Ensamma hemma

Nu är jag och Liam ensamma hemma och kommer att vara det ändå till onsdag morgon. Janne har nämligen åkt till Göteborg med några kollegor, de ska göra studiebesök på en del förskolor. Helgen har annars varit sådär. Vi är inte helt friska än, jag är fortfarande ganska hängig pga förkylningen och Liam hostar en del. Vi åkte ut en sväng igår och köpte en superfin adventsstjärna som nu hänger i sovrummet. Det blev riktigt snyggt! Annars har vi tagit det lugnt och pysslat på lite hemma. Jag har fixat till vår nya adventsljusstake och hängt upp julgardiner i köket (panellängder i rött linnetyg). Det börjar bli lite julstämning faktiskt. Det hade varit ännu mysigare om vi hade fått behålla all snö som fullkomligen vräkte ner i måndags. Jisses vad mycket snö vi fick, nu har dock det mesta töat bort. 

Förra söndagen bakade jag saffransbullar och lussekatter vilket var tur med tanke på hur jag har mått den här veckan. Jag älskar verkligen saffransbröd och vill gärna ha det till första advent. Vi kommer att baka saffranslängder med vit choklad också (Jannes favorit), fast det blir nog nästa helg. Ska även baka lite annat smått och gott, det blir extra roligt att julbaka med tanke på att vi ska vara hemma i jul och få en del besök!

Nu ska jag nog ta och lägga mig i soffan ett tag, kanske äta en saffransbulle?
Trevlig advent på er!


   
Det är roligt att leka med mammas mössa!



Sötnos!


Sjuk

Har drabbats av en ordentlig förkylning igen... Jag tror att jag har sagt det förut, men denna höst går verkligen till historien vad gäller att vara sjuk. Jag har aldrig varit så sjuk som denna höst. Blä! Halsen gör ont, huvudet dunkar, tät i näsan, feber... Jag hoppas att jag blir frisk snart, det är så tråkigt att vara hemma. Jag är hellre på jobbet!

Helgäventyr

Veckan började med att Liam fick stanna hemma från förskolan de tre första dagarna. Han var förkyld och hade rinnande ögon. Jag vet inte om det var ögoninfammation (det har varit det på förskolan i veckan) eller om det bara var ett förkylningssymptom. Jag gissar på det sistnämnda. På torsdag var han pigg och kry igen och jag tror att han längtade efter sina kompisar på förskolan...

Idag har vi varit i Hudiksvall på
buspalatset. Ett stort stort rum fullt med lekmöjligheter, gissa om Liam var i himmelriket! Oj vad han busade, han tyckte det var så roligt. Vi blir alldeles varma i våra hjärtan av att se honom så glad. Han skrattade och sprang, klättrade, kröp, åkte rutschkana, badade i bollhav, kastade boll, hoppade i hoppborg och på studsmatta osv... Han hade så kul! Vi åt lunch i restaurangen där och Liam fick pannkakor med sylt och grädde som han slukade! Efter cirka 2,5 timmar åkte vi vidare till ett par kompisar som bor i centrala Hudiksvall. Liam var jättetrött efter allt bus så medan han sov ute i vagnen blev vi bjudna på massor av gott fika och te. Mums! Vid halv sju var vi hemma i Ljusdal igen och dukade upp varma mackor på bordet som hela familjen njöt av efter en lång och händelserik dag. Det har verkligen varit en lyckad dag och buspalatset kommer vi definitivt att besök igen!

Det har hänt en hel del i vårt kök i veckan. På tisdagen kom vårt bord som vi köpte på IKEA när vi var där senast. På torsdagen kom våra stolar som vi beställt från Mio. Det blev verkligen superfint! Oj vad jag har sett fram emot ett större bord. Det känns verkligen roligt att vara i köket nu, vi har betydligt mer bänkyta än vad vi har haft och ett större och mer inbjudande bord. Verkligen kul inför den stundande julen, helst när vi får besök! Nu känner vi oss nöjda för denna inredningsomgång!



Tack moster för den fina morgonrocken du skickade till mig!

             
Sparsam kille                             Busar i den nya sängen



Världens finaste kille!


       
Buspalatset. Det var inte lätt att ta kort på en liten kille som bara sprang omkring hela tiden... :-)



Nytt bord och nya stolar.


