Örebro

Vi är på plats i Örebro! Flytten har gått jättebra, helt otroligt smidigt faktiskt. Vi hade lite problem att få in allt i lastbilen men det gick tillslut. Den var dock alldeles för mycket lastad så vi fick ta det lugnt på nervägen, men det var inga problem. Det gick så bra så. Och jag är grymt imponerad över Janne som manövrerade lastbilen utan problem, det krävdes en del krångliga backningar vid i- och urlastning som han klarade galant! *impad* Och nu är vi alltså på plats i vår alldeles egna lägenhet! Oj vad vi trivs! Det är så fint. Jag älskar köket och planlösningen! Och jag älskar alla vitvarorna! Låter kanske lite töntigt, men ni får komma ihåg att jag bara bott i hyresrätt där det inte är speciellt avancerade vitvaror... Kylskåp/frys, diskmaskin, spis, tvättmaskin och torktumlare är alla väldigt nya och alla är i märket Cylinda. De är så himla bra allihopa! Och en egen torktumlare -lyx!!! Fast det finns saker som vi har planerat att förändra i lägenheten också, saker som vi inte är nöjda med. Det första som ska göras är att tapetsera om två sovrum under våren/sommaren. Det är Liams rum och kontoret som inte har speciellt fina tapeter och dessutom massor av hål i väggarna...

Vi har redan hunnit vara på IKEA två gånger. Vide har fått ett eget rum och garderoberna i hans rum var så hemska så vi beslutade oss för att byta ut dem. Sagt och gjort. De gamla, fula, åkte ut i förrådet där de passar bra för att förvara jackor. Och en ny, stor, garderob inhandlades på IKEA. Det blev så fint! Vides rum är helt klart så när som på gardiner och tavlor så inatt sover han för första gången i eget rum! Vi har gjort en liten lekhörna under trappen i tv-rummet som blev så himla fin! Ett litet bord och två stolar köptes för pengar som pojkarnas gammelmormor skickat. Åh, det blev så bra! Ja, ni hör ju hur nöjd jag är. Jag lovar att försöka lägga upp bilder snart... Fast Liams rum är än så länge kaosartat och hemskt, gah vill tapetsera om där så fort vi har landat lite...

Förutom ett stort förråd har vi en kallvind där alla tomma kartonger hamnat. Vi planerar visserligen inte att flytta inom en snar framtid, men det kan ju vara bra att spara kartongerna i alla fall för man vet ju aldrig vad som händer i framtiden och kallvinden är ett STORT utrymme! Det är så himla skönt att för en gång skull bo i en lägenhet som är tillräckligt stor. En lägenhet som vi ryms i, både till antalet rum och yta men också till förrådsyta osv.

Imorgon börjar jag jobba på mitt nya jobb. Spännande! Dags att gå och lägga sig kanske så att jag är pigg imorgon!


Livstecken

Ja, jag lever. Vi lever, men just nu är det inte mycket livstecken från oss här på bloggen. ALLT handlar om flytten just nu. Vi packar och packar och packar och städar. Jag har inte tid att jobba eftersom vi har så mycket att göra hemma och jag har inte tid att vara hemma för det är så mycket på jobbet. Dygnet skulle som vanligt behöva fler timmar. Men vi ligger i fas, det mesta är fixat och flyter på enligt plan. Allt pappersarbete är fixat; exempelvis el, internet, försäkringar, adressändring, bank, lastbil osv. På måndag får vi nycklarna till lägenheten. På tisdag lämnar vi pojkarna hos våra kompisar i Örebro och åker upp med lastbil till Ljusdal och på onsdag åker vi ner med alla saker. På onsdagkväll ska allt vara klart. Då ska alla saker inklusive vi själva vara på plats i Örebro, i vår fina lägenhet.

Janne har fått jobb! Precis som vi trodde hade han inga problem att få jobb utan fick välja mellan två olika jobb. "När kan du börja?" frågade de. "När vi får barnomsorgsplats till pojkarna" svarade Janne. "Och vi vill ha plats i området där vi ska bo" tillade han. Dagen efter hade pojkarna fått plats i önskat område, kommunen ville så gärna anställa honom så de lät oss gå före i den långa långa kön. Ingen barnomsorgsplats = ingen fritidspedagog. Kommunen förstod denna enkla ekvation. Nackdelen är att de har fått plats på olika förskolor, men de ligger i alla fall i närheten av varandra. Vi hade helst velat ha dem på samma förskola (på Vides förskola) och på samma avdelning, men tydligen är de flesta förskolor i Örebro ålderssegregerade så de hade ändå inte fått gå tillsammans. Men jag tror det blir bra. Jag känner mig nöjd. Vi känner oss nöjda. Den 14 februari börjar inskolningen. Janne kommer att ha huvudansvaret för den men jag kommer självklart att vara med några dagar också. Janne börjar jobba den 28 februari. Då har jag redan jobbat en månad på mitt nya jobb. Oj vad spännande allting är!

På fredag kommer vi att förlora internet och på torsdag nästa vecka kommer vi att ha internet igen. Vi kommer att ha fullt upp fram till dess, så när jag återkommer får ni höra hur allt har gått.


29 år

29 år. Say no more.

Idag börjar vi med mjölkfritt till Vide. Vi ska prova det under två veckor och se om utslagen blir bättre. Nu får det vara nog med nojigheterna!

Flyttbestyr efter helgerna

Vi har haft en mysig jul hemma i Ljusdal med besök från Arvidsjaur. Lugnt och skönt med god mat och barnen som "tindrade" kan väl sammanfatta vår jul. Nyår firade vi också här i Ljusdal. Efter att barnen lagt sig för kvällen njöt jag och Janne av en trerättersmiddag med god dryck innan vi skålade i soffan framför tv:n som visade fyrverkerier från Stockholm. Mysigt!

