Stressigt men mycket att se fram emot!

Jag är inne i en sjukt stressig period på jobbet just nu och dessutom är det mycket att göra hemma. Jag jobbade över till klockan sju både måndag och tisdag och det dämpade min stress lite i alla fall. Det mest stressande just nu är att jag ska vara ledig på måndag pga att förskolorna är stängda, men förhoppningsvis ska jag hinna jobba undan en del saker så att jag kan njuta av ledigheten istället för att känna mig stressad.

Liam har fått börja på "bollkul". Det är en aktivitet som ÖSK ordnar och som går ut på att barnen ska få leka med (mjuka)bollar tillsammans. Liam går i en grupp för barn som är födda 07 och i gruppen blandas både flickor och pojkar. Jag och Liam åkte iväg och köpte innefotbollsskor i lördags och gissa om det var en glad kille som kom hem på kvällen efter att fått prova på bollkul. Skorna var tydligen jättesnabba att springa med och han hade fått sparka i mål och provat att kasta bollar i basketkorgar. Ja, han babblade på en massa som de fått göra och var så otroligt glad, han verkligen strålade av lycka. Dessutom hade han hittat en bästa kompis. "Mamma, jag har fått en bästa kompis på bollkul" sa han lyckligt. "Jaså, vad heter den kompisen då?" frågade jag. "Det vet jag väl inte, jag frågade inte" fick jag till svar. När man är liten är det inte så himla noga att veta vad den andre heter, man kan vara bästa kompisar ändå. Liam tycker det är jättekul med bollar och visade tidigt att han är duktig på att hantera bollar, så jag tror minsann att vi har hittat en perfekt aktivitet för honom. Så nu har vi en stolt kille som räknar dagarna till söndag, då det är bollkul igen. :-) I söndags var det Janne som följde med honom, men vi tänkte turas om så vi får väl se om det blir min tur på söndag. :-)

Jag har förstått att det i dagarna släpps en ny iphone och jag och Janne har länge diskuterat när vi ska ta steget in i teknikens värld. Det kanske är passande nu när en ny modell släpps? Vi är grymt sugna på att skaffa varsin och erbjudandena haglar från alla håll och kanter. Hm, vi får väl se hur vi gör. Men vi är som sagt grymt sugna på att skaffa varsin...

Det slog mig häromdagen att jag har väldigt mycket att se fram emot den närmaste tiden. Nästa lördag ska jag och fem kompisar gå på ladies night. Vi börjar kvällen med middag innan showen och det ska bli grymt kul med en tjejkväll och speciellt roligt att min svägerska hänger på! I mitten av november är det biopremiär på nya twilight-filmen som jag ska se tillsammans med tre kompisar, kanske gör vi en helkväll med middag innan? Den 9 december åker jag till Stockholm för en helg tillsammans med mamma och syrran. Idol-final och shopping är det som står på schemat. Förutom dessa saker längtar jag så grymt mycket till advent och jul! Jag vill hänga upp julgardiner, pynta granen, dricka glögg och laga massor av god mat. Min mamma kommer ner och firar jul hemma hos oss och jag ser verkligen fram emot att få "göra" jul i vårt nya hem. :-)

Nä, nu börjar snart Grey's så jag tänkte ta och dammsuga lite snabbt innan jag sjunker ner i soffan med popcorn.


Pysselhelg

Helgen har varit en riktigt pysselhelg, i alla fall för mig. Jag har sytt och sytt och sytt. Fyra kuddfodral och två dukar blev det plus en del klädmärkning. Dessutom har jag börjat sy en hissgardin till vårt sovrum och förutom det ska jag även sy gardiner till Liams rum samt julgardiner till köket. Appropå julen så var två kuddfodral och en duk till julen. Det gäller att vara ute i god tid! Jag har redan köpt julgardiner till tv-rummet, röda skira knytbandslängder från Åhlens, och tänkte sy om våra röda linnepanellängder till en kappa att ha i köket. Jag känner mig lite less på panellängder och i vårt köket passar det ändå inte med längder så det blir nog en fin kappa. Ja, det blir en del tid vid symaskinen, lite jobbigt dock att jag får så otroligt ont i ryggen av att sitta och sy. Jag har i alla fall blivit grym på att sy fast dragkedjor efter alla kuddfodral som jag har sytt, grymt fint blir det!

     
Jag köpte sjukt billigt tyg på Serholt outletbutik i Hälleforsnäs. Det turkosa tyget är en 240 cm lång panellängd som jag köpte för ca 30 kr! Turkos är enligt mig en underbar höstfärg, speciellt denna lite dovare, mörkare nyansen. Köpte även en röd i samma tyg som jag sytt kuddfodral och duk av, för att ha till julen. Det påfågelmönstrade kuddfodralet är köpt på samma affär, halva priset jämfört med att köpa på Village. Tycker det är riktigt fint och fungerar som en bra bas för andra färger, väldigt användbart med andra ord. Kuddfodralet i Marimekko sydde jag i somras, en favorit som passar till allt!

