Jo, vi lever!

Som ni antagligen redan har märkt var det ett tag sedan jag skrev här i bloggen, men nu får ni äntligen ett livstecken från oss. Allt är bara bra med oss, vi lever och är friska! Några punkter sedan sist:

- Liam har slutat med penicillin nu, tack och lov. Det har INTE varit kul att tvinga i honom den där äckliga flytande medicinen. Varje morgon innan Janne har gått till jobbet har vi bråkat och hållit fast honom för att få i honom den där jäkla penicillinen för att sedan dra samma hemska procedur på kvällen innan han lägger sig. Usch! Det känns som värsta hemska övergreppet mot honom när vi håller fast honom så där och jag har verkligen mått dåligt över hur hemskt det måste ha varit för honom. Men nu är det äntligen över och han är frisk och kry igen!

- En trevlig effekt av att Liam är frisk är att han har börjat äta igen. Han äter visserligen inte alls lika mycket som förut, men har äter i alla fall! Idag åt han till exempel en hel liten barnmatburk och det mina vänner, det är MYCKET för att vara honom nu för tiden. Det har gått så långt att jag inte ens minns när han sist åt vanlig mat, förutom idag då. Jag började nästan gråta lyckotårar (och jag skämtar inte) när han självmant gapade och åt utan en massa gnäll och skrik. Jag hoppas att det fortsätter på denna väg och att han äter även imorgon *håller tummarna*. Lycka är när barnet äter och är frisk. :-)

- Min mormor kom hit igår och det är så kul att ha henne här. Hon pysslar om oss och skämmer bort oss med god mat och bakar och står i. Jag har en supermormor och Liam har en supergammelmormor. Hon stannar till på söndag så vi ska nog hinna med lite adventsmys innan hon åker.

- Appropå advent... Här städas det och förbereds inför julmys. Jag har sytt nya köksgardiner som blev jättefina, röda panellängder i linnetyg, så fint och stilrent utan krusiduller. Jag gillar linnestrukturen grymt mycket, det är så fint när det lyser igenom tyget på dagen. Jag hängde upp dem idag och det blev genast en härlig julkänsla i hemmet. Jag har även gjort ett fint blomsterarrangemang att ha i tv-rummet, tre hyacinter i en fin kruka med lite mossa och transparenta pärlor på en tråd som dekoration. Det blev också jättefint! Gah, jag känner mig så pysslig det liksom spritter i hela kroppen och jag hittar på nya projekt hela tiden!

- Ikväll kokade jag och mormor knäck. Mormor är bra på sånt där medan jag alltid lyckas stressa till allting i sista stund, ni vet när man ska hälla upp hela härligheten i små små knäckformar som hela tiden välter och har sig. Men med mormor i köket gick hela proceduren galant utan minsta stress och goda blev de också! Sa jag att jag har en supermormor? :-) En rulltårta har jag även hunnit med att baka (innan mormor kom), en riktigt god en som smakar mjukpepparkaka med en fyllning av smörkräm smaksatt med apelsin. *mums* Imorgon blir det att baka min absoluta julfavorit -saffransbröd! Det blir både saffransbullar med mandelmassa samt vanliga lussekatter. *mums*

- Jag har även hunnit med lite pyssel på stickfronten. Jag håller ju på att sticka en lusekofta i bebisstorlek och den blir så fin så fin. *stolt* Jag har bara lite lite kvar på ena ärmen men sedan är det bara att sy fast ärmarna på koftan och den är klar. Jag är inte så jättebra på att sy ihop stickade delar så jag ska försöka hinna med det medan mormor är här så att hon får lära mig hur man ska göra för att få det snyggt. Jag var tvungen att få lite hjälp av mamma med koftans framkant för det jäklades så mycket att jag höll på att bli galen. Så koftan har hunnit med en liten resa upp till Boden för expertutlåtande och lite experthjälp *tack mamma* men nu är allt fixat och klart. Den blir så fin! Och nu kanske ni tänker "herregud vad mycket tid hon lägger ner på en hemmastickad lusekofta" och tro mig, den tanken har även jag tänkt många många gånger under stickförloppet. Men jag har lärt mig en hel del på vägen och för det mesta har det varit roligt (men ojojoj vad jag har svurit också). :-) Jag får väl ta och lägga in en bild när den är klar så får ni se hur fin den är. Jag är allt lite stolt. :-)

Ja, det var väl allt för denna gång. Vi har det som sagt bra och känner oss pigga igen. Vi har varit hemma ganska länge och kurerat oss men nu känner vi oss redo att träffa människor igen. Kanske en träff till ÖF snart? Jag tror att både Liam och jag skulle behöva det efter att ha varit "isolerade" i typ en och en halv vecka.

