Nystädad lägenhet!

Jag har ägnat större delen av daget till att städa lägenheten. Nu är tv-rummet och köket skinande rena och det känns så skönt! Ska även städa vårt sovrum och Liams rum, men jag får se om jag orkar mer idag eller om det får vänta. Allt är i alla fall dammsugat.

Liam har varit lite hängig sedan igår kväll. Igår kväll hade han 39,1 grader så vi ringde till sjukvårdsrådgivningen för att rådfråga om vi skulle åka in till läkaren. När han var på öronkoll i tisdags sa nämligen läkaren att vi skulle åka in med honom om han fick hög feber, troligtvis skulle det då vara en ny öroninflammation i de inre hörselgångarna. Sjukvårdsrådgivningen tyckte att vi skulle åka in och kolla så det var bara att packa in sig i bilen och åka till akuten. Vi fick snabbt hjälp av en stressad läkare, hon tittade igenom Liams öron och sa att allt såg bra ut. De yttre hörselgångarna såg bra ut så hon tyckte att vi kunde sluta med kortisonet. Vi fick åka hem, ge alvedon och sedan lägga honom. Han har fortfarande feber, dock inte speciellt hög (kring 38) och är rätt så pigg. Lite tröttare än vanligt (sover för andra gången idag) men annars leker han precis som vanligt. Det känns så skönt att allt såg bra ut i öronen, hoppas hoppas hoppas att han slipper ha öroninflammation på ett tag nu, helst att han slipper ha det något mer i hela sitt liv. *ler åt det ologiska resonemanget*

Igår åkte vi på en liten shoppingtur här i Ljusdal. Jag hittade ett par fina vita tygskor som fick följa med hem. Köpte även en del till vår uteplats samt en massa mat. Kylskåpet är nu proppfullt! :-)

Funderar på om jag ska baka en kladdkaka eller om jag ska lägga mig och läsa ett tag nu när Liam sover... Hm... Hade även tänkt ut och springa idag, sprang ju förra söndagen och det är inte dumt om jag kan ta mig ut och jogga åtminstonde en gång per vecka...

Öronbarn?

Jahapp. I tisdags fick vi veta att Liam har öroninflammation -IGEN! Helt otroligt! Okej, nu är det "bara" inflammation i ytterörat och inte i innerörat så det kanske är lite skillnad, men ändå... Det värsta är att de först inte tyckte att vi behövde komma in utan att vi fick övertala dem att han behövde en extra öronkontroll. Gah! När han blev 9 månader hade han sin första öroninflammation och då sa läkaren att han var tvungen att gå på extra öronkontroll tre månader senare, dvs när han fyllde 1 år. När han fyllde 1 år hade han fått en ny öroninflammation = ingen extra öronkontroll. Nu är han 14 månader och har fortfarande inte haft någon extra öronkontroll det har sett bra ut och nu visar det sig alltså att han har inflammation i ytterörat. Nu verkar det i alla fall bli fart på läkarna, vi har fått en ny tid redan på tisdag för extra kontroll. Nu vill de väl se att det verkligen blir bättre och vi har tänkt kräva öronkontroller regelbundet tills det ser bra ut. Så det så!

Nu är det örondroppar (Terracortril) som gäller, det är alltså inte penicillin denna gång utan kortison. Två droppar i varje öra, tre gånger om dagen i fem dagar. Gissa om han är nöjd, svar nej! Hoppas att han blir bra, jag tycker liksom att han har haft öroninflammationer så att det räcker för ett tag nu. Jag undrar just om vi har fått ett öronbarn?

För övrigt var kursen i Uppsala jättebra. Jag lärde mig massor och träffade många trevliga människor. Hann även shoppa lite grann; en keps, en solhatt, en boll och sockar till Liam. Han blev jätteglad över bollen! Den är perfekt storlek för honom att använda som fotboll.

