Vägning och städning

Igår åkte jag och Vide till mitt jobb för att hälsa på vilket alltid är lika trevligt. Vi blev kvar i två timmar och surrade en massa med mina härliga kollegor (jag vet att jag tjatar, men de är bäst!). Efter att vi surrat klart gick vi och handlade en massa samt hämtade ut ett stort paket från H&M. Tur att vi tog bilen för det blev ganska tungt med all mat samt paketet. Efter att vi hämtat storebror på förskolan åkte jag och Vide sedan iväg till BVC för vägning och mätning. Vår lilla skrutt väger nu hela 4650 g. Han har alltså gått upp 360 g på en vecka så honom går det verkligen ingen nöd på. Jag tittade för skojs skull i Liams hälsobok och han vägde som Vide när han var ungefär 1,5 månad och Vide är inte ens tre veckor (blir tre veckor imorgon). Jisses! De tyckte att jag kunde låta honom suga lite på napp om jag kände att det blev mycket amning eftersom han verkligen får i sig det han behöver, tror jag skulle ramla av stolen. Tänk att BVC rekommenderar napp. :-) De rekommenderade även Sempers magdroppar mot hans magknip så det provar vi nu. De blev även imponerade av att han är så stark, han håller redan upp huvudet själv och fixerar med blicken. Men att hålla upp huvudet har han kunnat i princip sedan han föddes, bland de första korten vi har på honom så håller han tydligt upp huvudet själv. Och grodorna ovanför skötbordet är en storfavorit hos honom så visst fixerar han blicken. Våran goding!

Idag började jag och Vide dagen med en härlig långpromenad (ca 4,5 km) efter att vi lämnat storebror på förskolan. Våran trevliga granne följde med, alltid kul att ha någon att surra med. :-) Efter lunchen blev det sedan en riktigt ordentlig storstädning av köket. Oj så otroligt skönt det känns att ha en skinande rent kök! Det var längesedan köket var så rent som det är nu. Imorgon fortsätter städningen och då är det toaletten som står på tur. När köket och toaletten är städade så är det bara det "enkla" kvar, dvs sovrummen och vardagsrummet.

Nu ska jag säga god natt till Liam sedan blir det soffan. Jag har ju helt fastat i Idol och ikväll börjar ju Grey's, den bästa serien ever!



Vilken dag!

Idag var det tänkt att Janne skulle börja jobba, men han blev sjuk så han blev hemma. Jag och småpojkarna började dagen med en morgonpromenad, hela 4,5 km blev det. Gissa om jag var slut innan jag kom hem, men det var riktigt skönt och energigivande! Sedan har dagen varit ganska kaosartad fram till halv sex ungefär. Vide har varit supergnällig hela dagen och har velat bli buren hela tiden eller ligga hos mig och snutta. Liam har varit grymt uttråkad av att ha en sjuk pappa och en mamma som har försökt få lillebror nöjd. Så fort Vide har somnat och jag har börjat leka med Liam så har Vide vaknat igen. Nu verkar dock Vide äntligen vara nöjd och Liam har tagit ett kvällsbad och kommer nog att somna i soffan snart. Stackars Janne som inte alls mår bra har också haft det en tuff dag. Det är ju inte så lätt att vila när det har varit som det har varit idag...

Vi tror att Vide har lite magknip, inte kolik utan betydligt lindrigare men ändock lite magknip. Han pruttar och det mullrar från hans mage väldigt mycket och när han äntligen fick bajsa ordentligt idag så märkte vi direkt att han blev så mycket nöjdare. Dessutom har han lite besvärligt med sina ögon som rinner hela tiden. Stackare. Imorgon ska vi åka till BVC igen så jag får väl passa på att fråga lite om både ögonen och om de har något tips mot magknipet.