God natt på er!


Öroninflammation

Jag pratade med BVC-sköterskan igår eftersom jag tycker att det är konstigt att Liam aldrig blir bättre. Hans feber går upp och ned och just när vi tror att förkylningen håller på att bli bättre så blir det värre. Hon tyckte också att det lät konstigt och tyckte att vi skulle åka in och träffa en läkare om han blir sämre igen. Igår var han så go och mysig hela kvällen, lekte och skrattade och då kände vi oss säkra på att det håller på att gå över. Men inte. Imorse var han sämre igen, hade feber och var så ledsen hela tiden så jag ringde till sjukvårdsupplysningen för att höra vad vi ska göra. De sa åt oss att åka in till akutmottagningen och vi fick en tidig tid för att träffa jourläkaren. Det var bara att packa in oss i bilen och åka. Läkaren undersökte honom noggrant och när hon tittade i hans öron kunde hon snabbt konstatera att han har öroninflammation i båda öronen. Det var främst i höger öra som det syntes men hon tyckte även att det såg ut som att han hade i vänster öra också. Stackare! Usch, det gör ju så himla ont att ha öroninflammation -inte konstigt att han har varit så ledsen! Inte konstigt att hans feber går upp och ned och att han aldrig blir bättre! Stackare! Åh så glad jag är att vi åkte in så att han kunde få rätt diagnos. Nu är det penicillin som gäller morgon och kväll i fem dagar. Förhoppningsvis kommer vi att märka stor skillnad på honom redan imorgon kväll. Ikväll är det dags för andra dosen penicillin och läkaren tyckte att vi även kunde ge honom alvedon innan han ska sova ikväll. Han äter fortfarande ingen mat, men vi har fått klartecken från alla håll och kanter att välling fungerar bra så länge han är sjuk. Det är ingen idé att bråka med honom utan huvudsaken är att han får i sig vätska och välling är bra på så sätt att den innehåller den näring han behöver. Nu vill jag bara att han ska bli frisk, han har haft en riktigt jobbig vecka stackare!

För övrigt så mår inte jag heller speciellt bra. Jag har grymt ont i halsen och känner mig allmänt bedrövlig. Det var knappt att jag ville visa mig utomhus idag, jag känner mig inte speciellt fräsch om jag säger så. Usch. Nä, det blir att hålla sig inne någon dag och försöka krya på oss. Förhoppningsvis blir vi friska snart.

En familj på bättringsvägen

Hela familjen råkade tydligen ut för Liams förkylning, men nu är vi alla på bättringsvägen. Liam är piggast av oss och verkar ha fullt med energi trots att han haft feber och varit hes samt snorig. Fråga mig inte var hans energi kommer ifrån... Jag har fortfarande ont i halsen samt lite huvudvärk, men det är inte så farligt för jag känner mig ändå ganska pigg.

