Varmt och skönt!

Nu är det verkligen helt underbart väder ute! Varmt och skönt och strålande sol som ger massor av extra energi. När jag cyklade hem idag insåg jag vad jag verkligen behöver i klädväg, ett par caprijeans. Måste köpa! Vi får väl se om jag hittar några i helgen eller nästa helg.

Jag hade en väldigt kreativ dag på jobbet idag. Fullt upp hela dagen, men jag trivs väldigt bra med att vara sysselsatt. Gillar inte alls att sitta av tiden på jobbet. Igår åkte jag, min chef och en kollega till Gävle på eftermiddagen för ett möte med Vägverket . Det var roligt att få knyta lite kontakter (jag har förstått att nätverkande är grymt viktigt)!

Janne har nu fått ett jobberbjudande i Hudiksvall, men han vill inte tacka ja till det förrän han vet hur det blir med jobben närmare Ljusdal. Han vill ju helst slippa pendla och därför vill han inte säga "ja" eller "nej" ännu.

Nu sover Liam så snällt i sin säng. Han har faktiskt varit riktigt snäll hela kvällen och inte så där trotsig och jobbig. Tack och lov är han väldigt lätt att lägga, så någon sådan kamp slipper vi i alla fall (än så länge). Det är konstigt hur hans humör kan svänga. Från att vara världens goaste och snällaste till jättetrotsig och tjurig tillbaka till den goaste sötnosen som finns, bara inom loppet av någon minut. Den underbaraste lilla kille som finns!

Janne är just nu och tränar fotboll, snart kommer han hem med glass till mig. Jag tror bestämt att jag ska lägga mig i soffan och läsa lite Stieg Larsson (är i slutet av tredje boken nu så det är grymt spännande ska ni veta) och vänta på att han kommer hem.

Hoppas att ni läsare har haft lika underbart väder som oss idag!

Semesterdag

Idag har jag semester! Janne har åkt iväg till Hudiksvall för två arbetsintervjuer och sedan ska han åka till Delsbo på en intervju. Han tar en intervjuturné medan jag och Liam är hemma och håller ställningarna. Hoppas att det går bra så att han får jobb till hösten!

Gah Liam har kommit in i en riktigt jobbig period nu. Jag vet inte vad det är med honom, men det verkar som att han har kommit in i en trotsperiod eller i något förstadie till trotsperiod. Det är grymt jobbig. Han testar gränser hela tiden, han skriker allt han kan om han inte får som han vill och han har ett jäkla humör ska ni veta. Ojojoj vad han testar oss. Jag och Janne kör dock enad front och står emot alla prövningar vilket gör att Liam blir såååå arg. Jisses viket humör. Han stampar i golvet och skriker. Går in på sitt rum och kastar saker i golvet. Det är nästan som att jag hoppas att han har en trotsperiod för tänk om detta endast är något förstadium! Hur ska vi klara att härda ut? Är det vanligt med en trotsperiod vid 15 månades ålder? Nej som sagt. Det är riktigt tufft att vara förälder nu. Jag till och med sa till Janne här om dagen: "Du, det kanske räcker med ett barn. Jag tror inte att jag pallar en till". Haha. Jag vill ju gärna ha ett till barn (bara ett till), men det får nog som sagt vänta ett tag.

Igår hade vi en riktigt kreativ dag. Vi städade bilen både ut- och invändigt! Jisses vad vi städade och fixade och donade och nu är bilen så fin så fin. Känns skönt att ha städat den tills dess att vi ska åka upp till mina hemtrakter till midsommar.

Nä, om jag skulle försöka hinna göra någon medan Liam sover. Kanske städa lite i sovrummet?

Onsdagsrapport

Tjohoo. Det har varit en bra dag idag. Jag har bland annat haft ett föredrag i nämnden om ett ärende och det gick superbra! Jag börjar faktiskt gilla att stå och prata inför människor och i och med mitt jobb lär jag bli mer och mer rutinerad på den biten. Jag gillar att förbereda mig, jag gillar att vara nervös, jag gillar att prata och jag gillar att lyckas! Hihi. Jag älskar mitt jobb! :-)