Åh vad skönt det ska bli att få sätta sig i soffan och titta på tv ett tag. Jag hoppas att det blir lite lugnare imorgon, Liam kommer i alla fall att få det roligare än han haft idag eftersom han ska få gå till förskolan. Känns skönt att han inte är sjuk längre! Om det är lugnt imorgon måste jag försöka städa lite, har liksom inte haft tid att städa den sista tiden och det börjar se för hemskt ut i köket...


   
Liam gungar ute på gården i det vackra höstvädret!


Familjelördag

Idag har det varit familjelördag i Ljusdal med massor av underhållning på Postplan. Självklart åkte vi ut för att träffa lite folk vilket var riktigt roligt! Lilla Vide låg och sov så gott i vagnen medan det spelades musik, storebror sprang omkring och lekte med två grannkompisar som han träffade. Efter att vi ätit korv och glass, surrat en massa med våra trevliga grannar, sett massor av framträdanden, hejat på en massa människor, ammat, busat och haft det allmänt trevligt åkte vi hem. På hemvägen somnade båda pojkarna i bilen, Liam fortsatte att sova ute i vagnen medan jag och Vide somnade i soffan. Janne var duktig och passade på att plugga (han läser statsvetenskap på distans). Det har varit en riktigt lyckad dag, så himla kul att komma ut (det känns som att vi varit hemma mest hela tiden sedan Vide föddes).

Nu hoppas vi att Liam får vara frisk, han har varit lite hängig den sista tiden och haft feber varannan dag. Nu måste han bli frisk, vårat stora gryn!

Avslutar med lite kort!



Liam äter ett stort smultron

   
Vårat lilla gryn


Spanar i brorsans rum

   
Våra underbara pojkar!


Schysst!

Igår när jag fick min lönespecifikation höll jag på att ramla av stolen, fick betydligt mer pengar än vad jag hade räknat med. Det stod att jag fick föräldrapenningstillägg, tio procent av lönen under 90 dagar. Var tvungen att ringa till chefen imorse och fråga om det verkligen stämde, vad det var för pengar. Han visste dock inte vad det var för pengar men skulle kolla upp det och ringe sedan upp när jag stod i duschen så han fick prata med Janne istället. Det visar sig att det är ett engångsbelopp som kommunen betalar ut, så jag får alltså 10 procent av lönen under 90 dagar som en engångssumma. Riktigt roligt med några tusenlappar extra som vi inte alls har räknat med och samtidigt lite tråkigt att det inte är som när man jobbar statligt (då får man 10 procent av lönen varje månad vad jag har förstått, eller?). Vi måste köpa vinterdäck till vintern och dessa pengar skulle räcka till dubbla uppsättningar av däck, inte för att vi ska köpa dubbla uppsättningar men ni fattar. Riktigt schysst att "få" däck av sin arbetsgivare. Haha. :-)

Nu låter det som Vide-bus vaknar, matdags med andra ord! :-)

Myskväll med familjen

Liam hade feber igår kväll (igen!) så han fick vara hemma från förskolan idag. Det har inte blivit mycket gjort idag, bara slappat hemma. Liam och Janne åkte iväg för att storhandla medan jag satt hemma och ammade Vide. De skulle åka både till ICA och Coop men hann bara med den första affären innan de var tvugna att åka hem igen. Liam råkade nämligen ramla och slå ryggen på ICA så han fick ett sår som behövde plåstras om. Vi får åka och handla resten imorgon.

Ikväll tog vi en kvällspromenad ute i den härliga höstluften. Åh, jag älskar verkligen hösten och har alltid gjort det. Jag förstår inte varför människor blir deprimerade på hösten, hösten är ju så underbar! När vi kom hem så badade jag och Liam Vide medan Janne slängde ihop en jättegod äppelpaj som hela familjen sedan åt i soffan framför idol (nåja, Vide fick inte smaka utan sov gott på mammas arm). En riktig mysig kväll har det varit, både promenaden och mysstunden i soffan. När idol var slut somnade Liam snabbt i sin säng och just nu går Janne omkring med Vide som inte alls vill sova. Vide vill gärna bli buren på på kvällen alternativt ligga och snutta hos mig hela kvällen. Nappen fungerar väl så där, han är inte helt förtjust i den även om det går lite bättre. Vi måste nog ta och testa bärsjalen som vi har lånat...