Bort med gammalt, in med nytt

Jag förstår ärligt talat inte vart tiden tar vägen, snart är det helg igen. I söndags åkte vi till IKEA med målet att förnya i köket. Vi köpte ett stort matbord i ek som vi får hemlevererat på tisdag. Förutom matbord köpte vi även en hylla till köket att ha micron och kokböcker på. Den passade perfekt och gav oss dubbelt så mycket bänkyta tack vare att micron kunde flyttas. Det blev även nya gardiner till köket, nya bordstabletter samt en ny fönsterlampa. Allt i svart. Det blev jättesnyggt. Jag tänkte lägga in kort när det är klart, dvs när bordet har kommit samt när vi har köpt nya stolar. Vi planerar att åka till Hudik på lördag för att köpa stolar på Mio. Vi köpte även en ny säng till Liam. En vit juniorsäng. Den passar jättebra i hans rum och han verkar trivas bra i den. Han har blivit så stor, tänk att han sover i en vanlig säng nu! Vi trodde att det skulle bli jobbigt för honom att byta säng men det har faktiskt gått jättebra. Jag är så stolt över honom! Jag ska lägga in kort på sängen också så ni får se hur det blev i Liam rum.

Jag har börjat gå igenom lite av våra saker som vi har i förrådet. Vi har sjukt mycket saker som vi inte använder, fina saker som ligger i lådor ute i förrådet. Jag hörde mig för lite på jobbet och fick tipset att lämna in dem till en butik som säljer begagnade saker. Det känns mycket lättare än att lägga ut dem på blocket, vi får antagligen inte lika mycket pengar för dem (bla eftersom de tar en del i provision) men tänk vad bekvämt. Speciellt när vi har så fullt upp som vi har, jag hinner inte sitta och fippla på med blocket. Vi har bestämt oss för att lämna in en hel del saker där, bla porslin, lampor, skötbord, böcker och vårt gamla köksbord med stolar. Om jag sedan hittar något speciellt i rensningen, något som är värt lite mer kan jag tänka mig att lägga ut någon enstaka sak på blocket. Resten kör vi iväg till butiken och låter de sälja det till oss. Bekvämt!

Jag hade tänkt sätta mig och jobba lite ikväll, har med mig lite jobb hem, men nu är jag så trött så jag ska nog krypa ner i sängen bredvid min kära sambo. Trötta familjen... Kort kommer någon annan dag.

Lördag

Det blev ingen resa till Sundsvall eller Hudiksvall idag eftersom Janne spelar innebandymatch. Jag och Liam tog en promenad och tittade lite i affärer. Köpte en farsdagspresent till Janne och planerade för kvällens middag. Det blir fläskfilé och ugnsbakade rotgrönsaker (potatis, morötter och palsternacka) smaksatt med honung och rosmarin. Till det blir det skivade grönsaker, tzatziki (stavning?) och baguetter. Mums! Synd att jag inte köpte en flaska vin... Vi träffade lite trevligt folk, bland annat min företrädare på jobbet. Han är en supermysig gubbe och vi har alltid så himla mycket att prata om. Han kan så otroligt mycket så det är skönt att kunna rådfråga honom när jag tampas med svåra frågor på jobbet. Han sa att han skulle komma och hälsa på mig på jobbet till veckan. Vi träffade även en dagiskompis till Liam och hennes föräldrar. Under Liams inskolning lärde jag känna hennes pappa som är jättetrevlig och nu fick jag träffa den trevliga mamman också. Det är så kul att vi börjar få ett kontaktnät här, det är kul att lära känna nya människor!

Liam sover gott i sin voksi-påse ute i vagnen. Jag tänkte sortera lite tvätt inför tvättiden som börjar klockan tre. Det är inte så fint väder här, grått och trist, så det blir nog en innedag idag. Sitter och funderar på om vi ska åka till Sundsvall imorgon eller om vi ska ta det någon annan helg...? 
 

In Flames

Jag känner att en ny förkylning smyger sig på. Näsan rinner, halsen är hes och kroppen är inte riktigt som den ska. Om förkylningen bryter ut helt blir det den tredje förkylningen sedan Liam började på förskolan. Det är rekord för mig som i princip aldrig brukar vara sjuk. Dagisbaciller är farliga! Nåja, så länge Liam får vara frisk är jag glad.

Vi funderar på att åka till IKEA eller Hudik (Mio) i helgen om inte Janne ska spela innebandymatch. IKEA eller Mio? Jag vill verkligen ha nya möbler till köket och det skulle vara kul att komma iväg!

Just nu är jag inne i en In Flames -period, spelar dem om och om igen. De är så sjukt bra. Gissa om jag gillar mina morgonpromenader till jobbet när jag får sällskap av In Flames via Ipoden. Grym musik! En granne till oss har öppnat en rockklubb i Ljusdal. Jag är riktigt sugen på att gå någon gång, ska nog hänga på hans flickvän och dra med mig min nya kollega. Om det är någon av mina läsare som har missat In Flames bjuder jag här på två grymma låtar. Lyssna!