Idag har vi haft krångel med datornerna på jobbet. På morgonen gick det inte att logga in och när det väl gick att logga in så gick det inte att komma åt några mappar eller mailen. Receptionen ropade ut att datornerna var nere och att IT-enheten jobbade för att få igång dem igen. När jag gick hem gick det att komma åt mapparna i alla fall men mailen var fortfarande nere. Jobbigt med datorproblem speciellt när vi är så beroende av datorer. Det var ganska roligt att se vad alla gjorde istället för att sitta vid datorn. Det blev en hel del städning på samtliga kontor; papper som sorterades, saker som slängdes, mappar som strukturerades osv. Inget ont som inte har något gott med sig! Själv hann jag med en hel del nödvändiga saker; sorterade om en pärm som det varit totalt kaos i, arkiverade två ärenden, ringde telefonsamtal samt gick igenom några lösa papper som inte hört hemma någonstans osv. Jag börjar trivas så bra i mina kontor nu när jag börjat få ordning och reda! *nöjd*

Igår var vi på studieresa till Gävle med jobbet. Vi besökte Länsmuseet och fick en guidad visning på en konstuställning (kul!) och sedan träffade vi några från Gävle kommun som visade hur de jobbar med 3D-GIS. Så spännande! Lite shopping hanns det även med då jag och en kollega stannade kvar och tog ett senare tåg hem. Hittade bland annat dynor till våra utestolar och två fina tröjor till mig själv! Men jisses vad jag har shoppat den senaste tiden, nu blir det att hålla igen ett tag. Jag gillar inte när det går för mycket pengar så under juni ska vi fylla på sparkontona med en rejäl peng utöver det vi normalt sätter in varje månad (som motvikt till all shopping).

Nu ska jag krypa upp i soffan med min underbara karl och äta smarrig smulpaj på björnbär, hallon och jordgubbar med marsansås. Till det blir det en stor tekopp. *mys*

Shoppinghelg!

I helgen blev det shopping på IKEA och Birsta City. Min syster kom redan i torsdags och fick vara barnvakt hela lördagen då vi smet iväg till Sundsvall. Det blev utemöbler, fyra stolar och ett bord, samt lite andra småsaker som ramar, vägglampa, vattenkanna osv. Jag hittade även en fin blus på H&M som jag är grymt nöjd över!

Vi har haft det så kul hela helgen, fullt upp men himla roligt. Jag hade som sagt en ganska fullspäckad arbetsvecka i veckan och med en fullspäckad helg samma vecka gör att jag känner mig ganska trött. Den kommande veckan ser ganska lugnt ut, några möten inbokade samt en resa till Gävle på tisdag men annars lagom lugn (ingen risk att det skulle bli för lugnt).
 
Ikväll blir det i alla fall avkoppling med en film och god pannacotta samt fruktsallad som tilltugg. Ser även fram emot en stor kopp te. Imorgon åker syster hem, det kommer att kännas tomt. Det är kul när hon är här och Liam verkligen älskar sin moster. Min syster är absolut den person han känner sig tryggast med förutom jag och Janne, det märks verkligen att han tycker om henne. Det kändes så tryggt att lämna honom hemma med henne igår och det hade gått så bra. Ikväll har han gosat och kramat moster jättemycket. Gounge! *älskar*


  
Våra två uteplatser och våra fina utemöbler.
Bordet går att fälla upp så att fyra stolar får plats runt det.

 
Så här fina blev tavlorna till Liams rum. Han har även fått en grön vägglampa.

 
Det är kul att plocka stenar!

 
Leker med traktorn. (Ni skulle höra hans ljudeffekter!)


Jag är så bra!

Mötet igår gick hur bra som helst! Jag var rätt nervös innan men när jag väl stod där framme släppte allt och jag hade inga problem att hålla i mötet. Det blev många intressanta diskussioner och alla var nöjda och glada efteråt. Jag fick mycket beröm från mina två kollegor som också var där vilket känns otroligt bra. Mötet gav mig verkligen en sjävförtroendeboost och jag var så nöjd när jag kom hem igår kväll. När jag kom hem sa jag till Janne "Fan vad bra jag är" och han sa "Jag vet!". Haha. Nu är det säkert någon som stör sig på att jag skriver att jag tycker att jag är bra, men det struntar jag i. Jag är ju bra så varför skulle jag inte skriva det? :-)

Idag har det varit fullt ös på jobbet. Jag hade besök av min företrädare hela dagen och försökte verkligen pumpa honom på så mycket information som möjligt. Vi gick dessutom igen en massa papper, pärmar och broschyrer som han hade lämnat efter sig när han slutat. Vi kom fram till att det mesta faktiskt gick att kasta så nu känns det nystädat och fint (på mitt ena kontor i alla fall). Lunchen tillbringade jag med min mosters man som ringde och sa att han var i Ljusdal under dagen. Trevligt! Vi åt kinamat och snackade en massa. Så kul och oväntad överraskning att han dök upp.