PS. Nya kort kommer snart, I promise...


Viktuppgång och tvåbarnschock

Besöket på BVC igår gick hur bra som helst. Numera väger Vide hela 4290 g, han har alltså ökat 270 g mellan torsdag och tisdag och väger nu mer än födelsevikten. Skönt att det vände, nu behöver vi inte oroa oss för om han får i sig tillräckligt med mat. Längden mätte sköterskan till 54 cm. Det var bra att vi inte köpte så mycket kläder i storlek 50 eftersom vi fick en så stor liten kille. :-) Igår kväll provade vi att ge honom napp när han blev som mest snuttig. Att sitta och amma i cirka tre till fyra timmar varje kväll är ganska jobbigt, det skulle inte vara helt fel med en napp. Vide gillade dock inte nappen speciellt mycket, han såg verkligen olycklig ut så första försöket gick inte så bra. Det slutade med att han ändå fick snutta på mina bröst... På morgonpromenaden imorse gick det dock bättre, när han blev kinkig tog han emot nappen (dock med lite protester) och somnade faktiskt efter ett tag!

Igår natt hade Liam feber så han fick stanna hemma från förskolan igår. Janne besiktigade bilen och handlade medan jag var hemma med två barn, en som satt fastklistrad vid bröstet och en som var febergrinig. Allt har gått så bra fram tills igår, då kom tvåbarnschocken. Jag började bara känna mig så himla ledsen och på dåligt humör. Liam var på dåligt humör och gjorde alla hyss man kan tänka sig och Vide bara sög och sög. När Janne kom hem satt jag bara och stirrade rakt fram och kände mig så nere. "Jag vill inte ha två barn" tänkte jag. Inte för att jag skulle välja bort något barn, utan bara för att allt kändes så jobbigt just då. Jag hade dåligt samvete för att jag var arg på Liam som faktiskt var sjuk och jag hade dåligt samvete för att jag var less på att amma... Jag började fundera på vad vi har gett oss in på... Sedan tog jag bilen och åkte iväg med Vide till BVC alldeles själv. Det är så skönt att köra iväg själv ibland, det är verkligen frihetskänsla att köra bil. På BVC gick allt bra, jag stannade kvar och ammade och hämtade kraft innan jag åkte hem. När vi kom hem packade vi ner killarna i syskonvagnen och gick på promenad. Båda sov när vi kom hem från promenaden så vi njöt av var sin glass i tystnaden och lugnet. Vi var mycket gladare föräldrar resten av kvällen vilket också resulterade i att Liam blev gladare och Vide mer nöjd.

Idag tog jag och Vide en morgonpromenad efter att vi lämnat storebror på förskolan. Det var underbart väder och allt kändes bara så bra. Morgonpromenader är utmärkta för att samla energi, jag ska göra det till en rutin. Det passar ju faktiskt perfekt med en promenad strax efter nio på morgonen. :-)


Shoppingtur

Jag måste börja med att säga att det känns så skönt i kroppen att inte vara gravid längre! Det är helt otroligt vad snabbt jag har återhämtat mig efter graviditeten och förlossningen. Jag har inte varit lika öm som jag var med Liam och magen har minskat mycket snabbare. Jag känner mig mycket piggare än vad jag gjorde med Liam, att säga att jag nästan är helt återställd är att överdriva men ibland har jag svårt att tro att jag gått igenom en förlossning för bara några dagar sedan. Jag gick totalt upp 21 kg med Vide och jag har redan gått ner 11 kg så det verkar ju lovande (även om jag så klart inser att det troligen är den andra hälften som kan ta tid att gå ner). I veckan ska jag börja gå på promenader, har gått några få promenader och haft lite ont i fogarna så jag har inte velat gå så mycket men nu känns det som att jag kan börja med lite kortare promenader. Konditionen måste tränas upp! Det känns i alla fall grymt skönt att jag har återhämtat mig så snabbt! (Japp, förlossningsberättelse kommer snart, bara jag får tid...)

