Lycklig i vårt kaosartade liv

Just nu är det lite kaosartat här hemma. Vi håller på att packa inför julresan och inför flytten. Det ligger kom-ihåg-lappar lite här och där och det är inte speciellt välstädat (vem orkar städa just innan flyttstädningen?). Ikväll ska vi tvätta och förbereda allt vi ska ta med oss under julen. Ska väl snart sätta mig och skriva en lista så vi inte glömmer något. Jag älskar listor. :-)

Trots att det är rätt kaosartat så känner jag mig så lycklig. Och lugn. Sedan jag fick barn så har jag blivit lite lugnare av mig, jag har fått lite mer av Jannes "det-ordnar-sig"-attityd tror jag. Och saker och ting brukar ju ordna sig för det mesta. Mitt i allt kaos känner jag mig lugn. Det är en härlig känsla!

Andra saker jag är lycklig över just nu:

- Vi har kommit ur gnällträsket. Jag tror att hela familjen har varit lite gnälliga och kinkiga ett tag. Liam har varit sjuk i omgångar vilket har restulterat i matvägran och totalt kaos i våra rutiner. Jag och Janne har haft mycket att tänka på och mycket att ordna inför flytten och det i kombination med sjukdomar och en grinig son har gjort att hela familjen fastnad i en ond cirkel av gnäll och sura miner. Inte så att vi har varit ovänner utan bara lite trötta och sura. I helgen märkte vi att vi började kritisera varandra och fastnade i en tråkig cirkel, att kritisera varandra ger ju ingenting utan tar bara en massa onödig energi. Så när vårat besök åkte hem i söndags tog vi en lång promenad för att ventilera oss. Janne kom på den fenomenala idén att vi skulle stanna upp och istället för att gnälla och kritisera varandra ge varandra komplimanger och beröm. Det var en väldigt bra idé! Vi kom snabbt fram till att vi är bra på olika saker och därför kompletterar varandra på ett utmärkt sätt. Vi kom fram till att det faktiskt är mycket trevligare att höra vad man är bra på istället för vad man är dålig på och att man kan förbättra och jobba med sina sämre sidor på ett bättre sätt när man faktiskt utgår ifrån de starka sidorna. Kanske låter konstigt, men så är det. Som genom en vindpust var vi en glad och positiv familj igen istället för en gnällig och muttrande familj. Bra va!? Nu ser vi alla fram emot den första julen tillsammas som en liten familj och istället för att bara fokusera på all stress och kaos så ser vi allt positivt som vi har framför oss!

- Liam äter igen! Jag blir så ofantligt glad när han äter ordentligt och han blir så mycket gladare när han äter. Han har varit lite dålig i magen ett tag och lite grinig och gnällig, men nu är han glad och sprallig och äter igen! Jippie! Dessutom börjar vi få ordning på läggningarna igen, igår så somnade han utan minsta skrik. Vi väntade ut honom ganska länge så att han hann bli ganska trött (det är ingen idé att försöka lägga honom medan han är pigg och busig) och sedan satte jag mig med honom på våran säng och sjöng Vargsången innan jag la ner honom i sin egen säng. Han somnade direkt. Yes! *lycka* Dessutom var han världens mysigaste imorse och skulle kramas och gosas hela morgonen så vi låg kvar i sängen och hade kramkalas länge länge innan vi steg upp. *mys* Gah vad jag älskar denna lilla krabat!

- Snart är det jul och snart kommer vi att åka iväg och träffa en massa trevliga människor som vi träffar alldeles för sällan. Det ska bli så mysigt och så kul, jag ser verkligen fram emot julen och nyår!

- Snart börjar jag på mitt nya jobb. Det är spännande, pirrigt, nervöst och enormt kul. Jag längtar såååå mycket!

- Sist men inte minst; Jag har verkligen VÄRLDENS bästa sambo och VÄRLDENS mest underbara son! Vad mer kan man begära?