Nu ska det bli skönt att sjunka ner i soffan och lata sig. Det har varit tre tuffa (men otroligt roliga) dagar på jobbet så jag känner mig ganska trött. Igår var jag på jobbet i över 12 timmar och i måndags blev det nästan 12 timmar... Nu har jag med andra ord fyllt på med lite flextid vilket inte är så dumt. :-)

Imorgon kommer min syster! Jippie!
När vi säger till Liam "Imorgon kommer moster" så springer han in till köket och pekar på ett kort som vi har på kylskåpet som föreställer min syster och Liam. Haha. Han vet precis. Sötnosen! *älskar*

Förskoleplats och fläskläpp

Idag fick vi besked att Liam har fått förskoleplats till hösten på förskolan bredvid vårt bostadsområde. Förskolan verkar väldigt bra bland annat eftersom det är den förskola i kommunen som har kommit längst i genusperspektiv (det finns en genuspedagog att rådfråga, dessutom har en av förskollärarna utbildning inom genuspedagogik). Dessutom har de eget kök och bara en barngrupp, till hösten kommer det dessutom att vara ganska låg ålder på barngruppen då det börjar 8 nya barn. Det känns bra. Eftersom den ligger nära vår gård så kommer Liam med stor sannolikhet att få kompisar som bor nära oss vilket känns jättebra. Tråkigt om han skulle ha alla sina kompisar på andra sidan stan eller något sådant... Nåja, den 11 augusti börjar han förskola. Det blir jag som håller i inskolningen (jag kommer att vara ledig 6 veckor i sommar!) och det ser jag fram emot.

Ikväll har Janne varit med Liam till tandläkaren. Liam snubblade nämligen och började blöda en massa från munnen och näsan och fick värsta fläskläppen. Janne ringde till folktandvården och pratade med dem och de ville gärna titta så att tänderna inte blivit skadade. Vad de kunde se nu verkade inte någon tand skadad, men han fick en ny tid på måndag för att kolla upp det bättre när fläskläppen har lagt sig lite. De tyckte även att vi ska anmäla till vårt försäkringsbolag utifall att det skulle bli något, så Janne får väl göra det imorgon. Usch det ser inte kul ut med den stora fläskläppen. Men på kvällen skrattade han och var så glad och hade inga problem med att dricka välling och att suga på nappen när han skulle sova. Det är i alla fall ett gott tecken!



Fläskläppen...


Jag har varit på jobbet mest hela dagen idag. Janne och Liam kom och hämtade mig efter ett kvällsmöte (de kom direkt från tandläkaren och det var då jag fick veta att Liam hade ramlat) så jag var hemma kring åtta på kvällen. Imorgon blir det ett till kvällsmöte och det mötet ska jag hålla! Gah vad nervös jag är! Det blir första stora möte som jag håller i själv, även om jag kommer att ha kollegor med mig så är det ändå jag som ska hålla i trådarna. Det känns grymt pirrigt men ändå kul! Nästa vecka är det nämndsammanträde, då ska jag redovisa ett ärende inför den "stora" nämnden och inte bara för arbetsutskottet. Det är också pirrigt. Men jag gillar det. Jag gillar det grymt mycket även om jag är lite nervös inför att prata inför människor. Det är nyttigt att göra saker man blir nervös av, det är enda sättet att utvecklas!

Nej, nu ska jag läsa igenom det jag ska prata om imorgon. Sedan blir det att sova, det blev lite sent igår så jag hoppas att jag kan släcka lampan lite tidigare ikväll.

Hemma igen!

Varberg visade sig från sin bästa sida och jag blev alldeles förälskad i den vackra miljön. Västkusten är fint! Det var så klart full sommar och jag hann med att äta glass ute vid havet bredvid fästningen samt gå den vackra strandpromenaden vid havet. Jag hann träffa min underbara kompis, vi har alltid så mycket att prata om och det är kul att uppdatera sig på varandras liv. Förutom den fina miljön och shopping fick vi även ta del av intressanta föreläsningar och träffa en hel del spännande människor. Det var med andra ord en väldigt lyckad resa!

