What's new?

Den nya datorn har anlänt. Vi bestämde oss för att köpa en ny "burk" till vår stationära dator. Jag var helt klart inne på en bärbar, det skulle vara så skönt att slippa alla sladdar överallt, men Janne ville ha en mer kraftfull dator för att kunna spela med. Denna dator är verkligen en riktig superdator i jämförelse med vår gamla. Det märks främst på att den är otroligt mycket snabbare samt att den är tystare. Jag känner mig riktigt nöjd trots att det blev en stationär dator.

Nu funderar vi på att investera lite i köket. Det som står på tur är ett nytt köksbord samt nya köksstolar. Vi är verkligen i behov att ett större bord, helst till jul när vi får besök. Jag har sett ut ett par vita stolar från Mio som jag vill ha, som tur är gillar Janne dem i princip lika mycket som jag gör. Dessutom är de ganska billiga vilket så klart är ett extra plus! Vad gäller köksbord tror jag att det blir ett bord från IKEA. Jag skulle helst vilja ha ett bord i valnöt, fast det går även bra med ek. Det jag har hittat från IKEA är ekfärgat och även det billigt. Skönt att för en gång skull fastna för det som är billigt. :-) Det blir nog en resa till IKEA i november... Skulle vara mysigt att åka iväg själva och ta en heldag med shopping, måste försöka fixa barnvakt. (syster?)


                        
Våra nya köksmöbler? Stol från Mio (Miller) och bord från IKEA (Bjursta).

Jag fick ett klädpaket från Ellos idag. Jag brukar normalt inte beställa därifrån men jag fastnade för en sjal som jag såg på deras hemsida. Den var verkligen jättefin i verkligheten också. Den får stanna! Jag beställde även ett par knästrumpor med satinrosett, de får också stanna för de var jättefina. Jag har börjat använda kjol och klänning så mycket den senaste tiden, det är ju så otroligt bekvämt, och då passar det ju perfekt med fina knästrumpor!

                   
Fynd från Ellos!

Nu ska jag äta en glassbåt och se Simon & Tomas! De är så härliga och jag älskar inredningsprogram!

Konsten att hoppa

Just när jag har vant mig vid att Liam klättrar börjar han hoppa (han har lärt sig av sin busiga kompis Juni). Det är väl helt okej att han står och hoppar på golvet, men att han ska hoppa från stolar, pallar, soffan osv känns lite värre. Jag har hjärtat i halsgropen mest hela tiden. Usch! Jag måste dock säga att han är väldigt duktig på att inte göra sig illa. Han är ganska förståndig så han föstår sina gränser. För det mesta i alla fall. Idag slog han sig dock i pannan, fast det var helt och håller mitt fel. Vi busade i soffan och då råkade han stöta i pannan i ena armstödet (pga att jag kittlade honom och busade med honom). Resultatet blev ett blåmärke ovanför ögonbrynet.

Igår gick vi på köpingen (som man säger här i Ljusdal), strosade runt i affärer och åt utomhus. Mysigt! Det var helt underbart väder igår, vilket det också är idag. Liam fick lite leksaker och en ny tandborstmugg och jag hittade en snygg tröja. När vi kom hem beställde vi en ny dator. Som jag har nämnt tidigare så är vi verkligen i behov av en ny dator, så igår slog vi till. Vi får den till veckan och shit vad vi längtar!!!

När vi var ute igår så köpte vi även en vinflaska. På kvällen, efter att Liam gått och lagt sig, lagade vi god mat (potatisgratäng, fläskfilé och tranbärssås) tände ljus och drack vin. Så mysigt! Vi satt och åt jättelänge och pratade om allt möjligt. Det är mycket som händer på våra jobb (speciellt på mitt i fråga om nyrekryteringar och organisation) och det är kul att prata arbete med varandra. Det blev också en del inredningssnack och lite husdrömmar. Mysigt var det i alla fall!

Nu ska jag passa på att vila lite medan Liam sover (han bör vakna om cirka 30 minuter). Ikväll blir det träning (body pump) med en kollega och en granne. Ska bli så kul, känner mig riktigt laddad! Min förkylning har, hör och häpna, blivit bättre!

Nytt normaltillstånd?

Jaha, det kanske är så här det ska vara nu när Liam har börjat på förskolan. Snorigt, hest och tjockt i halsen. Förkylningen har blivit bättre, men inte helt bra och nu verkar det inte bli så mycket bättre än så här. Det här kanske är mitt nya normaltillstånd? Mina grabbar verkar klara sig bättre än mig i alla fall, skönt att de får vara friska.

