6 månader går snabbt!

187082-10

Vår underbara kille, sötast i världen!


187082-9


Jag har inte haft tid att blogga på ett tag, det har varit fullt upp med besök och jobbsökande. Men nu tar jag mig tid och lägger upp ett kollage och en bild på vår sötnos.

Sen sist:

- Liam har blivit 6 månader! Vart tog tiden vägen?

- Vi har haft besök av Liams moster och hennes kille. Sååå kul! Jag och syster tog en tjejkväll och gick på bio, riktigt lyxigt för en småbarnsmamma. Vi såg "På smällen" och det var en rolig film!

- Vi har fått tillbaka underredet på vår vagn, det har varit på Barnens Hus ett tag pga problem med broms och hjul.    Nu är den bra igen. Tjohoo!

- Jag har sökt massor massor massor av jobb, håll tummarna!

- Janne har fått tillsvidarejobb samt en härlig löneförhöjning.

- Jag har klippt mig och har numera en helt ny frisyr. Har inte riktigt vant mig än så jag vet inte om jag är helt nöjd. Men ganska nöjd är jag. Bildbevis kommer senare när jag har tid.

På återseende.

Ciao!


Hoppa, hoppa, hoppa...

187082-8

För ett tag sedan fick Liam en hoppgunga, gissa om den är en favorit!

187082-7
...Och det blev en bild till för han är ju så söt!!! Mammas hjärtegryn! :-)

Höstdukar

187082-6

Jag hittade ett par fina höstdukar med äppelmotiv på Hemtex idag. De fick följa med hem. När jag sedan kom hem var jag bara tvungen att putsa köksfönstren, dammtorka, byta gardiner och slutligen stryka en av de nya dukarna. Och de rökfärgade iittala-lyktorna passade perfekt! Nu är det fint i vårt kök och jag är nöjd! :-) Imorgon får vi besök. Tjohoo!

Förändringar

187082-5

Liam sitter numera i vagnens sittdel, mjukliften är inte speciellt populär längre eftersom det är mycket roligare att sitta upp och titta sig omkring. Mjukliften användes alltså bara i fem månader, så här i efterhand är jag därför rätt nöjd att vi valde att köpa den begagnad.

Det har även skett en del förändringar i vår lägenhet. Vårt skabbiga badrum har fått en ny toalettstol, ett nytt badkar och en ny blandare till tvättstället så nu är det lite mindre skabbigt. Fast bara lite. Våttapeten är fortfarande riktigt ful och ofräsch för att inte tala om golvet, usch! Måste dock säga att jag är nöjd med badkaret, det är riktigt fint. En ny fin modell som står på snygga ben utan någon hängande front, om ni förstår vad jag menar. Passade på att städa badrummet nu när alla nya saker kommit på plats, känns skönt att ha det gjort. Resten av lägenheten blir att ta till helgen.

Ikväll ska vi tvätta upp alla kläder vi har till Liam i storlek 68, börjar bli dags för en ny storlek snart så fort som han växer...

Höstjacka

187082-4

Det kom ett paket till Liam i brevlådan häromdan. Det var en jättefin höstjacka från Ellos som hans mormor hade skickat. Snygg brun färg och mjukt härligt piléfoder i hela jackan. Den blir perfekt i vagnen i höst!

Andra vaccinationssprutan

187082-3

Idag var det dags för andra vaccinationssprutan och läkarkontroll. Det gick jättebra! Med tanke på hur mycket han grät när han fick första sprutan gruvade jag mig ganska mycket, men det gick så bra så bra. Han skrattade och var glad hela tiden och märkte inte ens att de stack honom. Läkarkontrollen klarade han galant och passade på att kissa både på sköterskan och läkaren. Haha. Han vet hur de ska tas. :-) Han väger nu 7550g och är 66 cm lång, vår lillskrutt håller på att bli stor!