Nu är hela familjen hemma igen och det känns skönt. Igår var vi ute och shoppade på köpingen (här i Ljusdal säger man "ute på köpingen" och inte "ute på stan"). Vi hittade bland annat en jättefin vägghängning till vår fina fyrkantiga kruka. Nu hänger alltså en fin blomma på vår köksvägg.


Hjärtan på tråd


Idag har jag fållat ner Liams gardiner, de blev mycket finare och nu känner jag mig verkligen supernöjd. Han har även fått svarta krukor till rummet, jag har en idé vad jag ska göra med dem men det väntar jag med att berätta tills jag vet om det blir bra. *ler* Jag har även gjort en tavla till hans rum av Karin Mannerståls tyg "busungar". Jag gillar verkligen hennes enkla figurer och tavlan blev faktiskt bättre än jag trodde att den skulle bli. Nu måste jag köpa en till ram så jag kan göra klar den andra och hänga upp dem! Det kommer att bli jättebra! Piraten är min absoluta favorit och jag hade gärna velat köpa indianflickan att hänga bredvid, tyvärr var den slut så det fick bli en cowboy-pojke.


  
Gardinerna i ny längd

   
Karin Mannerståls "busungar", snart är de klara att hängas upp!

Nu kom jag på att jag faktiskt har gjort en till tavla till Liam. Han ska även få en molntavla att hänga bredvid sin vägglampa (som ännu inte är köpt).


Gunilla Axéns "moln"

På torsdag kommer min syster och på söndag åker jag och Janne iväg till Ikea och Birsta City för att handla utemöbler. Det kommer även att shoppas lite småsaker, bland annat så att vi kan fixa tavlorna i Liams rum. Min syster har lovat att vara barnvakt så att vi kan åka med tom bil för att rymma möblerna, det ska bli så kul att få åka iväg själva och strosa omkring. Jag ser verkligen fram emot söndagen!

Avslutar med några bilder på den sötaste pojken i världen!

     
Bus ute på gården

   
Lillskrutt!

Ensamma mamman

Liam och Janne åkte iväg till Östersund idag. De tyckte att det passade bra att åka iväg och hälsa på Liams farfar när jag ändå ska åka till Varberg imorgon. Vi blir borta nästan hela veckan på var sitt håll, jag kommer hem på torsdagkväll och grabbarna kommer på fredag. Ikväll är jag helt ensam hemma. Det är så tyst och lugnt. Det är ganska så härligt att vara själv lite då och då. Sjunka ner i soffan, titta på tv, äta godis, läsa en bok, sitta vid datorn, sova... Ja det är rätt så skönt att få vara själv ibland. Snart börjar en del bra på program på tv. Sedan blir det packning och förhoppningsvis en ganska tidig kväll. Imorgon bär det iväg till västkusten. Ska bli så kul!!! Många timmar på tåg blir det, tur att jag fick hem den nyaste Hus&Hem idag samt att jag har Stieg Larsson:s tredje bok. Vi blir tre som åker och shit vad kul vi ska ha! Jag hoppas att vi kan klämma in lite shopping mellan föreläsningarna samt att jag vill hinna träffa min underbara vän som bor där.

Ni får ha en bra vecka allihopa!
Undrar just hur långt sommaren har hunnit i Varberg.
Här i Ljusdal blev björkarna gröna och fina i helgen! :-)

Converse

Liam har fått ett par nya skor.
Ett par äkta Converse.
Han gillar dem grymt mycket, och det gör mamman med.
Visst är de fina?

  

Blommande uteplats

Vi har köpt blommor till vår uteplats idag. Det blev penséer, små tåliga rackare eftersom vi fortfarande har kalla nätter. Planterade i två hinkar och i en kruka, det blev så fint! Det ska bli så kul att plantera mer när det blir varmt ute. Just nu funderar jag mest över vad vi ska köpa för utemöbler. Har sett ut några på IKEA:s hemsida så det blir nog en resa till Sundsvall snart. Vill ha ett bord som är så pass stort att vi kan sitta ute och äta och fika. Fyra stolar behövs för besök och självklart fina dynor att sitta på. Att bo här är nästan som att bo i radhus. Alla har sina uteplatser med planteringar och möbler osv och det är så kul att pyssla på med sin uteplats. Det är en helt annan känsla än de tidigare lägenheterna jag har bott i. Jag gillar det! Det ska bli kul att se hur våra buskar ser ut i sommar, jag antar att de behöver ansas lite. Har även sett att det har börjat växa upp gröna små knoppar på ett ställe, undrar vad det kan vara? Spännande! Längtan efter ett eget hus med en egen gård blir bara större och större av att bo så här. Tänk när vi kan förverkliga vår dröm och köpa ett eget hus!


image159




Vad tror ni det här kan vara för något?