I lördags tog vi reda på lite mer gällande klinkersgolv i hallen och stötte på ett problem som vi inte riktigt tänkt på. Vi kan inte ha klinkers pga att det kommer att höja golvet så pass mycket att de garderober som vi har tänkt sätta in inte kommer att rymmas, takhöjden blir för låg! Vi har tittat på garderober som går ändå upp till taket och IKEAs går precis in men då kan inte golvet höjas något mer än vad det redan är. Hm... Just nu funderar vi på att plugga igen elementet och istället ordna en annan värmekälla under vintern. Kanske ett litet elelement vid dörren, på motsatta sidan av garderoberna? Hm... Ja, vi får fundera vidare på hur vi ska göra. Alternativet är ju också att titta på andra garderober, det kanske finns några som är lite lägre men ändå så att de går upp till taket?

I söndags hade vi gårdsdag/städdag i vår bostadsrättsförening -gården skulle städas inför vintern. Det krattades och sopades och häckar klipptes ner. Det var stor uppslutning och det blev riktigt fint! Jag och Vide kunde dock endast närvara den första timmen innan jag var tvungen att gå in med honom. Han har blivit helt hopplös på att springa iväg! Han ska springa ut på vägen hela tiden så tillslut gick jag in, var så less på att jaga honom och jag fick ju ändå ingen gjort... Fick dock en hel del gjort inne! Påbörjade exempelvis projektet att putsa fönstren inför vintern, jisses vad smutsiga de är. Började i vårt sovrum och tänkte fortsätta i helgen...


Lövkrattning

I måndags vaknade Vide alldeles snorig och hes. Ingen feber och inte påverkad på något annat sätt, visserligen lite trött i måndags men tack och lov piggare idag. Jag hoppas verkligen att pojkarna slipper vara sjuka! *håller tummarna*


Klockan åtta på söndagsmorgonen hade pojkarna redan hunnit bygga ett högt legotorn. Liam stod på stolen och byggde och Vide stod på golvet och höll på att skratta ihjäl sig. Så roligt har vi på mornarna!


I väntans tider

När vi flyttade till Örebro fick jag ett litet skott från en hoya av en kollega. Den har vuxit som tusan under sommaren och igår upptäckte jag att den blommar. Vackra vita blommor med en rosa färgklick. Sååå fint! Den verkar ha funnit sin plats. Jag har ingen aning om vad den heter, men det kanske du kan hjälpa mig med Malin?


 
Våran vackra hoya! I februari var det endast två blad på den och nu blommar den!

Våra orkidéer visade tydligt att de inte var nöjda med sin plats i söderläge, när jag tillslut flyttade dem till norrläge sköt de iväg var sin blomstängel. Tänk att jag lyckas få mina orkidéer, som börjar vara till åren, att blomma och om och igen! De är så vackra och just nu går vi i väntans tider, jag tror att alla tre kommer att blomma samtidigt! Och blomningen brukar vara värd att vänta på! Den som står i Liams rum verkar trivas särskilt bra, gissa om det är en förväntansfull kille som väntar på att knopparna ska slå ut!

 
Våra orkidéer, den till vänster står i Liams rum.

Förra helgen åkte vi till Plantagen och köpte en utekruka samt lite höstväxter. Jag hittade sedan en liten ljuslykta på stan, och så var arrangemanget perfekt. Gissa om det är mysigt på kvällen när det är mörkt!




Tillbaka!

Sist jag skrev var jag sjuk, så pass sjuk att det resulterade i ett besök på vårdcentralen som i sin tur resulterade i en antibiotikakur. Det togs en hel del prover som visade på en kraftig infektion som läkaren bedömde kunde utvecklas till lunginflammation. Min feber började på 39,2 grader och ökade sedan till 39,5 grader för att slutligen nå en topp på 40,1 grader. Och jag hade ett obehagligt tryck över bröstet som gjorde att jag var tvungen att sova i halvsittande läge. Ja, jag var faktiskt riktigt dålig men nu är jag tillbaka! Frisk och glad! Och antibiotikafri! :-)

På grund av sjukdomen fick jag avstå från några roliga saker som vi hade planerat in. Jag hade verkligen sett fram emot svampplockning tillsammans med svågern och hans familj, en svampplockning som Janne och pojkarna fick göra utan mig och som resulterade i att frysen fylldes på med trattkantareller. En inplanerad shoppingresa till outletbutikerna i Vingåker och Hälleforsnäs skjöts upp, men genomfördes i lördags tillsammans med två vänner!

För övrigt har vi börjat planera nästa renoveringsprojekt här hemma! Till våren är det hallen som står på tur och vi har riktigt bra idéer för hur vi ska lösa förvaringen på bästa sätt. Det stora problemet är elementet som är ivägen för de garderober som vi vill sätta in. Den lösning som vi har funderat på är klinkersgolv med golvvärme. På lördag ska vi därför åka till en affär och boka in en tid med en hantverkare som kan komma hem till oss och titta om det är en möjlig lösning. Om det går att genomföra måste vi be om styrelsens godkännande innan vi anlitar hantverkare. Planen är att kunna tapetsera och installera förvaring till påsk och den tidsplanen ska vi nog kunna hålla. Vi har andra planer om det inte skulle funka med klinkers och golvvärme, så på något sätt ska vi nog kunna lösa det hoppas vi. Det kommer att bli sååååå fint!