Idag åkte vi ut på en kort shoppingtur för att köpa skor och en mössa till Liam. Liam var dock inte alls på speciellt bra humör idag och hade inte alls någon lust att köpa nya skor fick vi erfara på skoaffären. Det blev vilda protester och det hela slutade med att vi fick låna hem två par skor för att prova hemma. Efter skoaffären fortsatte han att protestera, sprang iväg mot vägen och inne i affärerna och lyssnade inte alls på oss. Vi hade Vide i mjukliften i vagnen men det slutde med att vi fick bära Vide och spänna fast Liam i vagnen eftersom han inte alls ville lyssna. Det är inte alls roligt att behöva göra så, men efter att han nästan sprungit ut på vägen och försatt hjärtat i halsgropen hos sin mamma samt sprungit omkring i en affär var vi tvugna att spänna fast honom. Vi skyndade oss att göra det vi skulle och åkte hem alldeles svettiga. Första shoppingturen med två barn... *pust*

Imorgon ska Liam få vara på förskolan, han är där tisdag till torsdag mellan klockan nio och två, och vi ska besikta bilen på förmiddagen. På eftermiddagen väntar BVC och vi håller tummarna för att vår lilla kille har gått upp i vikt ordentligt! Nästa vecka börjar Janne att jobba, tänk då ska jag vara hemma själv med barnen. Hjälp, hur ska det gå? Känner mig fortfarande som en nybörjare på att vara tvåbarnsmamma...

Våran helg

Dagarna går, tänk att vår lilla Vide redan är 10 dagar gammal! Liam är verkligen en stolt storebror som hela tiden vill pussa och krama lillebror. "Jag älskar bebisen" säger han och när Vide gråter stryker han honom på huvudet och säger "Så där, så ja". Sötnosen. När Vide ska bada (som han för övrigt älskar) hjälper Liam till att tvätta hans fötter och när vi ska åka iväg någonstans ser han till att Vides snutte följer med. :-) Vi är faktiskt lite förvånade att det har gått så bra med Liam, vi trodde nog att han skulle vara mer hårdhänt, men han är så otroligt stolt över Vide vilket värmer i hjärtat.

I fredags tog vi en kvällspromenad bort till Statoil för att hyra en film. Vide fick åka i vagnen och Liam fick cykla. Det var på gränsen till för långt för Liam, men han cyklade på vägen dit och ville gå på vägen hem. När vi kom ut från Statoil hade det hunnit bli ganska så mörkt ute och Liam tyckte att det var jättespännande att vara ute och gå när det var mörkt, precis som de gör på "Vi på Saltkråkan". Han höll mig i handen hela vägen hem och surrade på en massa. Oj vad mysigt det var att vara ute och gå hela familjen, vi kände oss verkligen som en stor familj med våra två underbara söner. Liam sa "Jag älskar dig mamma och jag älskar pappa och bebisen också", gissa om mammahjärtat smälter. Han är bara för go. Våran stora kille!

I helgen har Vide varit som fastklistrad vid bröstet, han har verkligen velat suga hela hela tiden. Jag får agera napp ganska så mycket på kvällen så vi funderar på att ge honom napp snart. Jag vill dock vänta tills vi har vägt honom på tisdag så att vi ser att det fungerar med amningen -att han går upp i vikt som han ska. Om han inte har gått upp i vikt på tisdag blir jag orolig och mycket förvånad med tanke på hur mycket han har ammat i helgen...