Idag har jag varit hos frisören och snyggat till mig. Toppade igenom håret och ljusade upp det lite grann. Känner mig lite somrig nu när håret är lite ljusare. Dessutom passade jag på att investera i lite hårprodukter eftersom de hade så bra erbjudande på frisörsalongen. *nöjd* Sedan åkte jag iväg och hämtade ett paket från H&M. Brukar för det mesta få rätt storlekar när jag beställer men den här gången lyckades jag inte riktigt pricka in storlekarna. Får skicka och byta några saker. Blev dock riktigt nöjd med ett par jeans som jag hade beställt. De var riktigt snygga! *nöjd igen*

Trevlig helg på er!



Mums!

Vatten i ögat

Liam är bra tokig! När han badar har han börjat hälla vatten över ansiktet med en liten plastburk som han leker med i badet. Han blir alldeles blöt om ansiktet och får vatten i ögonen och frustar och prustar och skakar på huvudet och tycker att det är jättekul. Skrattar bubblande härligt smittande skratt och gör om samma sak igen. Vatten i ansiktet och i ögonen är kul! Jag tog en liten burk och hällde vatten på hans huvud som rann ner i nacken och över axlarna. Det gillade han så mycket att han blev arg när jag slutade. Tog upp burken och gav den till mig för att jag skulle fortsätta. Sötgris. Gah vad jag älskar honom!

Igår var det en sådan där härlig solig dag, de flesta grannarna var ute på gården och pysslade på med diverse saker. Någon skruvade ihop grillen medan några andra passade på att grilla, flera pysslade på med sina rabatter. Fullt med barn var det överallt och Liam fick vara ute och leka hela dan. Han träffade en ny kompis, en kille som är i 3-års åldern skulle jag gissa. Han trodde att Liam var en flicka och frågade hela tiden "vad heter hon?", "vad gör hon?", "kan hon gå?" osv. Tillslut verkade han förstå att Liam faktiskt är en kille. :-) Han var så söt med Liam, kramade honom, gjorde sandkakor till honom och skulle hjälpa honom att ta bort sand från händerna. Liam tyckte nog att han kramades för mycket för han började gråta och blev lite irriterad när han höll på att lägga armarna om honom. Jag fick förklara att Liam blev rädd när han kramade honom eftersom inte Liam känner honom sedan förut. Den förklaringen verkade han nöjd med och slutade upp med kramandet. Däremot tyckte Liam att det var bra att pojken borstade bort sand från hans händer. Det slutade med att så fort Liam fick sand på händerna så sträckte han fram dem mot killen så att han skulle borsta bort det. Haha. Sååå söt! Det är bra att ha en kompis som borstar bort sand från händerna. :-)

Denna vecka kommer att bli en bra vecka känner jag på mig! På onsdag åker jag till Uppsala på kurs, kommer hem torsdag kväll. På fredag ska jag till frisören för att klippa och färga håret. I helgen ska vi ut och shoppa, jag behöver nya skor!!! Blir som sagt en rolig vecka.

Nu blir det dock att lägga sig och läsa...
Jag har sagt det flera gånger förut men Stieg Larsson är bäst. Läs!
(Själv började jag på tredje boken igår och den är såååå spännande!)

Liams rum

Tänkte visa bilder från Liams rum. Det är i princip klart nu och jag är så otroligt nöjd. Nu fattas det bara några tavlor för att ge den där extra mysiga ombonade känslan. Jag har en hel del idéer på vilka tavlor som kan passa, men det får bli en överraskning senare. De ska i alla fall hänga under lackhyllan med hans sparbössor på har jag tänkt. Han ska även få en fin vägglampa på den vita väggen bredvid sängen/fönstret.

Det är förresten inte bara vi som är nöjda med rummet. Liam älskar att busa i det och dra fram alla leksaker på golvet. När vi inredde rummet satsade vi mycket på enkel förvaring, efter ena väggen har vi exempelvis tre plastbackar som gör det enkelt att städa. Liam ser städningen som en rolig lek och hjälper gärna till att plocka tillbaka leksakerna i de olika backarna. En stor bilmatta fungerar som ljuddämpning när han kastar runt träklossar, bollar och lego samt ger en stor mjuk yta att leka på! När han blir äldre kan han även använda den som det är tänkt -till att köra bilar på. Han har även fått ett litet bord och tre pallar från Ikeas Mammutserie. Vi valde att ta olika färger på pallarna för att få in lite färger i rummet och det blev såååå fint! 