Förkylningar brukar skapa lite tumult i våra fina rutiner och denna förkylning var inte ett undantag. Nu vill Liam helst somna i mitt knä på kvällen och inte ensam i sin säng, dessutom har det blivit lite si och så med mattiderna. Om han matvägrade innan förkylningen är det inget mot för vad han gör nu. Han vägrar äta! Till viss del kan jag förstå att han inte ville äta "vanlig" mat när han var som mest förkyld. Han var verkligen jättehes så han hade säkert ont i halsen och det vet man ju själv hur roligt det är att äta då... Han blev verkligen helt hysterisk så fort han såg att jag tog fram mat. Slog med armarna och skrek med sin hesa hesa röst, han skulle minsann INTE äta -inte ens efterrättspuréerna eller gröt dög. Så jag gav helt enkelt upp och han fick leva på välling och annan flytande "mat" som exempelvis fruktdrycker i en dag. Jag resonerade så att huvudsaken är ju att han får i sig ordentligt med vätska när han är sjuk. Sedan gick han med på att äta gröt igen och igår fick vi i honom några skedar "vanlig" mat. Men det går trögt. Förhoppningsvis ordnar det sig när han blir helt frisk, hans energi är det som sagt inget problem med. Han är pigg och kry och för det mesta väldigt glad och kryper omkring så jag blir alldeles svettig för att hinna med honom. Men jag börjar bli riktigt less det här med matsituationen så jag hoppas att det löser sig snabbt. Jag vill verkligen att han ska börja äta ordentligt igen för trots att jag ser att han mår bra så är det klart att oron gnager lite i mitt bröst...

Det syns tydligt att Liam är lite less mig de här dagarna då vi har varit krassliga. Han har varit så snorig att det hela tiden har runnit från hans näsa och då har jag så klart varit där och torkat. Jag har bråkat med näsdroppar och snorsugen och dessutom försökt få i honom mat. Usch, jag har inte varit speciellt populär och det syns tydligt att han gärna är med Janne när han kommer hem från jobbet. Han tycker nog att den där mamman är bra jobbig att ha att göra med...

Idag ska vi försöka komma ut ett tag, frisk luft brukar vara en bra medicin när man varit krasslig och hängig!

En liten sjukling

Liam är sjuk, har feber och är jättesnorig. Stackare! Vi åkte till IKEA i lördags och då var han så pigg och kry. Han var världens goaste unge hela dagen och skötte sig exemplariskt både i bilen och på affären. Han var vaken nästan hela vägen hem utan att säga ett knyst utan satt och tittade ut genom bilfönstret och höll i sin gula giraff. *söt* Det var på natten mot söndagen det började. Han sov väldigt oroligt och var helt plötsligt jättesnorig så att han knappt kunde andas. Gissa om vi är populära föräldrar när vi kommer med snorsugen och näsdroppar... Det slutade med att han fick sova hos mig och det gjorde att han blev lite lugnare i alla fall. På söndagen var han hängig och grinig och snorig, på kvällen fick han även feber.  Igår kväll fick han alvedon och somnade tillslut i mitt knä i soffan. Han sov oroligt hela natten men ändå lite bättre än föregående natt. Jag sover däremot hur dåligt som helst eftersom jag ligger på helspänn och vaknar av minsta lilla rörelse han gör. I morse hade han fortfarande feber och var jätteledsen och hängig så han fick lite alvedon igen samt välling och somnade sedan om. Han har varit vaken några timmar nu på förmiddagen och varit gråtmild mest hela tiden. Han vill sitta i mitt knä och är väldigt gosig, jag har läst hans favoritbok flera gånger för honom och sjungit massa sånger. Nu ligger han och sover i sin säng, jag tog tempen på honom just innan han somnade och nu har den sjunkit så den ligger under 38 grader i alla fall (37,8 har han nu). Skönt!

Vi var som sagt på IKEA i lördags och shit vad kul det var! Vi handlade några julklappar, en hel del värmeljus samt en massa andra småsaker. Ett favoritköp blev i alla fall en stor härlig golvkudde. Vi sitter ju mycket på golvet med Liam så en golvkudde var faktiskt ett riktigt bra köp, dessutom är den grymt fin! Liam verkar också gilla den då han kan klättra upp på den och mysa och busa. Jag skulle nästan vilja ha en till, vi får väl se om det blir det nästa gång vi åker dit. Vi köpte även några fina ljuslyktor samt två superfina Astrid Lindgren böcker, för att nämna några saker. Barnavdelningen var en favorit, både för oss och Liam. Han satt och tittade och tittade i vagnen, det var så mycket färger och så mycket saker. Han var så sööööt! Vi har fått en hel del idéer till hans barnrum i alla fall, det ska bli så kul att åka på IKEA igen när vi har flyttat! Vi träffade även min pappa på IKEA, han var på väg hem från Stockholm och passade på att stanna till på IKEA för att träffa oss. Kul! Vi åt lunch tillsammans innan han körde vidare hemåt, han hade ju en bra bit kvar att köra (ca 45 mil). Ja, lördagen var verkligen en lyckad dag måste jag säga. Vi hade det riktigt trevligt! Och vår kompis som följde med på resan verkar också ha haft en trevlig dag!