Evil in a closet


Borders and shading

Nytt i sovrummet

Äntligen, äntligen, äntligen har jag hittat en snygg väggdekoration till vårt sovrum. Väggarna i sovrummet är väldigt tomma och vore det inte för fondväggen skulle det nog kännas riktigt avskalat och tråkigt. Jag har länge försökt få tag i en väggdekoration från Bruka Design och äntligen hittade jag precis den jag ville ha. Vem hade kunnat gissa att jag skulle hitta den i en liten affär i Ljusdal? Nu är den i alla fall vår och pryder sovrumsväggen. Visst blev det fint!?


            
Före...                                         Efter...


Nu ska jag bara försöka få tag i en snygg tavellist i ek att sätta ovanför sängen. Det blir nog fint att ställa några ljus och kanske några tygtavlor eller annat fint på den.

Avslutar med en mysbild på mig och Liam. Så här go är han på kvällarna innan läggdags:


Håller på att somna i mammas famn...

En uppdatering från oss

Tiden räcker inte till att blogga så mycket som jag skulle vilja. Men vi lever och mår bra, har fullt upp som vanligt och trivs med vardagen. Det är mycket som händer på jobbet; många spännande utmaningar som hela tiden leder till utveckling. Jag tycker fortfarande att jag har världens roligaste jobb och trivs som fisken i vattnet. Tänk vad nervös jag var för att redovisa ärenden inför politikerna när jag började. Jag tyckte att det var så läskigt att stå inför nämnden och ännu värre inför kommunstyrelsen. Nu känns det inte alls lika läskigt längre utan så där lagomt hälsosamt nervöst och kul! Jag har så bra kollegor och det är så kul att få vara en i "gänget", att få vara en del av en så härlig arbetsgrupp.

Förutom att ha världens roligaste jobb har jag även världens finaste och mest underbara son. Han pratar meningar nu och det är så underbart! "många bilar dä borta", "många pippi uppe", "juni pappa in", "milla upp mamma", "macka ramla ner", "pappa titta dä borta", "milla mätt" osv. Jag säger bara en sak, språket är helt underbart! Han säger ofta "titta" och vill visa oss saker. Han har börjat bygga väldigt mycket med sina byggklossar och blir så stolt när han har byggt ett stort torn. Då kommer han och säger "mamma (eller pappa) titta" och hoppar av glädje och springer och pekar på sitt torn och klappar händerna. Han kallar sig fortfarande för "milla" eftersom han inte kan säga sitt namn än. :-) Han brukar peka på våra skor och säga "mammas, pappas, millas" han har stenkoll på vilka skor som är vems och vilka jackor som är vems osv. Det är så roligt när han säger "mätt" för det betyder enligt honom att han är klar. När han borstar tänderna säger han "mätt" och lägger bestämt bort tandborsten, samma sak när han sitter på pottan "mätt" säger han och reser sig upp. När vi läser en bok säger han "mätt" och stänger igen boken osv. Sötnöt!

Han har kommit in i en "sitta i knäet" fas, blivit lite mer mammig och lite lugnare (låt er inte luras för han har fortfarande massor av energi). Hans utveckling har verkligen tagit ett språng så han kanske behöver tanka lite trygghet hos oss inför den kommande utvecklingen. I helgen har han varit som en liten apunge, fastklistrad vid mina ben eller i min famn. Han vägrade sova ute i vagnen i söndags utan somnade i soffan bredvid mig(!). På lördagkväll somnade han i soffan bredvid Janne (som också somnade efter en fullspäckad dag). Jag häpnas över hur förståndig Liam är för sin ålder, han tänker riktigt avancerat när han bygger med klossar (och lyckas också bygga väldigt häftiga torn) och han leker avancerade vattenlekar i badet och häller vatten i flaskor och burkar och låter saker flyta i skålar och allt vad det är. Han har en vattenkanna som han använder för att hälla vatten till en liten skål som han sedan håller högt över en flaska med smal hals för att få rätt stråle för att kunna fylla flaskan. Han är så smart! Om han vill in i ett rum som har en stängd dörr hämtar han en pall från sitt rum så att han kan klättra upp och öppna dörren. Han bar börjat låsa upp och öppna ytterdörren, vilket vi inte tycker är speciellt kul.

Jag påminns varje dag om hur underbar han är. Han är verkligen världsbäst. Här kommer kort på vår fina kille som börjar bli såååå stor!


      
Det är mysigt att somna i soffan


 
Bygger torn med pappa


 
Pyjamaskillen och ett kort på hans mamma (i nattlinne)