Liam 5 år!

Som ni har märkt har jag inte bloggat sedan oktober och som ni förstår har det hänt galet mycket sedan sist, så det är ingen idé av mig att försöka komma ifatt. Jag tänker låssas som ingenting och kasta mig in i vad som är aktuellt just nu.

I lördags firade vi att Liam fyllde 5 år. Helt galet att han redan har blivit fem år! Jag blir alltid lite gråtfärdig när barnen fyller år för tiden går ju så sjukt snabbt! Hur som helst, vi firade med glass på sängen och presentöppning. Han fick fyra böcker, en lego-polishelikopter och två bilar samt 500 kr som några släktingar hade skickat och som vi, tillsammans med Liam, kom överens om ska gå till en ny cykel (Liam behöver verkligen en större cykel!). Kvällen innan bar vi in Liams säng på Vides rum eftersom vi skulle förbereda en stor present till honom på hans rum. När han hade öppnat alla "små" paket var det så dags att se på överraskningen vi fixat i hans rum -en ny säng! En stor-kille-säng på 90 cm! Liam blev jätteglad och Vide också eftersom det innebar att han fick överta Liams juniorsäng (en baktanke från oss)! I lördags blev båda pojkarna helt plötsligt så stora; Vide blev stor och Liam blev större! Storkillarna våra! Och tänk att spjälsängen numera ligger uppe på vinden och samlar damm.

Eftersom både jag och Janne har varit förkylda så kände vi att det var bäst att skjuta på kalaset till helgen efter födelsedagen. På lördag blir det alltså 5-års kalas med huset fullt av barn och på söndag blir det ett litet mindre kalas med några nära vänner. Fullt upp alltså, kul!

Här kommer några bilder:


   
Morgonfirande för vår 5-åring!


   
Pojkarna sover gott i sina sängar. Sängarna är köpta på IKEA, Liams heter Hemnes och Vides heter Kritter.


Vårt "nya" lördagsnöje är att åka till Behrn Arena och åka skridskor. Det är så otroligt kul att se Vides framsteg. Första gången ville han inte åka alls utan endast åka omkring på rumpan på en av pingvinerna som man kan låna för att använda som stöd när man ska lära sig att åka. Andra gången var han mer positiv och gick omkring lite grann med en pingvin, även om han mest ville sitta på rumpan. Tredje gången var han ännu mer positiv och gick omkring rätt så mycket, så kul!!!

Liam är inne på sin tredje skridskosäsong nu och han har inga problem att åka omkring. Han har en egen bandyklubba och bandyboll och vill mest spela bandy och skjuta i mål. Vi har köpt en stor bandyklubba så jag och Janne turas om att spela bandy med honom, medan den andra stödjer Vide. Det är så otroligt roligt att åka skridskor och tänk när vi kan spela bandy hela familjen! Och det bästa av allt är ju att ta med fika och sitta tillsammans på läktaren och dricka varm choklad och äta ostmackor och kakor innan vi åker hem. :-)

Ett urval av kort från Behrn Arena, har fler kort på mobilen, men datorn är sååå seg idag så nu tror jag att jag ger upp!