Nu ska jag planera vårt fullspäckade schema, skriva listor och lägga fram saker som vi måste komma ihåg.
Detta är vad vi har framför oss:

21 december: Vi åker till Umeå för att fira jul hos min syster.
25 december: Vi åker till Boden för att hälsa på min mamma.
26 december: Julfika hos min moster. Ska bli kul att träffa massor av släktingar!
27 eller 28 december: Vi åker tillbaka till Umeå för att mest troligt fira nyår där.
2 januari: Vi åker tillbaka till Östersund för att packa och förbereda flytten till Ljusdal.
4 januari: BVC-besök
5 januari: Jag fyller 26 år.
5 eller 6 januari: Åker ner till Ljusdal för att installera oss i rummet som vi kommer att hyra under januari.
7 januari: Jag börjar jobba!


Sist men inte minst bjuder jag på några bilder på vår goding!

       
 
 
Provar "rånarluvan" som mamma har köpt till mig!
                                                 

  
Att åka pulka är kul! Sovsäcken passar perfekt i pulkan, speciellt eftersom det finns
uttag för bältet i den.



 
Har ni sett någon sötare tomte? Nej, trodde väl inte det... :-)

Hit med lite rutiner!

I vår familj är rutiner viktiga, speciellt efter att Liam föddes. Vi har märkt att vi mår så mycket bättre om vi har fasta rutiner kring mat och sömn så vi strävar efter att försöka hålla mattider och sovtider. Efter att vi har varit sjuka så har det varit lite si och så med rutinerna och jag märker att jag kan bli riktigt arg över kommentarer kring hur vi har det.

Ett exempel: Innan Liam blev förkyld och fick öroninflammation hade vi så bra läggningsrutin på kvällen. Vi har alltid strävat efter att han ska kunna somna i sin säng själv utan en massa skrik och gnäll och det strävar vi fortfarande efter. Vi har lyckats hålla denna rutin länge och haft det väldigt okomplicerat på kvällen, tills han blev sjuk och fick öroninflammation. Nu är det inte lika enkelt längre och det blir svårare att hitta tillbaka till denna rutin ju äldre han blir eftersom han hela tiden får en starkare egen vilja. Nu får vi trixa lite mer på kvällarna. Vi lägger honom i sängen och han reser sig direkt upp och skriker. Vi sitter hos honom och sjunger lite, lämnar honom ett tag, pratar med honom, lugnar ner honom, lägger ner honom osv. Tillslut somnar han men det tar tid. Alldeles för lång tid. Vissa kvällar går det superbra och han somnar nästan direkt men ofta är det en liten fight innan han somnar vilket jag inte alls gillar (fast det ska dock nämnas att det går åt rätt håll, snart är vi där). När vi hade besök för någon vecka sedan så var det en riktig fight på kvällen för att få honom att somna och då nämnde besöket lite i förbifarten att de minsann hade en rutin att bara lägga sitt barn varpå det somnade direkt och att "det är bara att låta dem skrika i sängen för tillslut somnar de". Ja, så har vi också haft det större delen av tiden sedan Liam föddes och detta som vi har nu är absolut inget som vi accepterar -det är ju just därför vi kämpar så mycket för att hitta tillbaka till läggningarna vi hade förut. Och det här med att lämna barnet i sängen och gå ut ur rummet och låta det skrika tills det somnar är inget som jag vill anamma med mitt barn, ni andra får gärna använda den metoden om ni tror på den men det är ingen metod som vi använder i detta hem.

Visst, jag kanske överreagerar när jag blir upprörd över sådana här kommentarer, men det känns jobbigt att folk för det första tror att vi accepterar att ha det så här och för det andra tror att vi alltid har haft det så här. Vi kommer ALDRIG att accpetera att det är en massa tjafs och gnäll vid läggning utan vi kommer att vara hårda och kämpa för att Liam ska få somna lugnt och tryggt i sin säng utan att vi ska behöva bråka varje kväll.

Det var det första.