Nä, nu vaknar en liten sjukling. Ska nog ta och lägga mig och mysa med honom ett tag så kanske han somnar om igen, han skulle nog må bra av att sova lite.

Header

Jag har gjort en jättefin header som jag har försökt ladda upp i bloggen. Jag får den på plats och allt är bra förutom att den blir sååååååå liten. Varför? Jag får den inte större, någon som vet hur jag ska göra?

Föräldraträff och matvägran

Idag gick jag och Liam bort till Hälsocentralen för att träffa de andra i föräldragruppen. Det var dags för den näst sista föräldraträffen. Jag tycker ju att dessa träffar är ganska onödiga om man ser till den information och det vi pratar om, dock är det kul att träffa de andra i gruppen och låta barnen leka. Liam var verkligen aktiv hela tiden, kryper och leker med leksaker och ska hälsa på allihopa. Som vanligt sov han gott i vagnen på väg hem.

Liam har börjat matvägra, eller börjat och börjat, det har väl pågått lite till och från i ungefär två veckor . Tidigare åt han massor av mat, en stor barnmatburk till lunch och en stor till middag plus gröt morgon och kväll samt en del mellanmål och välling på morgonen. Nu äter han ungefär en halv stor barnmatsburk om dagen (plus det andra jag räknade upp ovan). Det är ganska stor skillnad jämfört med tidigare. Men han verkar inte må dåligt av det, han har hur mycket energi som helst och är pigg och glad. Men det är klart att jag blir orolig och det är grymt jobbigt att trixa med honom varje måltid. Mellanmålen går hur bra som helst samt gröt och välling, det är den "riktiga" maten som är svår att få i honom. Idag åt han 3/4 ur en stor barnmatsburk så det var väl hyffsat... Jag vet inte, han kanske inte äter så lite egentligen utan han kanske åt mer än normalt förut och därför känns det lite nu. Äh, jag vet inte. Jag passade dock på att väga honom när vi var på BVC och han går ju upp i vikt, kurvan har börjat plana ut lite grand men det är ju helt normalt med tanke på hur aktiv han är. Han vägde 8720g och var 69cm lång så han har ju ökat ungefär 600g sedan sist vi vägde honom (för ungefär en och en halv månad sedan). Jag behöver nog inte vara orolig egentligen, jag ser ju att han mår bra och har energi. Jag menar, han äter väl om han blir hungrig det finns nog inget barn som medvetet "svälter" sig. Det kommer väl att vara perioder när han äter mer och när han äter mindre helt enkelt.

I fredags, för snart en vecka sedan alltså, reste han sig upp för första gången. Han bökade och stökade och försökte ett bra tag och tillslut lyckades han resa sig upp vid soffbordet. Gissa om han var stolt! Jag höll däremot att sätta hjärtat i halsen när han stod där och vinglade och försökte hålla sig fast i bordskanten samtidigt som han blev alldeles sprattlig och hoppig av lycka. Jisses. Nu reser han sig upp ganska mycket och ofta mot saker som kanske inte är de bästa att resa sig upp mot. Han är verkligen inte rädd för att ramla och slå sig, fast han vet väl inte bättre. Inte än i alla fall. En del fall har det blivit, för det mesta har det gått bra men ibland krävs det lite mer tröstning i mammas knä med napp och snuttefilt och kanske en sång. Livets hårda skola är inte alltid så lätt... Vi har i alla fall köpt en vadderad hjälm till honom nu för att skydda hans huvud. Det kanske låter töntigt och överbeskyddande men jag kände att mitt mammahjärta behövde det.

Nu har jag tänkt sjunka ner i soffan med en stor kopp te och äta upp smulpajen som blev över sedan igår. Mums!

   
Bus och upptåg. Visst är han söt i sin hjälm?



Grattis pappa på fars dag!


