Jobbfrågan är löst

Till att börja med måste jag berätta: Janne har FÅTT JOBB! Gah, vad jag är glad att det har fixat sig för honom. Han har fått ett tillsvidarejobb som förskollärare, dessutom lyckades han få en mycket högre lön än vad vi hade räknat med. Åh, jag är så glad för hans skull. Tänk att vi båda äntligen har jobb samtidigt. Yes!

Eftersom allting har ordnat sig så bra här i Ljusdal börjar jag inse att vi antagligen kommer att bli kvar här ett tag. Kanske till och med rent utav bosätta oss här, ni vet köpa hus och riktigt toffla till oss här. Att köpa hus är helt klart nästa stora steg (och att så småningom skaffa ett syskon till Liam), vi vill båda bo i villa men när, hur och var återstår att se. Nu har vi i alla fall kommit ett litet steg på vägen... Hihi. Janne har fått jobb!!!

Snart är det midsommar. På torsdag åker vi upp till min mormor, jag tänkte flexa ut tidigare från jobbet och sedan är jag ledig i två veckor. Så skönt! På de veckorna ska vi hinna med midsommarfirande hos mormor, klassfest med grundskoleklassen, hälsa på mamma i Boden och sedan hälsa på syskon och kompisar i Umeå. Jag och syster ska gå på bio och se SATC-filmen. Åh, vad jag längtar!

Liam verkar förresten ha kommit över sin lilla trotsfas, nu är han så otroligt härlig och go igen. Glad och sprallig och inte alls tjurig och bråkig som han var där ett tag. Vi har fått in så otroligt bra rutiner med allting, att lägga honom på kvällen är så otroligt lätt. Han förstår så mycket, vi kan prata med honom på ett helt annat sätt nu än tidigare. Han är så intelligent, så duktig och så underbar. Han är bäst, han är verkligen den bästa.

Allt går så bra för oss. Vi har medvind. Vi är lyckliga!
Jag älskar min lilla familj!

I'm back again

Jag har haft ett ganska långt blogguppehåll nu vilket dels beror på det otroligt fina vädret, dels på att vi haft besök. Dessutom har det varit problem att logga in på bloggen, men nu är jag tillbaka!

Jannes mamma åkte hem i måndags. Hon var här i en vecka och det känns ganska så tomt nu när hon har åkt. Det har varit så kul att ha henne här, hon har tagit hand om Liam väldigt mycket och skämt bort oss med god mat, sovmornar ("jag är ju ändå vaken när han vaknar" resonerar hon) och lyxtid tillsammans. Jag och Janne har fått två utekvällar med varandra, först after work och sedan en grillkväll med kompisar. Det har fungerat så bra mellan Liam och hans farmor, han har verkligen kört slut på henne med en massa bus. Han gillar sin tokiga farmor så mycket (och det gör vi med!). :-)

Som jag sa har vi haft helt sagolikt väder här. Vi har varit ute väldigt mycket och Liam har fått bada i sjön som ligger bredvid vår bostad. Det är lyx att bo alldeles bredvid en sjö med sandstrand. Åh, tänk om vi kunde hitta ett hus här i närheten av där vi bor nu. Det hade varit perfekt för vi trivs så otroligt bra.

Några bilder sedan sist:

 
Myskillen busar med sina bilar

 
Liam firar nationaldagen vid Hembygdsgården i Ljusdal

     
Lek i Folkparken (den sista bilden är tagen hemma på gården).

   
Censurerade bilder från stranden. Liam älskar vatten!

 
Nya kläder från POP som skyddar mot solen.
Liam tackar sin moster för att hon skickade dem till honom.


After work

Jag sitter på jobbet och försöker jobba lite innan vi ska dra iväg på After Work. Janne ska följa med, det gäller att passa på att gå ut tillsammans när vi har barnvakt. Det är lyx med barnvakt, det är lyx att få tid för varandra. Snart kommer Janne hit, då ska jag byta om och sedan bär det iväg. Det ska bli så kul!

Jag ska även passa på att nämna att det går bra för Janne att hitta jobb. Tre intervjuer mynnade ut i tre jobberbjudanden. På onsdag ska han på en till intervju och vi hoppas att han får just det jobbet, så håll tummarna! Det skulle vara så skönt om vi båda hade jobb.

Besök av farmor

Nu har Liams farmor kommit på besök. Hon ska vara här i en vecka, ska bli riktigt kul eftersom det var längesedan vi träffade henne. Jag hoppas att hon vill ställa upp som barnvakt någon kväll så att jag och Janne kan gå ut själva ett tag, det skulle vara kul. Det gäller att passa på när vi har barnvakt. *självisk*

Jag och Liam har varit ensamma mellan lördag och söndag. Janne åkte till Östersund för att hämta sin mamma och för att hämta en massa packning som vi lämnade när vi flyttade. Ikväll har vi ätit en supergod laxpirog som jag gjorde till middag. Vi åt ute och det var så mysigt och skönt. Det har varit underbart väder hela helgen och jag har faktiskt fått lite färg. Passade på att sola lite när Liam sov idag och sedan blev det en lång promenad i linne, så lite färg fick jag allt.

Liam har förresten varit jättesnäll under helgen. Han har nog börjat förstå var gränserna går, men han har redan hunnit testa farmor. Han ska väl se vad hon går för och om han kan få sin vilja igenom med henne om det inte går med oss. Haha. Han är så söt!

Snart åker vi upp till mormor för att fira midsommar. Jag längtar sååå mycket. Ska försöka hinna framkalla en massa kort tills dess att vi åker. Jag har nämligen tänkt pyssla lite med fotoalbum under min semester, det är mitt stora "mission" i sommar. Det är en hel del kort det handlar om och det svåraste är att välja ut vilka som ska framkallas. Tänkte ta med mig lite pyssel till mormor, blir mysigt att sitta ute på altanen och pyssla under de ljusa sommarkvällarna...

Nu är klockan mycket, ska nog ta och lägga mig i sängen...


                  
Sommar, sommar, sommar!