Imorgon ska vi ut på köpingen och göra en massa ärenden, bland annat köpa nya skor till Liam som jag nämnde i tidigare inlägg sedan blir det nog även en ny mössa till storkillen.

Amning del 2

Det verkar som att Vide följer sin brors exempel vad gäller viktuppgång efter födseln. Precis som Liam gick han först ner i vikt, sedan upp i vikt och sedan ner igen. Igår när vi var på inskrivning på BVC hade han nämligen gått ner 130 g efter att i måndags ha gått upp 150 g i vikt. Skillnaden är att denna gång blev inte BVC-sköterskan lika hysterisk (hon vi hade i Östersund skrämde oss så mycket att vi trodde att Liam skulle dö) och denna gång blev inte jag lika orolig. Visst är jag orolig, men jag inser att han trots allt har goda överlevnadschanser. :-) Nä, skämt å sido. Nästa vägning är på tisdag så fram till dess gäller det att amma lite mer; lite oftare och lite längre stunder och kanske pumpa ur lite mjölk för att ge lite extra med en sked. Precis som Liam gjorde somnar Vide vid bröstet ganska så snabbt så det gäller att hålla honom vaken så att han suger längre stunder. Det positiva är att det inte längre gör ont att amma, såren är fortfarande kvar men nu tar han större tag vilket gör att det inte alls gör ont (vi har tränat på tekniken)! Amningsnapparna fungerade inte för Vide (med Liam fungerade de perfekt) så de har jag struntat i helt. Nu gäller det bara att få såren att läka och för att påskynda det luftar jag så mycket jag kan och smörjer med bröstmjölk och det verkar hjälpa väldigt bra. Vide behöver inte längre dricka blodblandad mjölk. Nu hoppas vi på att han har gått upp i vikt till tisdag! Det känns som sagt som en repris på Liams första veckor och med honom gick det ju bra så jag har goda förhoppningar att det ska gå lika bra för Vide.

För övrigt blev vi skickade till akuten för att Vide har en stor vit "finne" vid halsen. BVC-sköterskan tyckte absolut att en läkare skulle kolla upp den så det var bara att köra upp på akuten. Läkaren var dock väldigt lugn och trodde inte att det var något farligt. Vi skulle komma tillbaka om han får fler "finnar" på kroppen.

Idag har vi haft en slödag hela familjen. Vi hade tänkt åka ut och köpa ett par nya skor till Liam (väldigt behövligt) men det får bli imorgon. Efter middagen blir det dock en promenad bort till Statoil för att hyra film, jag känner verkligen för att komma ut och få luft samt för att ha en myskväll med Janne. Men först ska vi äta lax i ugn -Liams favoritmat!


Vide

Här kommer kort på våran goding.

   
Nyfödd, på förlossningen. Stolt storebror får hälsa på brorsan.

   
Hemfärden och mys hemma i soffan.

 
 
Våran Vide!


Amning

Jag hade glömt, eller snarare förträngt, hur mycket tid det tar och hur otroligt ont det gör i brösten innan amningen har kommit igång ordentligt. Vide har varit väldigt frenetisk på att suga ändå sedan han föddes och det första dygnet låg han och snuttade i princip hela tiden vilket resulterade i såriga och ömma bröstvåror. Sedan, när mjölken väl rann till, så behövde han i och för sig inte suga lika frenetiskt men då var brösten istället svullna, hårda och jätteömma. Ajajaj säger jag bara. Eftersom jag har fått sår som blöder (aj!) så använder jag amningsnapp emellanåt och lilla Vide får inte bara i sig mjölk utan även blod, stackare (vi brukar skämta och säga att han är en liten vampyrbebis). Nu börjar tack och lov den värsta smärtan att lägga sig och Vide är mer nöjd nu när han faktiskt får i sig ordentligt med mat vilket i sin tur gör att brösten får vila emellanåt. Den första tiden kretsar det mesta kring amning och vikt och Vide verkar vara en glupsk liten kille som går upp i vikt som han ska. I måndags låg han bara 100 g under födelsevikten, det ska bli spännande att se hur mycket han väger imorgon då vi ska till BVC igen.