Poserar fint i sitt dophalsband från mormor

Expedition ICA

Ja, till sist vågade vi oss ut idag och det var banne mig rena rama expeditionen att ta sig bort till ICA. Shit vad mycket snö! Fick veta att Me&I-kläderna hade kommit så självklart gick vi förbi och hämtade dem. Tyvärr hade de skickat fel på en tröja så den får jag senare hem i brevlådan. Kläderna var i alla fall jättefina och Janne var helnöjd med dem och tyckte att jag hade gjort ett bra köp. :-) På hemvägen gick vi förbi våran bil och sopade av en hel del snö från den. När vi kom hem till gården hade de börjat ploga så det var lite lättare att ta sig in i lägenheten än vad det var att komma ut från den. *puh* Men lite mysigt är det allt med snö...

Har just sett Idol och ätit en massa chips med dip. Köpte även en stor chokladkaka, mjölkchoklad med nonstop. Den var god men inte lika god som den med digestive eller den med daim... Nä, åter till soffmys....

PS. Liam somnade lugnt och stilla ikväll, han kom till ro nästan direkt vi la honom i sängen. Skönt för honom!

Äntligen fredag!

Åh vad jag har längtat efter denna dag hela veckan! I söndags bestämde jag mig för att inte äta godis förrän på fredag, det vill säga idag. Det har varit tufft, det finns nog ingen värre godisråtta än jag, men jag lyckades så ikväll kan jag äta godis med gott samvete. Undrar just vad jag ska köpa? :-)

Igår var jag och Liam på öppna förskolan tillsammans med tre andra mammor och barn från föräldragruppen. Det var grymt mycket barn där så det var rätt livat, men det var kul! Det märks att Liam tycker att det är kul att vara där och leka med nya leksaker och titta på alla barn (och föräldrar med för den delen). Han kröp omkring och lekte och hälsade på andra barn och hade så kul! Han pratade och skrattade och var såååå söt! Om ni frågar mig så var han sötast på stället, men jag är ju inte helt opartisk. :-) Vi åt lunch där och sedan gick vi hem. Liam sov verkligen gott i vagnen efter alla ljud och intryck, jag gick förbi affären på väg hem och hann både äta lunch och vara hemma ett bra tag innan han vaknade. Han var på riktigt solskenshumör hela gårdagen, ibland är han bara såååå mysig så att det känns som att hjärtat ska gå sönder av all kärlek. Jag älskar honom så otroligt mycket, våran myspojke. Vi avslutade dagen med ett bad vilket är bland det bästa Liam vet. Åh vad han älskar att plaska i badbaljan och tugga på sina båtar och ankor. *kärlek*

Förra helgen sänkte vi ned hans spjälsäng eftersom han har blivit så rörlig och halvt om halvt börjat resa sig upp. Jag vet inte om det är därför han har börjat tjorva lite vid nattningarna eller om han har kommit in i en tillväxtperiod som gör att det kryper i kroppen på honom. När vi lägger honom så vrider han sig i sängen hur mycket som helst, vänder sig, sätter sig upp, kryper runt, försöker ställa sig osv. Han har ingen ro i kroppen. Det är som att han inte hittar någon bekväm ställning och blir alldeles frustrerad. De tre senaste kvällarna har vi fått sitta hos honom ett tag och sjunga för att han ska få någon ro och sedan han somnat sover han oroligt större delen av natten och hamnar i de mest konstiga ställningarna i sömnen. Ibland är det som att han vaknar upp sittande helt förvirrad om hur han har satt sig upp. Ibland somnar han i de mest konstiga ställningar, som en kväll då han efter en hel del bök i sängen somnade med ansiktet ner mot kudden och knäna i madrassen och rumpan i vädret (typ värsta yogaställningen). Trots att han är orolig sover han ändå hela nätterna, från ungefär åtta på kvällen till sju på morgonen då han får välling och sedan somnar om till ungefär klockan nio. Det är värre med min sömn eftersom jag hela tiden vaknar när han vänder sig om och bökar på i sömnen. Ibland får jag stiga upp och lägga ner honom när han har satt sig upp (i sömnen?) eller vända till honom när han ligger konstigt och oroligt. Jag antar att det är någon slags fas han går igenom, jag kan tänka mig att det är mycket som händer i hans kropp. Han har nyss lärt sig krypa och han har börjat resa sig upp så smått (han lyckas nästan!). Han motoriska utveckling har verkligen tagit ett språng på väldigt kort tid, klart det kryper och sprätter i kroppen då.

