smälter på den andra plattan. Micron startar. Hur kom han upp till micron? Lyfter ner Liam och ser att han håller i krossade tomater. Hur kunde han nå det? Paketet ramlar i golvet. Liam skriker. Jag trampar i vatten och tomater. Jag måste vädra lukten från den smälta skärbrädan...

Jag har under en relativt kort period lyckats smälta två skärbrädor på spisen. Något tips på hur man får bort det från plattan?

Bekräftelse

Idag berättade jag för "mina" gubbar (brukar kalla gubbarna på driftssidan för mina gubbar haha) att jag ska sluta på mitt jobb. Vi har jobbat mycket tillsammans, haft ett väldigt bra samarbete och kommunikation. Jag har blivit accepterad i arbetsgruppen (antar att det kan vara lite svårt att komma in som ung tjej i en grupp med gubbar som jobbat hela livet) och det har gått så bra. Och idag berättade jag. De tyckte det var en jättedålig nyhet. De överröste mig med komplimanger och beröm för hur duktig jag har varit på jobbet, allt jag gjort och hur bra det har fungerat. De tycker att jag passar så bra för jobbet och vill att jag ska fortsätta. De sa att de bara har positiva saker att säga och blev ledsna/besvikna för att jag ska sluta. Det var så klart roligt att höra allt. Att få bekräftelse på att jag gjort ett bra jobb, men samtidigt är det lite vemodigt. Har jag valt rätt sida? Kommer jag att ångra mig? Självklart stöttade de mig i mitt beslut, önskade mig lycka till och avslutade med "du blir ju i alla fall kvar i kommunen" och hoppades på ett nära sammarbete även i fortsättningen. De är guld värda, mina gubbar! :-)

Idag har vi skrivit klart annonsen till mitt jobb. Jag kommer att vara med i rekryteringen eftersom jag bäst vet vad jobbet handlar om (det finns fortfarande ingen chef på den enheten så jag jobbar själv på den enheten, förutom driftsgubbarna då). Det blev en hel del arbetsuppgifter när jag började fundera på vad jag jobbar med. Jag har sjukt mycket ansvar och grymt många ärenden på mitt bord. Förvaltningschefen sa skämtsamt: "ja, vi måste ju försöka hitta en värdig efterträdare till dig. Det blir inte lätt, det är ju i princip omöjligt, men vi måste i alla fall försöka". Han sa sedan att han var nöjd med mitt arbete och att han var lite kluven till allt. Han är glad att få anställa mig på den andra enheten samtidigt som han är ledsen för den enheten som jag ska sluta på...

Det är helt galet just nu, både på jobbet och hemma. Stressigt och mycket som ska hinnas med. Jag somnar sjukt tidigt på kvällarna för att vakna utvilad klockan halv sju halv sex till en ny arbetsdag. Jag trivs väldigt bra med allting, jag älskar mitt jobb (har tjatat om det otaliga gånger här i bloggen), och att få bekräftelse på att andra uppskattar det jobb jag gör känns helt fantastiskt!

Fan vad bra jag är!

Uppdatering från oss

Nu var det ett tag sedan jag skrev och jag har en stor nyhet att berätta. Jag har fått ett nytt jobb!

Jag jobbar just nu på två olika enheter som ligger under samma förvaltning. Nu när min kollega slutade och flyttade till Örebro bestämde jag mig för att söka hennes jobb. Det var det jobbet jag sökte först och det är det jobbet jag egentligen är utbildad till. Jag funderade hit och dit innan jag sökte för det var inte ett enkelt val. Jag trivs ju så bra på båda enheterna, men med tanke på allt som händer i kommunen just nu med omorganiseringar och nya chefer hit och dit så valde jag ändå att söka. Jag tänkte att jag kan ju alltid tacka nej. När jag dock fick jobberbjudandet insåg jag hur mycket jag faktiskt ville ha det. Det ska faktiskt bli skönt med ett kontor och en telefon. Det ska bli skönt att få koncentrera sig på ett arbete istället för två. Men jag kommer ju att sakna mycket med det andra jobbet också. Nåja. Det är inte enkelt att välja, men just nu känns det bra. Jag börjar den nya anställningen tidigast den 1 december (de måste hitta en efterträdare till mig på den andra enheten först). Självklart förhandlade jag till mig en högre lön också, bäst att passa på när man blir erbjuden en ny anställning. :-)