Jag tycker personligen att plutoprodukter har så otroligt fina saker, speciellt fin är "pluto-döskallen". På Birsta-city hittade vi de fina krokarna som Liam fick hänga upp sin morgonrock på. Vi köpte även halkskydd till badkaret i form av döskallar som vi istället gjorde en fin tavla av som står på Liams bokhylla. Ni kanske kan skymta tavlan på kollaget nedan.

Visst blev det snyggt!?
Det är kanske svårt att se hur fondtapeten ser ut, men den är grå/blå/silver-färgad med ett vågigt lodrätt mönster...



image156


Löneförhöjning och 30-års kalas

Det har som vanligt varit en händelserik vecka. På måndagen fyllde Janne 30 år och samtidigt fick jag veta min nya lön efter löneförhöjningen. Höjningen blev mer än jag väntat vilket så klart känns grymt bra. Janne fick många telefonsamtal och blommor från sitt jobb i Östersund. Eftersom vi firade hans födelsedag förra helgen så blev det inte så jättemycket firande på måndagen. Vi bakade dock hans favorit kladdkaka på kvällen och myste ett tag i soffan innan vi (läs: jag) somnade.

Appropå sömn. Jag har varit så otroligt trött de senaste två veckorna. Trots att jag läser en grymt bra och spännande bok (kan verkligen rekommendera Stieg Larssons millenium-böcker, de är bland det bästa jag har läst) så somnar jag i princip direkt jag lägger mig i sängen. Jag försöker kämpa och hålla mig vaken men somnar så lätt i soffan. Hela veckan har jag somnat just efter tio på kvällen och ändå är jag såååå trött. Nåja. Nu har ju våren kommit på riktigt med härligt värmande solsken. Vägarna har börjat sopas och fågelkvitter letar sig in i lägenheten. Barn är ute och leker på gården och nykära par börjar dyka upp ute på gatorna. Allt detta gör trots allt att jag känner mig lite piggare. Sedan är jag ju fortfarande ny på jobbet och lär mig otroligt mycket varje dag. Hjärnan får verkligen arbeta och utvecklas. Jag försöker hålla mig skärpt och insupa kunskaper på jobbet vilket antagligen också bidrar till att jag känner mig trött när jag kommer hem. Men jag trivs grymt bra på jobbet. Grymt bra.

Liam och Janne är mest ute och leker hela dagarna. Gräver i sandlådan, gungar, sparkar boll och går på upptäcksfärder. Liam har lekt en del med en liten tjej här på gården som blev storasyster för två dagar sedan (eller något sådant). De kom hem med lillebror idag och jag längtar tills vi får chans att glutta lite på honom. Jag ska allt försöka få mig en titt när jag ser dem ute på gården nästa gång. :-)

Nej, nu ska jag nog krypa ner i sängen. Imorgon får jag sovmorgon vilket ska bli otroligt skönt och på söndag är det Jannes tur att få sovmorgon. Vi brukar göra så att vi får var sin sovmorgon på helgerna vilket fungerar alldeles utmärkt! Det ska bli skönt med helg efter en, som vanligt, händelserik vecka på jobbet.

Trevlig helg på er!


Filmkväll med nyfunna vänner

Igår hade vi en trevlig filmkväll med våra nyfunna vänner här i Ljusdal. Min kollega och hennes man var här och firade Jannes födelsedag i förskott, åt smörgåstårta och såg på film. Efter filmen satt vi och pratade länge, tappade helt bort tiden och de begav sig hemåt kring klockan ett på natten. Det var verkligen en lyckad kväll, vi har så mycket att prata om och trivs så bra tillsammans. De har dessutom en så otroligt söt liten hund som Liam tycker om att busa med. En liten chihuahua och sötare än sötast.