Annars har det varit en mysig dag. Liam har lekt ute på gården med några andra barn. Jag har planterat blommor mest hela dagen, planterade nämligen om ganska många av våra inneblommor (det var verkligen på tiden!) också. Liam ville gärna hjälpa till att gräva i jorden med händerna. Sötnosen.


                          
Spanar i vagnen        Kul att tvätta händerna         Dålig hårdag?




     
Nya gardinerna. Blev lite för korta, har tänkt fålla ner dem så att hela Afrika syns.


    
Lek i rummet


Pigg Piggelin

Det var som att trycka på en knapp och så var Liam frisk igen. Poff. Nu är det fullt ös och massor av energi, det är svårt att tro att han nyss har varit sjuk... Han är hungrig och äter massor av mat och sedan är det full energi resten av dagen. Han spelar innebandy och fotboll, hans absoluta favoriter. Idag tog han fram sin docka och pussade den på munnen flera gånger och skulle låna ut nappen till dockan. *sötnos* Han tänker nog ta igen allt han missade när han var sjuk så därför öser han på extra mycket. Skönt att se honom frisk igen! Jag har bytt gardiner i hans rum idag och han blev så glad. Pekade på gardinerna flera gånger och skulle visa upp dem för oss. Haha. Goding. Kul att han uppskattar dem i alla fall. :-)

Det var en liten uppdatering från en trött mamma som ska krypa ner i sängen. Hoppas att det är soligt imorgon så att vi kan vara ute och gunga och leka i sandlådan. Jag tror bestämt att det är en liten kille som längtar efter det.


Magsjuka

Det har varit en tuff vecka. Liam har haft magsjuka och varit riktigt dålig. Det har varit många kontakter med sjukvårdsrådgivningen och vi har besökt akuten här i Ljusdal samt fått remiss till barnjouren i Hudiksvall. Trots allt pådrag så har det gått bra. Janne har gjort ett superbra jobb med att ge honom vätskeersättning, 5 ml var 5:e minut under drygt två dagar. Liam har spytt och spytt och spytt men ändå varit så duktig på att suga i sig vätskeersättningen.

Han har varit helt orkeslös och blivit som en liten bäbis som vill sitta i famnen och bli vaggad. Han har inte orkat så mycket mer än att sova och att suga i sig ersättningen. Uscha. Stackare. I tisdags var det riktigt obehagligt då han var nästan helt okontaktbar. Det var då vi blev skickade till Hudiksvall eftersom de trodde att han var uttorkad (lite konstigt egentligen med tanke på hur Janne har kämpat på med vätskeersättningen). I Hudiksvall var barnläkaren lugn och sa att det inte var någon fara och Liam piggnade faktiskt på sig under den korta tiden vi var i Hudiksvall. Ersättning-spy-ersättning-spy så såg det ut i bilen hem från Hudiksvall (vi fick spypåsar med oss) och så har det sett ut ett tag. Nu har han dock piggnat på sig och spydde inte något under hela gårdagen så vi hoppas att han får fortsätta att behålla det han får i sig.

Vi tar det väldigt lugnt med maten nu. Läkarna har sagt att vi ska börja med majsvälling i små mängder. Vi började med 25 ml åt gången och har nu kunnat öka till 50 ml åt gången med pauser emellan. Imorse fick han faktiskt i sig totalt 2 dl välling (med många pauser emellan), sedan var han så slut att han gick bort till sin säng och ville lägga sig och sova. Han är fortfarande vinglig på benen och ganska så orkeslös, men han pratade lite på morgonen och skrattade även. Det går alltså åt rätt håll!

Det är skönt med en ledig dag så här mitt i veckan. Har tänkt plocka undan en massa saker som ligger framme överallt. Sedan kanske det blir en liten tur med barnvagnen. Igår fick Liam följa med på en lång promenad och han verkade gilla det. Frisk luft brukar vara en bra medicin när man varit sjuk!

Kram på er!