Det är fullt ös hela tiden hemma hos oss. Liam har så mycket energi, det är inte klokt! Vart kommer den ifrån? Det är inte lätt att laga mat om man är ensam hemma med honom. Han hinner vara överallt, klättrar (trots att stolarna nästan alltid står i sovrummet), drar fram saker, skriker osv. Det är helt galet vissa tider hemma hos oss. Jag får så dåligt samvete för ibland undrar jag om det verkligen är normalt. Kan barn ha så mycket energi? Borde jag inte vara glad att han har så mycket energi? Sedan påminner jag mig själv att självklart är jag glad att han visar nyfikenhet, vill upptäcka, har energi, utvecklas osv. Jag är den stoltaste mamman i världen för jag har ju världens underbaraste barn. Men ibland är det jobbigt. Ibland längtar jag tills han ska lägga sig (dåligt samvete). Ibland tänker jag tillbaka till tiden då han var liten och låg stilla på golvet (dåligt samvete). Sedan tänker jag på att vi faktiskt bara har ett barn. Jisses. Hur klarar man av två barn, eller tre? Hjälp! Jag är verkligen VERKLIGEN glad att vi inte har några nattproblem. Att han sover bra på nätterna och i princip alltid har gjort det. Hans goda nattsömn kanske hänger ihop med hans energi på dagarna? Hur det nu än är tackar jag för att jag i princip varje natt får sex-åtta timmars oavbruten nattsömn (beroende på när jag lägger mig på kvällarna). Tack!

Idag fick Janne åka hem från jobbet och hämta Liam lite tidigare från förskolan. Han hade feber och var hängig. Ikväll har han dock varit pigg och busat på som vanligt så förhoppningsvis är han frisk igen. Det är så härligt med Liam nu när han har börjat prata. Det är ett enormt framsteg att kunna kommunicera med honom på en annan nivå än tidigare. Han svarar med egna ord, visar, hämtar osv. Han är så söt! Han härmar oss hela tiden och försöker säga nya ord. Sitt eget namn säger han "Mila". Flygplan heter "bimbim". Apa heter "o-a".

Det roligaste är ändå att hans kompis Juni (för övrigt ett av de finaste namnen jag har hört på en flicka) kallar honom för "Nielhouse". Hon är två år och tre månader och säger alltså "Nielhouse" till Liam. Det låter så himla coolt för hon säger det klart och tydligt med engelskt uttal. Själv kan jag ju tycka att det är svårare att säga "Nielhouse" än att säga "Liam". Barn är härliga!

Imorgon bär det iväg till Gävle med tjejerna! Ska bli skoj! Bäst att packa väskan och förbereda allt så att jag kan slappa resten av kvällen.

Trevlig helg på er!



   
Klätterapa. Vi har vid det här laget fått ganska starka hjärtan.
Obs! Han får självklart inte klättra i bokhyllan, för er som trodde det.


Träningsvärk

Ja träningsvärken börjar smyga sig på efter gårdagens träning. Imorgon lär jag väl inte kunna röra på mig...

Det är som vanligt fullt ös på jobbet. Jag har en spännande vecka framför mig. På torsdag ska jag äta lunch med en tjej som har två barn på samma dagis som Liam. Vi träffades på inskolningen och sa att vi borde luncha tillsammans någon dag eftersom vi jobbar så nära varandra (samma arbetsplats fast olika förvaltningar). Det ska bli kul!

Helgen ska jag tillbringa i Gävle tillsammans med åtta kollegor. Vi ska shoppa, gå på en make up rådgivning, äta gott och sedan se showen Ladie's Night. Det ska bli så himla kul! Inga killar/män får följa med utan det blir en riktig tjejresa med shopping och annat roligt. Jag åker på lördag och kommer hem på söndag. Det ska bli en riktig lyxhelg! *längtar*  Förutom detta har jag en del möten och andra saker inbokade. Det kommer nog att bli en bra vecka!

Just nu är Janne och tränar, han kommer visst hem sent ikväll så jag funderar på att lägga mig i soffan och slöa lite. Det blir nog en tidig kväll tror jag. Det är så mysigt att lägga sig tidigt och sedan ligga och läsa ett tag innan man ska sova. Jag somnar så bra om jag får läsa först.

Tänkte lägga in lite kort från helgen, ni ville ju se lite kort. Eller hur? :-)



 
Jag och Liam. I bakgrunden syns vackra Ljusnan.
Vi bor på södra sidan om Ljusnan och Ljusdals centrum ligger på norra sidan.




Det är gott med äpple!