Nu upptas det mesta av den kommande flytten. Om tre veckor åker vi ner och några dagar senare går det stora flyttlasset. Ett litet flyttlass går redan den 9:e januari då Janne ska åka ner och titta på en arbetsplats som det verkar som att han kommer att få jobba på. Då passar vi på att fylla bilen med lösa, otympliga saker som inte är så lätta att packa i lastbil (vi får förvara sakerna hos våra vänner i Örebro). Vi packade inte speciellt mycket innan jul eftersom vi ville fira en jul utan flyttkartonger omkring oss. Nu har vi dock satt igång att packa ordentligt. Vi packar någon låda varje kväll med saker som vi vet att vi inte kommer att använda innan vi flyttar. Vi har gjort oss av med samt sålt en hel del saker. Vi har inte längre någon tvätt- eller diskmaskin och vi har gett bort vårt databord och lagt ut vår soffa på blocket. Vi passade på att köpa en ny (större) soffa på Mio på mellandagsrean (halva priset!!!) som kommer att levereras till vår nya lägenheten från Mio i Örebro i mitten av februari. Får vi inte sålt våran nuvarande soffa kommer den därför att hamna på återvinningsstationen (den är ändå för liten för oss)! Vi har gett bort två speglar som är väldigt otympliga att flytta och när syrran var här skickade vi en hel sopsäck med barnkläder som de kan spara tills de är dags för dem. När man flyttar har man ett guldläge att rensa ur bland sina saker och det är precis det vi gör! Rensar samtidigt som vi längtar till den nya lägenheten. Rensar, planerar och längtar med ett pirr i magen.

Liam vill inte flytta, inte alls, och har varit ledsen till och från. Han blev speciellt ledsen över att han inte skulle hinna fylla år och ha kalas innan han vi flyttade. Vi pratade igenom detta och han föreslog att han kunde få ha ett kalas innan han flyttade. Jag och Janne har sedan pratat och insett att detta verkar vara väldigt viktigt för Liam, det kanske är hans sätt att få säga "hej då" till sina kompisar. Sagt och gjort. Igår pysslade jag och Liam ihop inbjudningskort till ett födelsedags- och avflyttningskalas den 15 januari. Gissa om det var en stolt Liam som delade ut inbjudningskorten i brevlådorna till sina kompisar! När han la sig ikväll sa han "mamma, jag är så glad att jag ska ha kalas innan jag flyttar" och så vände han sig om och somnade. Sötnos. Det är inte lätt för honom och jag känner mig ganska dum för att jag trodde att han skulle ta det lättare. Det är ju faktiskt inte så konstigt att han är ledsen, han har så mycket kompisar här som han kommer att lämna. Hoppas att det kommer många kompisar på kalaset (han har bjudit tio kompisar) och att han snabbt kommer att hitta nya kompisar i Örebro! Våran fina stora kille! Älskade Liam!

Vide är allergisk, men vi vet inte mot vad. Vi har fått en remiss till barnmottagningen på Hudiksvalls sjukhus för att göra pricktest, men remissen kommer troligen att skickas till Örebro för jag tror knappast att vi kommer att prioriteras så långt fram i vårdkön att vi hinner innan vi flyttar (hans allergi är ju inte direkt livshotande, den ger "bara" utslag). Prioriteras man inte så får man vackert vänta i tre månader innan man får komma in och testa sig. När jag ringde och pratade med dem i Hudik hade de inte hunnit göra någon prioritering på hans remiss så jag skulle ringa tillbaka efter trettondagen och höra. Fast på ett sätt vill jag nästan skicka remissen till Örebro hur som helst, kan ju vara bra att göra all undersökning på ett och samma ställe och få en läkarkontakt där man ska bo. Örebros sjukhus är dessutom ett stort universitetssjukhus så jag inbillar mig också att det finns bättre resurser där än vad det finns i Hudik, så det kanske är bättre att vänta till Örebro? Dock måste jag ringa till Örebros sjukhus och höra om remissen ska skickas till deras barnmottagning eller till allergimottagningen, för att försäkra mig om att den kommer rätt. Med stor sannolikhet är han allergisk mot något han äter, enligt läkaren är det mjölkprotein, vete och ägg som är vanligast hos barn och dessa allergier växer oftast bort vid skolåldern. Vi skulle ju ganska lätt kunna utesluta saker ur kosten och testa vad det kan vara, men samtidigt så är jag så tjinkig och överdrivet nojig med sådant. Utesluter vi mjölkprodukter måste han ju exempelvis ha kalcium på annat sätt och jag är så dålig på sånt där, så dålig på vitaminer och mineraler och vad som innehåller vad. Jag vet dock att min kompis son får utskrivna tabletter med tillskott eftersom han är allergisk mot mjölkprotein och har varit det ändå sedan han var liten. Men det är klart, det är ju inte farligt att testa i typ två veckor och se, han lär ju inte få kalciumbrist på två veckor, och vi äter ju en bra varierad kost… Men jag är som sagt så överdrivet nojig. Nåja, vi ska till BVC om några dagar så vi ska höra vad de tycker. Känns tryggast. Våran lillfis. Vår älskade Videbus!


 
Vide valde juloutfit själv! Efter den vanliga morgoninsmörjningen får han gå naken ett tag så att salvan torkar in, då passade han på att hämta kläder från hallen som han bestämt skulle ha på sig. Hans egen scarf och Liams mössa. Sötnos!


   
Julmys!


     
Jultomte och paketöppning!


   
Utomhuslek efter den låååååånga kylan!



Gott nytt år!