Liam har för övrigt kommit in i en otroligt mysig period. Han vill sitta i knä och gosa och kramas och pussas. Han har också blivit så otroligt mammig, en riktig liten mammagris! Han pratar och pratar en massa. Det är nya ord hela tiden. Nu har han även börjat säga till när han blir kissnödig, han gillar att kissa på pottan eller att få sitta på toalettstolen. Jag gillar verkligen att kunna prata med honom. Talet är revolutionerande. Jag kan inte räkna upp alla ord han säger för många är det. Han är så go våran lilla prins!

Ikväll har jag suttit och gjort en bok som Liam ska få ha på förskolan. Varje barn har nämligen var sin bok med bilder på mamma, pappa, andra närstående och sig själva. Dessa lamineras och hänger framme så att barnen när som helst kan titta i sin bok och/eller visa sina kompisar. En del har gjort kollage med olika kort på ett A4-blad (fram och baksida) och en del har gjort böcker i A5-format med cirka fem sidor (tio kort). Jag valde att göra det sist nämnda. Så nu har jag valt ut kort och satt fast på färgade papper som de ska få laminera, göra hål i och sedan hänga upp i ett snöre. Jag har även valt ut kort som Liam ska få ha på sin hylla i hallen, på födelsedagstavlan samt på sin pärm. Varje barn har nämligen var sin pärm där förskollärarna dokumenterar framsteg osv med hjälp av kort. Pärmen innehåller ett register med olika flikar: "jag kan...", "jag tycker...", "jag gillar..." osv. Förskollärarna sätter sedan in kort under varje flik och skriver små historier till varje kort som visar barnens utveckling. Det är jättebra för föräldrarna att få se vad barnen gör, få vara med i utvecklingen och framstegen. Jag gillar det jättemycket! Dessutom tycker barnen att det är kul!

Nu när vi ändå är inne på Liams förskola ska jag passa på att säga att vi är så otroligt nöjda med den! Det är en förskola med en barngrupp på 18 barn. De äldsta barnen är 4 år och den yngsta är drygt 1 år. Det är fem barn i Liams ålder som inskolades samtidigt. Det är ganska låg ålder på barngruppen vilket vi så klart tycker är bra, jag kan tänka mig att föräldrarna till de få fyra-åringarna kanske tycker att det skulle ha varit fler äldre barn. Men för oss passar det perfekt! Förskollärarna är helt underbara. De har så härlig syn och attityd, exempelvis arbetar de mycket med genusfrågor. Går mycket kurser osv och har genusmål för förskolan osv. Jag har hört att det är den förskolan i kommunen som kommit längst med genusfrågor, vilket vi tycker är jätteviktigt! Dessutom arbetar de mycket med utomhuspedagogik. De har en "egen" skog som de har utflykter i, ett eget trädgårdsland som de odlar grönsaker i och massor av bärbuskar. De har en stor gård som barnen kan röra sig fritt på. De har även en egen kokerska som lagar all mat samt bakar brödet som de äter. Doften av nybakat bröd är underbar! De äter dessutom mycket frukt och det är som godis för Liam. Liam är helt galen i frukt! Vi är i alla fall grymt nöjda med förskolan. Att den dessutom ligger så nära vårt hem är så klart också något vi är nöjda med. Det underlättar lämning och hämtning och gör livet lite mindre stressigt.

Nu är det dags att lägga sig. Avslutar med ett kort på världens finaste!



Slöarhelg

Liam ligger ute och sover i vagnen i sin mysiga voksi-påse. Det ser så himla mysigt ut. Janne har en träff med innebandylaget så jag är ensam hemma. Jag gillar att vara ensam ibland, det är så lugnt och skönt.

Denna helg har varit en riktigt slöarhelg. Förkylningen är riktigt envis och hänger sig kvar. Även om det har blivit bättre är jag fortfarande snorig och lite hes. Jag vill så gärna träna ikväll men jag vet inte hur smart det är, kanske bättre att vänta några dagar till? Vi får se. Jag får fundera några timmar till. Om jag inte åker och tränar så ska jag i alla fall ta en promenad. Jag behöver röra på mig!

Måste berätta om mitt senaste köp, en ipod nano! Jag är så himla nöjd! Jag har velat ha en sån hur länge som helst så tillslut bestämde jag mig för att slå till. Så här snygg är den, min nya vän:

 


Och så några bilder på världens finaste kille:

       
Buspojken



Morgonmys i soffan

Mamma är en flodhäst

Liam sitter i soffan och läser boken "En deppig dag". Boken består av bilder på djur så han sitter och pekar på djuren:
- vovve, o-a, kisse, pippi, spindel, björn...
Så kommer han till ett uppslag med en flodhäst på den ena sidan och en gris på den andra.
Han funderar ett tag och pekar sedan på grisen och säger:
-mamma
-nej det där är inte mamma, säger Janne.
Liam funderar ett tag till och pekar sedan på flodhästen och säger:
-mamma!