Det andra jag kan bli grymt irriterad över är när människor kommenterar när Liam använder sin napp. Grejen är den att Liam väldigt sällan har napp, det är främst när han sover och när han åker vagn som han har napp annars använder han väldigt väldigt sällan napp. Om han ramlar och slår sig och blir jätteledsen brukar han få sitta i famnen och suga på nappen ett tag men annars försöker vi att inte ge honom nappen i tid och otid. Och faktum är att han inte är så fäst vid nappen ändå. Han suger på nappen när han somnar på kvällen men brukar sedan spotta ut den ganska snabbt och sova utan napp under natten. Det blir så konstigt när vi träffar människor på stan eller människor som hälsar på väldigt sällan då kommenterar de få gånger han har napp och får det att låta som att han hela tiden har napp. Bara för att de råkar träffa på oss de få gånger Liam har napp så betyder det ju inte att han hela tiden har napp. Jaja. Jag vet att jag kanske överreagerar och att dessa människor antagligen inte menar något illa med sina kommentarer, men det är ändå rätt störande. Jag kan faktiskt ärligt säga att jag är glad att Liam tar emot nappen de få gånger han använder den, jag är glad att han kan varva ner och somna med nappen, tänk de barn som vägrar använda napp och inte har någon snuttefilt eller något som de kan känna trygghet med. Det måste vara jobbigt. Liam har en snuttefilt som han älskar och som han snusar på när han ska somna. Vi tycker inte att det är något problem alls utan är glada att han har den tryggheten, om vi exempelvis behöver barnvakt är det skönt att han har sin napp och snutte som kan få honom lugn och som finns där för honom när han ska sova. Snutten använder han bara när han sover och vid enstaka fall om han är väldigt ledsen.


Ja som sagt vi kämpar på med våra rutiner. Matrutinen som var bra strax efter förkylningen har blivit lite sämre igen. Det går upp och ned och vissa dagar fungerar allt jättebra och viss dagar fungerar ingenting. Men det är väl så det är, det är bara att flyta med. Vi vägde honom förra veckan och då hade han gått ner 5g så man kan väl säga att han står still i vikt vilket inte är speciellt konstigt med tanke på hur aktiv han är och med tanke på hur matsituationerna har varit under förkylningen...

Lillkillen har varit lite grinig till och från och jag som har trott att det har varit en ny tand på gång fick det bekräftat för någon dag sedan då jag skymtade en tand i överkäken. Den har vuxit ut ganska mycket men vi har totalt missat den, men nu är det alltså en ny tand att borsta. Morgon och kväll borstar vi hans två och en halv tänder och han är så söt så söt. Tandborstningen går faktiskt jättebra, han är så duktig på att gapa när vi ska jaga tandtroll. *sötnos* Det går bäst om vi hjälps åt så Liam brukar få borsta med en tandborste utan tandkräm medan jag eller Janne borstar med en tandborste med tandkräm. Han tycker det är så kul, våran lillskrutt.

Nu blir det lunch och sedan kanske lite pulka på gården!


En liten kusin

Igår fick Liam en liten kusin!

Allt gick bra och föräldrarna är antagligen världens lyckligaste föräldrar (minns själv känslan av att få träffa sitt barn för första gången). Det var en stor kille på drygt 4200g som tittade ut. Han var 51 cm lång och föddes på eftermiddagen, efter klockan tre (vet inte tiden exakt). Vi har inte fått se något kort ännu men längtar jättemycket efter att både få se och träffa underverket.
Välkommen till världen!

