En snabbis

Midsommarhelgen har varit avslappnande, mysig och välbehövlig. Vi åkte till Järvsö och Stenegård för att dansa kring midsommarstång. Liam tyckte det var jätteroligt även om han blev besviken på att Mora Träsk inte var där (sist vi var där stod ju Mora Träsk på scenen).

Denna vecka är sista veckan innan min korta semester på två veckor. På fredag åker vi till Örebro och på måndag till Kalmar. Blir roligt, dock gruvar jag mig lite för bilresan. Det är ju en bit att åka... I helgen har vi förberett och börjat planera inför resan. Jag är en planeringsmänniska som gärna vill skriva listor. Igår gick vi igenom bilen; kollade så att alla lampor fungerar, kollade oljan och en massa andra vätskor, fyllde på spolarvätska, tvättade bilen, kollade lufttryck på alla hjul inklusive extrahjulet osv. Imorgon ska Janne åka och fixa nya vindrutetorkare, men sen är vi nog redo för en road trip! Förutom att vi skulle behöva ha en första hjälpen väska i bilen, insåg igår att vi inte har det och det bör man ju ha...

Idag har vi träffat barnmorskan. Pyrets hjärtljud dunkade så fint och låg på 144 slag/minut (om jag minns rätt). Mina värden ser fortfarande bra ut, blodvärdet var 131 och blodtrycket 97/56. Sf-måttet låg precis på kurvan. Insåg även att det lär bli hårdträning efter förlossningen för jag har nu gått upp 13 kg sedan inskrivningen och ca 15 kg från min normalvikt. Jag tror att jag gick upp ca 18 kg med Liam så vi får väl se vart detta slutar... Ikväll ska vi få gå på föräldragrupp, eftersom vi är helt nya på orten så tyckte barnmorskan att vi kunde få gå på dessa träffar för att lära känna/träffa andra som ska ha barn. Förra träffen missade vi dock och sedan ska vi åka iväg i nästan två veckor så vi får väl se hur många vi kan vara med på, men ikväll ska vi i alla fall vara med. Liam ska vara hemma och leka med Juni och det är han så nöjd med. :-)

Detta blev ett litet snabbt inlägg, det är en hektisk vecka innan semester.
Janne skulle egentligen börja sin semester idag men jobbar lite extra så from imorgon får han förhoppningsvis vara ledig. Då får han och Liam packa och fixa inför resan. :-)
 

Stök och bök

Denna lilla bebis har helt andra aktiviteter för sig än vad Liam hade när han låg i magen. Liam låg ganska stilla och var mer "spark, spark" medan denna bebis är mer "bök bök". Ni ska bara veta vad pyret bökar och stökar i min mage, det är en hel del krumbukter och ibland känns det som att h*n vänder sig flera gånger efter varandra. Igår kväll när jag la mig så var jag helt öm i magen för att pyret hade hållt igång länge. Konstigt att det är så olika och känns så olika från barn till barn. Jag undrar om barns personlighet visar sig redan i magen? Vad tror ni då att pyret kommer att ha för personlighet jämfört med Liam?

Imorgon går jag in i vecka 30.
Snart, snart, snart...

Kalas

Idag var vi på kalas hos Juni, hon fyllde tre år för några dagar sedan och idag var det kalas! Oj vad mycket gott de serverade, vi var alldeles proppmätta när vi gick hem. Liam åt massor av kakor, vi har nästan aldrig sådana saker hemma så han äter väldigt sällan kakor och bullar och sånt men idag passade han på. :-) Efter kalaset har vi tagit det lugnt. Jag har bakat en limpa och en långpanna med kärleksmums och lekt med Liam lite ute i regnet. Nu blir det en slöarkväll och jag kommer att somna tidigt.

Lite kort:

   
Liam har fått en sparkcykel, slappar i vagnen, badar pool på gården


 
Titta vad jag har lyckats med! En av våra orkidéer blommar! Så vackert!


Vi har möblerat om i Liams rum, han tyckte det var bra tokigt att flytta sängen. :-)


Magen, vecka 29
     
Bebisens första kläder -söta kossor från POP. En snutte (också kossa) och en ny fleecefilt samt en söt body med insekter.

Jag vill inte lägga upp kort från sommarfesten på förskolan eller från kalaset idag eftersom jag inte vill lägga upp kort på andras barn på internet. Nu märker jag dessutom att jag inte tagit några kort på tv-rummet så det får bli senare!

Nu blir det te framför tv:n! :-)

VAB

Idag är jag hemma med en hängig Liam. Han vaknade alldeles tussig och har varit trött hela morgonen så han fick vara hemma. Dessutom säger han att han har ont i magen... Nu var det ett bra tag sedan jag bloggade så det är en hel del som har hänt i vårt fullspäckade liv...

- På nationaldagen åkte vi till Järvsö och Stenegård för att tillsammans med många andra se Mora Träsk uppträda. Liam tyckte det var jättespännande och satt i vagnen och tittade fram under regnskyddet som helt förtrollad. Som tur var spelade de sånger som Liam kände igen och alla andra barn som var där diggade också med för fullt. Riktigt lyckat var det! Liam fick sedan en signerad skiva av dem innan vi åkte hem. Vi hade dock otur med vädret, det var både kallt och regnigt, men det blev lyckat ändå.