Liam verkar tycka att lillebror äter väldigt mycket och att det är lite jobbigt att mamma hela tiden är upptagen med att amma. Jag försöker verkligen ägna tid till Liam när jag inte ammar, men det är inte så himla lätt när det känns som att jag ammar hela tiden. Nåja, det blir nog bättre. Det går ju bra att läsa böcker för Liam och prata med honom medan jag ammar Vide.

Nu måste jag hinna duscha innan lillkillen villa amma igen. Avslutar med en härlig kommentar från Liam igår när han såg att Vide hade tappat navelstumpen "Mamma, bebisens navel har gått sönder!". Sötnosen!

Bilder kommer förhoppningsvis under dagen. :-)


Nu är han här!

Den 10 september klockan 05.22 föddes vår son Vide. Han vägde 4250 g och var 52 cm lång. Förlossningen gick bara bra och vi mår alla bra. Liam är stolt storebror och vill pussa och krama lillebror hela tiden. Jag ska skriva en förlossningsberättelse så fort jag får tid (kan dock nämna att jag fick åka ambulans eftersom grabben ville ut snabbt). Anledningen till att jag inte har kunnat uppdatera är för att vår dator inte ville vara med längre så nu har vi köpt en ny.

Just nu myser vi bara av vår nya familjemedlem, han är så go och söt. Hans fjuniga lilla huvud är det bästa som finns att snusa på. :-)


BF + 4

Förstår om ni väntar på goda nyheter med tanke på gårdagens inlägg. Tyvärr kan jag inte komma med några nya nyheter, statusen är precis som igår. Vi väntar bara att det ska komma igång, att värkarna ska komma igång. Det känns lite tungt då det var så "nära" igår, men det var nog bara bebisen som ville busas lite. Det är nog en busig liten bebis som trivs väldigt bra i sin "etta". En god nyhet dock; Liam farmor åker inte imorgon utan stannar ändå till lördag. Det känns otroligt tryggt att ha henne här när det bär av till förlossningen (japp, jag räknar med att pyret kommer ut innan lördag). Det fungerar så bra mellan henne och Liam så det känns tryggt. Dessutom är det ju kul att ha henne här också. :-)

Vi väntar fortfarande...

Besök på förlossningen

Igår kväll, ungefär kring 23.40, startade värkarna. De gjorde inte speciellt ont, men de var tydliga och regelbunda (räckte mellan 1 och 1,5 minut och kom med ungefär 4 minuters mellanrum). Med tanke på att vi har en timmes bilväg till förlossningen och med tanke på att det gick relativt snabbt med Liam så ringde jag och rådfrågade förlossningen hur vi skulle göra. De tyckte att vi skulle åka in med tanke på ovanstående. Klockan ett satte vi oss därför i bilen för att åka iväg. Oj så spännande det var och vi var alldeles fulla av nervositet och förväntan. Skulle vi bli tvåbarnsföräldrar inatt? *pirrpirr*

När vi kom in till förlossningen kopplade de på en CTG-apparat som visade att allt var fint med barnet och att värkarna kom ganska regelbunda, dock var de inte jättestarka. Jag försökte vara uppe och gå för att det skulle komma igång mer, men till vår besvikelse så avtog värkarna allt mer. Barnmorskan tyckte därför att vi skulle ta det lugnt och vila oss för att se om det satte igång senare. Vad då vila, jag ville ju föda barn!