Nu ligger myskillen och sover (på dagarna sover han ofta väldigt lugnt och rofyllt) så jag ska passa på att städa till lite här hemma. Jag har redan dammsugat hela lägenheten och vattnat blommorna så det är lite småstädning kvar. Det har snöat MYCKET inatt så jag vet inte om vi ska våga oss ut. Kanske att vi går och möter Janne när han slutar, men det är ju några timmar kvar.

Trevlig helg på er!


image94
Äter lunch på öppna förskolan

Planering och organisering

Vi planerar för fullt för flytten. Jag studerar bilderna från vår blivande lägenhet flera gånger om dagen och har redan börjat inreda den i tanken. Liam ska få ett eget rum när vi flyttar och att inreda ett barnrum känns riktigt kul, jag har så många planer och idéer -jag längtar tills jag får omsätta allt i praktik. Vi har redan packat en del saker och rensat ut rätt mycket som vi har tänkt göra oss av med. Dessutom har vi sålt en möbel, den var visserligen rätt fin men hur tung och otymplig som helst. Kändes inte värt att flytta den en gång till. Det känns rätt bra att redan nu ha börjat packa en del saker eftersom vi kommer att vara borta under julen samt att jag börjar jobba i början av januari. Det känns som att det är mycket tid kvar men när man väl tänker efter förstår man att det inte alls är speciellt länge kvar. Tiden går även som bekant väldigt snabbt...

I helgen var vi på Barnens Hus och shoppade julklappar till Liam! Så kul det var! Insåg dock ganska snabbt att det är grymt dyrt med leksaker... Vi har i alla fall köpt massor av fina saker till honom, gah vad jag längtar till jul! Det ska bli så spännande att se vad Liam tycker om tomten och om alla sina julklappar. Det känns kul att han kommer att vara så pass stor att han kan "vara med" om vad som händer sin första jul. Han kommer att bli så bortskämd utan att veta om det själv. :-)

Nästa helg ska vi åka till IKEA och shoppa, jag längtar såååå mycket! Vi har tänkt köpa en massa julklappar och så klart lite småsaker till oss själva och Liam. Vi ska även titta på inredningssaker till Liams rum, men vi kommer att vänta med att köpa sådana saker tills vi får se rummet på riktigt. Dessutom känns det ju dumt att köpa en massa saker innan vi flyttar (precis som att vi inte har tillräckligt med saker att flytta...). Vi kommer ju att bo mycket närmare IKEA sedan så större inköp får vänta tills dess. *längtar*

Igår började vi gå igenom alla kort vi har på datorn och det är många ska jag säga. Vi har ingen ordning och inget system så allt är huller om buller. *suck* Nu går vi igenom mapp för mapp och rensar bort dåliga kort och dubletter samt sparar och döper om korten som vi vill behålla. Dessutom har vi lagt en massa kort i en "framkallningsmapp", vi måste verkligen ta oss i kragen och skicka kort på framkallning! Känns så mycket roligare att kunna visa upp kort som är insatta i ett fotoalbum. Nästa gång vi åker på stan ska vi titta efter några fina fotoalbum på Åhlens, ska bli så kul att få sitta och pyssla med nya fina fotoalbum och en massa kort när de väl är framkallade!


   
Det är kul att ha saker i munnen!


 
Våran goa goa pojke!

Krypkoden

Igår kväll (fredagen den 2 november) knäckte Liam krypkoden!