Smörgåstårtan var hur god som helst! Vi hade gjort den själv och eftersom det var första gången vi har gjort en smörgåstårta så blev vi grymt nöjda! Det är dessutom en del kvar, så ikväll blir det smörgåstårta igen! :-) Janne fick fina presenter också. Av kompisarna fick han en jättefin receptbok på chokladdesserter. En väldigt passande present eftersom Janne älskar choklad samt gillar att baka. Utöver det fick han även en förpackning after eight, vilket han tycker väldigt mycket om! Av mig fick han ett fint silverhalsband med en ring där Liams namn står ingraverat. Superfint var det! (skulle vilja ha ett sådant själv *hint hint*)


                     
Den goda smörgåstårtan!          Jannes fina halsband


Liam älskar verkligen att vara ute och leka på gården. Idag tog vi en promenad med barnvagnen, men det slutade med att Liam inte satt i vagnen en enda gång utan gick bredvid. Han är så otroligt duktig på att gå och vi vill verkligen uppmuntra honom att gå på egen hand och upptäcka världen. Minsta lilla gren, gatubrunn, stubbe, buske, soptunna, brevlåda osv är så intressant för honom. Han pekar på allting och är så faschinerad. Jag blir så lycklig av att se honom så lycklig! Han älskar verkligen att gå omkring i sina stövlar. Nu har han kommit på att han kan ha dem inomhus också. Vi får ställa in dem på toaletten annars hämtar han dem hela tiden eftersom han tycker det är så roligt att ha på sig dem. *sötnos* Det var inte längesedan han avskydde att ha på sig dem. Efter promenaden åkte vi iväg för att köpa nya handskar till Liam. Han hade inte alls rätt vantar för årstiden och han ska inte behöva bli blöt och kall om händerna! Vi hittade ett par fina fodrade galonhandskar (Didrikson) för 79 pix på Prix. De fick följa med hem tillsammans med ett par nya nappar. *nöjd*



Favoritstövlarna


Måste också berätta att Liam har varit ute och spelat fotboll med storkillarna på gården. Inte det minsta blyg är han utan sprang iväg och ville vara med. De var snälla och lät honom sparka på deras boll lite, sedan sparkade han sin lilla boll runt hela gården några varv. Vi har tänkt köpa en teknikboll till honom, den blir nog perfekt att sparka på för honom. Bollen han har nu är lite för liten för att använda som fotboll medan storpojkarnas fotboll var för stor. En teknikboll måste passa perfekt.

Nä, nu blir det mys med familjen tills jag ska åka iväg och träna Body Pump. Känner mig seg men det blir nog bra bara jag kommer iväg!


Vackrast i världen!

Lik mamma?

Vet ni förresten vad min mamma sa när hon var här!?
Hon sa att Liam blir mer och mer lik mig som jag såg ut när jag var barn. Det ni.
Det ska vara en mamma till att se något sådant. Ha.

Kreativ helg

Helgen har varit väldigt kreativ. Fullt upp hela tiden och vi har hunnit med grymt mycket. Mamma har hälsat på och det var så kul att träffas! Det blev en hel del presenter, en paltmiddag och en massa annat kul!

Det har varit fint väder hela helgen. Mestadels sol och riktigt härligt vårväder. Liam älskar att vara ute på gården och leka. Det är så mycket nytt att upptäcka; Hur känns sand? Hur känns det att ta i en buske? Går sand att äta? Hur fungerar en gunga egentligen? Det är kul att få vara med och upptäcka världen på nytt med ett litet barn, otroligt hur lycklig de kan bli bara genom att få känna på en stubbe. Han har fått en hink och spade som han gillar grymt mycket och bär runt på och gräver i sanden med. Jag kan inte fatta hur söt han är, det finns inga ord.

Förutom lek och upptåg ute på gården hann vi som sagt med en hel del nödvändiga saker. Jag har planterat om blommor samt planterat frön till blommor som jag ska ha på vår uteplats i sommar. Vi har tvättat två dagar i rad; förutom en massa kläder tvättade vi även den stora mattan i vardagsrummet och sängkläder. Det blev en hel del tvätt eftersom vi inte har tvättat på ganska länge samt för att vi har haft besök två helger i rad (extra mycket sängkläder alltså). Vi har även dammsugat och skurat samt städat i hallen. Vi har storhandlat och ätit en massa god mat. På lördagen bjöd vi hem min kollega och hennes man på paltmiddag. Det var så gott, vilket även våra gäster tyckte!