När morgonpersonalen kom gjordes en ordentlig undersökning (de som jobbade på natten hade lite svårt att känna hur statusen var) som visade att jag var öppen cirka 4 cm. Det var mjukt och moget, de kunde "öppna" mellan fyra och sju centimeter med fingrarna och barnets huvud stod långt ner. De kände på barnets huvud och kände fosterhinnorna och sa att allt verkligen kändes jättebra, bara värkarna kommer igång så kommer det att gå snabbt tror det. Förutsättningarna var väldigt gynnsamma. Problemet var dock att värkarna inte ville komma igång! Vi bestämde oss för att gå ut på stan för att se om det kom igång. Efter en låååång jobbig promenad, som verkligen kändes i hela kroppen, var vi åter tillbaka till förlossningen. Värkarna ville dock inte komma igång efter promenaden heller så vi beslutade vi för att åka hem helt enkelt. De vill inte sätta igång förlossningen då det är bäst att den startar själv och att sitta flera timmar på förlossningen utan att det händer något är inte speciellt roligt.

Läget just nu är alltså att förutsättningarna fortfarande är goda. Jag är öppen cirka 4 centimeter och huvudet står långt ner. Barnet mår bra och det enda vi väntar på är att värkarna ska komma igång igen. Det kan hända när som helst; om en timme, inatt, imorgon, på tisdag... Trots att det kändes väldigt tråkigt att behöva åka hem så får vi försöka tänka på det positiva, dvs att barnet mår bra och att jag är öppen några centimeter. Jag har ju faktiskt gjort en del av förlossningen utan att behöva ha speciellt ont.

Vi väntar fortfarande...

BF + 2

Det har regnat hela dagen idag så vi har mest varit inne. Trots att vi inte har gjort speciellt mycket har dagen ändå, konstigt nog, gått ganska så snabbt. Jag känner mig trött mest hela tiden och orkar knappt röra på mig, trots att det är det som de flesta rekommenderar för att det ska "komma igång". Hur ska jag orka med en förlossning om jag springer i trappor, joggar och går långa promenader? Jag försöker istället att vila, att samla kraft både inför förlossningen och inför tiden efter förlossningen. Det är skönt att Jannes mamma är här, det är skönt med besök och med avlastning. Jag gillar henne och att hon är här. Hoppas att pyret kommer ut innan hon åker så att hon får träffa det nya barnbarnet. Hon ska åka på måndagmorgon men hon kanske stannar längre. Det beror på. Vi får se.

Vi väntar fortfarande...

BF + 1

Jahapp, då har vi passerat BF-dagen och fortfarande har ingen bebis tittat ut. Trodde aldrig att jag skulle "gå över", men nu är vi här och det finns inte så mycket att göra än att vänta... Igår träffade vi BM för sista gången och allt såg bra ut. Nästa besök blir i Hudiksvall den 10 september för att göra ultraljud (då de tittar på fostervatten, flöde i navelsträngen osv). Vi hoppas dock så klart att bebisen har kommit innan dess, men man vet ju aldrig. Vi kan ju i alla fall glädja oss åt att den 10 september får vi i alla fall se bebisen även om den inte har kommit ut från magen. Tänk om bebisen föds den 9:e september då blir det ett häftigt personnummer i alla fall; 090909. :-)

Jag har inga känningar, inget som känns annorlunda, inga tecken. Vi kan bara vänta och längta. Jag håller er uppdaterade.

 

Svullen

Fortfarande ingenting som har hänt, förutom att jag har blivit väldigt svullen. Ser inte klok ut. Känner mig så svullen i ansiktet; kring ögonen och näsan samt läpparna som ser ut som att jag har gjort läppförstoring. Imorgon är det BF-dagen, kommer pyret då eller kommer det att dröja ytterligare några dagar? Det är så pirrigt spännande att inte veta. Samtidigt som det känns konstigt att snart, egentligen när som helst, kommer jag att ligga där på förlossningen och ha superont. Snart kommer jag att ligga på förlossningen med en ny liten person på armen. En helt ny liten individ att lära känna. Snart kommer vi att få träffa bebisen. Det är en häftig känsla. Hoppas att det händer snart!