Han har sååå länge försökt sig på att krypa men varken tagit sig framåt eller bakåt. Därför utvecklade han en slags åla-slash-dra-sig-fram-slash-putta-ifrån-med-armarna-teknik som fungerar alldels utmärkt, på så sätt kan han både backa och ta sig framåt. Han har dock inte riktigt kunnat släppa kryptanken, det verkar ju bra coolt att kunna krypa "på riktigt" liksom. Sagt och gjort. Igår kväll bestämde han sig för ge det ett seriöst försök och helt plötsligt lyckades han krypa på riktigt! Det är visserligen lite vingligt och det går inte lika snabbt som när han ålar, men kryper det gör han! Han är så himla söt och ser så stolt ut när han lyckas krypa på riktigt, han slår med händerna hårt i golvet för att riktigt visa att han minsann kan lyfta på armarna och ta sig framåt. *sötnos* Jag och Janne är så stolta, så där överdrivet mamma- och pappa-stolta som man blir när ens barn gör stora framsteg. 

Här kommer en film som vi lyckades filma med vår digitalkamera idag (eller igår, eftersom klockan är över tolv på natten). Det är grymt dåligt ljus i filmen och väldigt dålig kvalité på inspelningen, men det syns i alla fall att han kan krypa. SÖT SÖT SÖT SÖT ÄR HAN!!!


Shopping shopping shopping

Jag hade egentligen tänkt åka på öppna förskolan idag men ändrade mig i sista stund. Dels hade jag en del ärenden att fixa på posten, dels var jag så grymt sugen på att shoppa kläder så det blev stan istället. :-) Det blev en riktigt lyckad shoppingtur, lyckades hitta en massa saker till mig själv samt en del till Liam. Jag köpte två (!) mössor, ett par vantar, en stor härlig polotröja och ett par svarta leggings till mig själv. Jag köpte även två armvärmare/torgvantar (osäker på vad de heter, står olika på olika kvitton), eftersom jag har många tröjor med trekvartsärm och dessutom är ganska frusen om händerna/underarmarna så har jag fått för mig att de är bra för mig. Som vanligt har jag beslutsångest och har inte bestämt om jag ska behålla allt ännu, det är främst polotröjan och den ena mössan som jag inte är säker på, tur att det är öppet köp så att jag kan prova hemma i lugn och ro... Liam fick två bodys, ett par strumpbyxor och en snusnäsduk. Jag köpte även garn och strumpstickor så att jag kan sticka nya strumpor till honom! Som sagt, en lyckad shoppingdag!

Efter gårdagens städardag är lägenheten så fin, det är så härligt när det luktar rent och allt ligger på sin plats. Just nu sover Liam och det är så lugnt här hemma. Jag har postat iväg en blankett som säger att vi vill ha lägenheten som vi blev erbjuden i Ljusdal. Min kompis har varit och tittat på den åt oss och skickat en massa kort. Den ser riktigt fin ut och området verkar vara fint, lugnt och barnvänligt så vi bestämde oss för att ta den. Det ena sovrummet kommer att behöva tapetseras om, men annars såg den riktigt fin ut (på korten i alla fall). Helst av allt skulle jag vilja köpa hus eller en bostadsrätt, det skulle vara så kul att få renovera och inreda precis som man vill! Hyreslägenheter är ju alltid lite sunkiga och tråkiga, speciellt toaletten och köket -tänk att få renovera och inreda toalett och kök precis som man vill! Vi får väl se om vi kommer att trivas i Ljusdal och om Janne får jobb, då kommer vi nog att börja titta på hus. En fördel med Ljusdal är ju att huspriserna är relativt låga, i alla fall om man jämför med exempelvis Östersund eller Umeå...

Jag pratade just med en trevlig gubbe i Ljusdal som hade satt in en annons i tidningen om ett rum med kokvrå som han hyr ut i centrala Ljusdal. Han var verkligen trevlig och hade en så snäll röst, han skrev upp mig på rummet och skulle höra av sig om jag får hyra det. Han tyckte att jag hade fått ett bra jobb och sa att "det är bra att kommunen anställer yngre människor". :-) Jag tror att det kommer att gå bra att veckopendla, det handlar ju som sagt bara om tre veckor. Även om jag självklart kommer att sakna mina favoritkillar här hemma så ska det bli så skönt att få vara lite själv, få lite egentid och kunna ägna mig helt åt att sätta mig in i det nya jobbet. Jag tror att det kommer att bli jättebra och jag längtar grymt mycket efter att få börja jobba!


 
Sitter och tittar på när mamma städar. *älskar*