Sist men inte minst har vi även bytt till sommardäck på bilen. Det var dock en liten miss eftersom det har snöat idag. Haha. Nåja, vi är väl inte förvånade och vi har inte så mycket panik för det. Vi behöver ju inte bilen dagligen direkt (dessutom smälte i princip all snö under dagen)... Vi var tidigt ute men ville ändå byta när mamma var här så att hon kunde hjälpa oss. Det är bara att erkänna att vi inte är speciellt händiga när det gäller bilar, dessutom är det ju våran första bil så det är väl inte så konstigt att vi är osäkra på hur saker och ting fungerar. Dessutom skulle vi inte ens ha klarat det utan mamma eftersom bultarna satt så fruktansvärt hårt (däcken byttes på en verkstad när vi köpte bilen). Mamma fick hoppa på fälgkorset för att bultarna skulle släppa, som mamma sa: "ibland är det bra att inte vara för lätt". Min vikt hade i alla fall inte rubbat bultarna en millimeter. Min mamma är en supermamma. Så det så.



       
Bus och upptåg på gården! Hink och spade är roligt, spaden kan man dessutom smaka på. :-)
Bilderna visar även hur vår gård ser ut för de som är nyfikna.



Tonåring...

Janne ringde till mig på jobbet kvart över tio idag och sa: "Vi har nog redan fått en tonåring". Liam sov fortfarande, han hade tydligen bestämt sig för att ta en ordentlig sovmorgon. Strax efter samtalet vaknade han dock. Trots den konstiga dagen (allt blir ju förskjutet när han sover så länge) så var det inga problem att lägga honom ikväll. Bara lägga ner i sängen, säga godnatt och han sover. Skönt! Det har varit strålande sol idag, riktigt härligt vårväder! Janne och Liam har varit ute på gården och gungat. Liam verkade gilla det grymt mycket och jag är så glad att vi har en sån fin innergård!

Ojojoj ni ska bara veta vad det är fart på Liam nu för tiden. Han går inte längre -han springer! Han hinner ungefär överallt på ungefär noll tid. Janne har fullt upp om dagarna om jag säger så. Ikväll har jag och Liam suttit och lekt med ett par runda burkar som man kan stapla på varandra så att det blir ett torn. Han har verkligen kommit på det där nu. Han staplar dem på varandra och tar sedan ner en och en burk och stoppar dem i varandra. Han vet precis. Och om det inte går bra, exempelvis att han tappar en burk eller att tornet rasar så blir han så arg så arg. Man kan se hur det liksom kryper i kroppen av frustration när det inte går som han vill. Han sparkar med benen och gnäller och kastar ibland iväg allt om det inte blir som han har tänkt. Han har humör vill jag lova. Det är faschinerande att se hur han lär sig att hantera kroppen mer och mer, hur han lyckas kontrollera rörelser och tar sig an nya utmaningar på egen hand. Han blir så stolt när han klarar av något nytt, kanske delvis för att jag och Janne blir så stolta. Det smittar nog av sig. Bäst är han i alla fall. Ingen protest! :-)

Sedan jag var i Stockholm på kurs har Liam blivit lite mammig igen. Speciellt mammig var han under påsken när vi var i Umeå. Jag fick knappt gå på toaletten utan att han skrek efter mig. Under samma period har han dessutom sovit lite oroligt. Nu när vi är hemma igen och allt är sig likt är han inte lika mammig och har börjat sova bra igen. Vi misstänker att han varit inne i en tillväxtperiod eftersom han har lärt sig så många nya saker. Många nya ord, många nya rörelser samt att han har gått ett tag nu. Han har dessutom fått en ny tand och har numera sju tänder (fyra uppe och tre nere). Känns i alla fall skönt att vi har hittat tillbaka till våra rutiner igen. Rutiner är A och O när man har barn, så är det i alla fall i vår familj.  

               
Busfrö!                             Far och son            Innebandy är kul!

Giraffen är så mysig och lika viktig som snutten!

 Vi hoppas att hans intresse för dammsugaren håller i sig tills han blir äldre...