- I tisdags var det sommarfest på Liams förskola. Liam är värsta teaterapan och blir helt crazy vid sådana tillställningar. Han är verkligen inte blyg utan helt tvärt om! Barnen skulle stå på trappan och sjunga en massa sånger för föräldrarna och självklart var Liam först upp på trappan. Och som han sjöng. Jisses! Precis som på lucia stal han showen totalt. Han sjöng högt och tydligt och med sån inlevelse så att han charmade alla i publiken. Han var hur söt som helst. Förskolelärarna kunde inte hålla sig för skratt och ingen i publiken heller, han bjöd verkligen på sig själv. Det var flera som kom fram till oss under kvällen och sa att han var så söt och sjöng med sån inlevelse. Jag skulle verkligen vilja ha uppträdandet på film. Måste höra mig för om det var någon av föräldrarna som filmade med videokamera och om vi får köpa en film.

- Nu är halva vårat vardagsrum klart. Ja alltså klart vad gäller vår lilla "inredningsuppfräschning" eller vad man ska kalla det. Ena bokhyllan är klar och cd/dvd-skåpet har funnit sin plats. Det har blivit stor skillnad med små medel. Ska lägga in kort senare. Nu har vi "bara" kvar att måla den andra bokhyllan, annars är vi klar sånär som på nya pärmar och nya planscher till våra fina ramar (det sistnämnda får dock vänta ett tag eftersom vi inte är helt säkra på vad vi vill ha). 

- Jag mår fantastiskt bra, magen växer så det knakar och jag har inga jobbiga krämpor. Denna graviditet är mycket lättare än förra gången. Jag har det inte alls lika besvärligt med foglossning, ibland kan jag känna av lite smärta men inte på långa vägar som det var med Liam. Skönt! Igår insåg jag att jag redan är i vecka 29, det har gått grymt snabbt och utan några större svårigheter. Skönt att jag har fått må så bra.

- De första kläderna till bebisen är inhandlade. Små söta plagg från POP. Vi har även köpt en snutte och en mysig filt. Väntan och längtan är stor. Snart är vi tvåbarnsföräldrar! Spännande!

Nu måste jag änga mig åt Liam som inte gillar att jag sitter här. Kort kommer senare.

Tjing!
 


Potträning

Idag är det mulet och regnet hänger i luften. Det drog lite kallt när jag cyklade till jobbet i min nya klänning, men det gjorde inget för luften var så härlig och Ljusnan så underbart fin när jag cyklade över bron. Liam var spänd av förväntan över att gå till förskolan idag, de ska nämligen besöka förskolan som barnen kommer att få vara på under sommaren när den "vanliga" är stängd. Liam tycker det är jättespännande och frågar varje dag om han snart får gå till den andra förskolan, men det blir först i juli som han får vara där. Han ser verkligen fram emot det.

Igårkväll ville inte Liam sova, han steg upp hela tiden och kom ut i tv-rummet. Han har faktiskt den senaste veckan haft lite svårt att somna på kvällen och det är ju inte alls likt honom. Igår slog det oss att vi kanske måste korta ner hans middagslur på dagen. Nu sover han minst 1,5 timme och ibland nästan två timmar, igår bestämde vi att minska ner den till en timme. Hoppas att det blir bättre.

Måste få skryta lite över lillskrutten, han har blivit så himla duktig att gå på pottan. Om han springer omkring naken så händer det aldrig någon olycka, då kommer han ihåg att gå på pottan. "Kommer kiss" skriker han och rusar till pottan. Det gäller att pottan står lättillgängligt, marginalerna är väldigt små. En dag var han utan blöja i princip hela dagen och fick istället ha kalsonger. Det gick förvånansvärt bra, vi påminde honom och han gick och kissade på pottan några gånger under dagen. Efter middagen hände det dock en del olyckor, kanske att han glömde bort sig och slappnade av lite mer och kanske att kalsongerna påminner lite om blöjor. När han är naken går det ju så bra men när han har kalsonger glömmer han bort och då blir det lite olyckor. Vi försöker träna honom så mycket som möjligt när vi är hemma och det ger resultat. Han är så duktig vår pojke!

1 juni

I helgen har det verkligen varit VARMT! Jag har enträget smörjt Liam med solkräm och tjatat om att solhatten ska sitta på huvudet, men har totalt glömt bort att skydda mig själv. Resultatet blev så klart att jag har bränt mig lite på armarna och i urringningen. Inte så jättemycket men lite röd blev jag allt och mina armar vill nu gärna bli insmörjda med after sun (måste inhandlas på lunchen).

I lördags åkte vi till Hudiksvall för att shoppa lite. Ganska skönt att gå inne i affärer då det är som allra varmast på dagen, dessutom var jag i desperat behov av tröjor. Jag lyckades hitta två tröjor och två tunikor, så nu är sommaren räddad! :-) Ingen av kläderna var "mammakläder" utan "vanliga" kläder i storlek xs och s, pösiga oversize tröjor som jag antagligen kommer att kunna ha även efter att magen har försvunnit. Dessutom köpte jag ett helt gäng med nya trosor och gjorde en stor utrensning i underklädeslådan, något som behöver göras lite då och då. Vi har väl alla underkläder som ligger längst ner i lådan och som aldrig används pga att de är obekväma, troligen blir de inte mer bekväma av att ligga i en låda heller. Dessa kastades samt ett gäng urtvättade, blekta, gamla trosor. Kände mig faktiskt riktigt duktig när jag var klar! :-)

Janne hittade en jättesöt liten body till pyret som fick följa med hem. Tänk så pyttesmå de är från början, jisses! Pyret gör sig alltmer tillkänna med konstiga krumbukter och rörelser blandat med lite sparkar här och där. Jag tror dock att Liam var mer livlig i magen än vad denna lilla krabat är. Tänk, idag är det första juni. Augusti och september närmar sig med stormsteg! Jag tror att pyret kommer att titta ut i slutet av augusti, vi får väl se om jag har rätt... :-)