Vi har haft besök av min moster mina kusiner idag. De bor här på Frösö camping till torsdag så vi ska passa på att umgås lite med dem. Liam fick en fin tröja som min moster har stickat (storlek 1 år) och vi fick ett ursnyggt Mine-glas i brunt. Det är en ny färg och den var verkligen snygg snygg snygg!

På stickfronten har jag bara en sak att säga: jag har rivit upp allt och börjat om. Jag märkte att det inte blev bra eftersom mönstermaskorna blev dragna (tyvärr märker man inte hur det blir förrän man har stickat en bit). Det är svårt att sticka mönster eftersom det är viktigt att man inte drar för mycket i tråden samtidigt som den inte heller får vara för lös. Tur att min mamma är stickmästare, hon har suttit i telefonjour över min stickning och efter många samtal så beslutade jag mig till slut för att lyssna på henne och sticka koftan på rundstickor och sedan sy med symaskin och klippa upp framtill. Låter kanske konstigt, det tycker jag i alla fall, men det blir grymt mycket lättare. Visade min moster det jag stickat (har hunnit cirka 6-7 cm) och hon tyckte det såg väldigt bra ut och hon är precis som mamma väldigt väldigt duktig på att sticka.

PS. Korten på kollaget är tagna av Liams farbror och faster när de var barnvakt åt honom när vi hälsade på i Umeå. Jag älskar dessa kort!

Bumbokollage

187082-2



Jag har suttit och lekt lite med Photoshop och lyckats knåpa ihop ett kollage. Vad tycks? Det är mitt första kollage någonsin och jag är väldigt nöjd! Visst är han söt!!! :-)

Bumbo

Jag hade tur och fick garnet innan helgen, redan i torsdags landade de härliga nystanen i postlådan. Självklart var jag tvungen att börja sticka direkt! Det är lite trixit att sticka mönster, men det blir fint och det är en rolig utmaning. Jag har redan hunnit sticka cirka 13 cm på skapelsen och det är vid 15 cm som den verkliga utmaningen börjar för det är då den svåra breda mönsterbården börjar. Jag längtar! :-)

I fredags kom ett annat roligt paket på posten nämligen Liams fina neongröna Bumbo! Vi köpte den på tradera och han verkar vara väldigt nöjd med den. Nu sitter han så bra och kan vara "med" på ett helt annat sätt och så är han sötare än sötast när han sitter i den. Hihi. Vårt lilla söttroll!


Liam testar sin Bumbo
Liam testar sin Bumbo

Det kliar i fingrarna

Jag väntar och väntar och väntar på att det fina Alpaca-garnet som jag har beställt från Garnstudio ska komma. Det kliar verkligen i fingrarna att få sticka en babykofta med lusemönster. Jag är helt kär i lusemönster och har länge velat sticka något med det, vad är då bättre att börja med än en liten babykofta? Och om det går bra så stickar jag nog byxorna också. Jag har beställt fem nystan natur och två nystan beigemix (färgerna som står angivna på mönstret), i förrgår fick jag dock ett mail om att naturfärgen var restnoterad så jag bytte till vitt istället. Jag har inte tid att vänta, dessutom tror jag att det blir riktigt bra med den vita, eller vad tror ni? Gah vad jag längtar, hoppas att jag får garnet innan helgen i alla fall! Inte för att jag inte har några stickprojekt redan... :-) Jag hade över några Alpaca-nystan i färgen lime som jag tyckte skulle passa till en babyfilt. Den går snabbt att sticka och blir riktigt fin, problemet är väl hur jag ska få till den virkade kanten då jag inte kan virka. Men det blir ett senare problem... Förutom babyfilten håller jag även på med ett par vantar till sambon och en tröja till Liam. Men allt det kan vänta till förmån för babykoftan! :-) Jag längtar!

Igår kom överkastet som vi beställt från Ellos. Det är mycket större än det vi har haft tidigare, vilket var anledningen till att vi köpte ett nytt. Jag är dock lite osäker på färgen, vi tog ljusbrun vilket i och för sig passar in i rummen men det känns så mörkt. Vi har ju alltid haft vitt överkast. Men det är nog bara en vanesak.