Premiär

Idag var det träningspremiär för denna säsong. Jag och en granne åkte iväg och tränade body pump. Känns skönt att komma igång igen, att få sig en spark i rumpan. Nu gäller det bara att få det till en rutin, men är man flera som tränar tillsammans går det bättre. Jag har lyckats dra ihop ett litet träningsgäng, det blir jag, min granne samt en kollega till mig som ska träna tillsammans. Det blir perfekt!

När jag kom hem från träningen hade min kära sambo gjort äppelpaj. Mums! Efter en lång härlig dusch dukade vi upp fika i tv-rummet och såg på ett gammalt Grey's avsnitt. En perfekt söndagskväll!

Nu är det sängen som väntar. Känner mig så trött...

Klädleverans

Idag har jag och Liam varit ensamma på kvällen. Jag hämtade honom kvart i fyra och sedan har vi lekt ute på gården, ätit, badat (han, inte jag), läst sagor, sjungit och sedan sagt god natt. Han är så trött på kvällarna och somnar om möjligt ännu lättare än förut. Janne kom nyss hem och sitter nu och äter. Han äter ofta på kvällarna, kan äta stora middagsportioner. Konstigt. Fast å andra sidan brukar jag vara duktig på att äta godis på kvällarna, om det finns hemma vill säga. :-)

Igår hämtade jag ut ett stort paket från H&M. Det var bara kläder till Liam, massor av kläder. Jag hade bland annt beställt en vinteroverall som jag blev supernöjd med. Nu har han två overaller till vintern, en begagnad från POP (strl 80) och en ny från H&M (strl 86). Vi får väl se om de blir bra, hur de håller osv. Detta får bli en "provvinter" vad gäller kläder. Jag tycker att overallen från H&M känns bättre än den från POP, den känns rejälare och mer tålig men vi får väl se när vintern är över... Övriga kläder i paketet var: sockar, fleecebyxor, fleecejacka, långkalsonger, två mjukbyxor och en täckväst. Det var med andra ord som en liten julafton här igår, i alla fall för mig som tycker att det är så kul med nya kläder!

Vi har förresten börjat titta så smått efter en ny dator. Det finns mycket att välja på. *suck* Alla dessa val... Vad behöver vi? Ska vi köpa en bärbar eller ska vi endast köpa en ny "burk" (vi har en bra skärm samt ett bra tangentbord och mus)? Ska vi köpa på datoraffär och bygga ihop en egen dator eller ska vi köpa ett färdigt paket på någon stormarknad? Mycket att fundera på... Tips, någon?

Mysig helg

Vi har haft en mysig helg. På fredagen kom min kära vän från Hudiksvall och hälsade på. Hennes man skulle spela fotbollsmatch mot Janne, så vi passade på att träffas och surra en massa medan killarna jagade boll. Kul! Liam tyckte också att det var kul att hon hälsade på, han busade massor med henne och hade nästan inte tid att gå och lägga sig.

Senare på kvällen kom våra trevliga vänner från Örebro. De skulle städa ur lägenheten här i Ljusdal så vi fick en helg tillsammans. Kul! Jag och Janne fick barnvakt på lördag (lyx!) för att åka till Hudiksvall och se teater. Jag kan verkligen rekommendera Glada Hudik Teatern, de är så bra! På lördagkväll blev det hyrfilm och massa gott och självklart en hel del surr med våra kompisar. De är verkligen två genommysiga människor. Så goa! Liam verkar också gilla dem för han hade varit snäll hela tiden vi var borta. Full av energi men glad och snäll. Det är skönt att det fungerar så bra att lämna bort honom! De hade busat massor för han var så trött när han skulle lägga sig. :-)

På söndagen hjälptes vi åt att städa ur lägenheten. Det tog sin tid trots att vi var fyra personer. Och det var lite tråkigt att städa ur den, det blev så definitivt att de faktiskt har flyttat härifrån. De bor inte längre här, vilket vi tycker är så synd! Efter urstädningen hjälptes vi åt att göra en supergod indisk kycklinggryta med sallad till. Därefter åkte de iväg på sin långa resa hem till Örebro. Som tur är kommer de upp och hälsar på i slutet av september, så vi får snart ses igen!

Det har varit en hektisk förmiddag på jobbet. Möten, samt möten att boka in (inte lätt att hitta tider som passar för alla som ska vara med på mötet). En del telefonsamtal och mail att skriva/svara på. Min almanacka börjar fyllas och jag gillar det! Jag trivs så bra!

Liam och Janne har varit hemma idag eftersom Liams förskola har varit stäng under dagen pga utbildning. Imorgon ska han dock få busa med alla barnen igen. Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite innan det blir dags att sova!