Ska bli underbart att snusa på honom kring jul. :-)

Nostalgi

När jag står på tröskeln till ett nytt liv, som jag gör nu i samband med flytt och jobb, så blir jag alltid nostalgisk och tänker tillbaka på mitt liv. Och tankarna går ALLTID tillbaka till studietiden i Umeå. ALLTID. Den underbara fantastiska tiden som student. Jisses vad roligt jag har haft. Många gånger skulle jag vilja resa tillbaka i tiden och vara student igen. Bo i studentkorridor, festa, plugga, träffa människor osv. Jag tänker tillbaka på Umeås nätter, Umeås atmosfär, Umeås underbara människor. Universitetsområdet. Föreläsningssalarna. Kompisarna. Korridoren (eller korridorerna). Videokvällarna. Nattpromenaderna med en av de mest spännade personerna som jag någonsin träffat. En person som alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta. ALLTID. Jag kommer aldrig någonsin att glömma... Jag tänker på alla saker jag har gjort, saker som jag inte är stolt över och saker jag är stolt över, saker som jag ångrar att jag inte gjorde och saker som jag har gjort som fortfarande får min mage att pirra än idag. Jag minns ögon, vackra underbara ögon, jag minns musik. Musik som får mig att dansa, le och tänka tillbaka till en speciell parkeringsplats på Ålidhem i Umeå. Musik som får mig att tänka på händer som alltid var varma oavsett hur kall natten var... Om du bara visste hur mycket du än i dag betyder för mig. Jag älskar ditt väsen och det sätt du får min kropp att leva enbart genom en tanke. Jag har så många underbara minnen. Jag tänker tillbaka på mötet med en person som fanns där när jag som mest behövde. En person som ställde de rätta frågorna, sa de rätta sakerna och som fick mig att fatta ett av de mest modiga beslut jag någonsin fattat. Jag minns Corona, jag minns stearinet som hamnade på min arm och ditt ben. Jag minns jordgubbsnatten och morgonduschen. Jag minns hur vi lärde känna varandra, den underbara fantastiska personen som jag älskar så obeskrivligt mycket och som idag är min sambo och far till min son. Jag minns minnen som jag för alltid kommer att bära med mig och minnen som jag aldrig kommer att delge någon, hemliga minnen som får mig att le och pirra och hemliga minnen som får mig att vilja sjunka genom jorden... Minnen som får mig att gråta. Minnen som får mig att leva. Minnen som gör att jag är den person jag är idag.

Jag har ett nytt liv nu, ett underbart liv med en fantastisk sambo och fantastisk son. Jag har ett nytt liv men mitt gamla liv finns i mitt hjärta att plocka fram då jag behöver. Var sak har sin tid och jag skulle inte byta ut mitt nuvarande liv mot mitt gamla liv. Jag kan leva mitt gamla liv i tanken när jag behöver. Det enda jag behöver göra är att lyssna på denna låt... Allt började med denna låt. ALLT. Så ibland slår jag på denna låt, blundar och drömmer mig bort till mitt underbara liv som student...

Lyssna, blunda och njut till Nine Inch Nails -Fragile...




030312
det handlar om henne. & om honom. & det är magiskt. de overkliga slotten finns inte längre. hon har stuckigt hål på dem alla. världen är just nu verklighetsfontäner. katalyserande ord. snökristaller. & choklad.

hon inspireras och lånar från andra. hon gör snöänglar med hjälp av tanken. & hon flyger när hon hör den där speciella låten. hon känner sig riktigt snygg och skapande. trygg. & han håller med om att hon är bäst. & det är hon också. trots allt.


& det känns som hon har funnit någon som hon gärna vill behålla.



030411

du har omvänt min världsbild med hjälp av dina fyrverkerier och guldblickar till härligt doftande syrener och mjuka bomullsmoln. ditt skimrande leende lockar tillbaka våren och får mig att göra revolution i vattenpölarna på väg till tvättstugan.


du är revolution.



030921

vi är lika.


det är dom där sakerna som hela tiden cirkulerar i våra huvuden. dom där stora frågorna och dom där oändliga svaren. det är dom där tankarna som får oss att leva som själsvänner. som binder oss samman. och som får oss att inte våga.

säga hej.


vi är definitivt lika.

vi kan krossa murar. & vi kan se när vi blundar.

vi behöver inte någon sol för att känna värme.


och.

vi är

dom bästa.


051101
You are my crazy diamond.

050406
Jag har hittat vägen som är både dröm och verklighet.


Vattenläcka och lite annat smått och gott

Ja, nu var det ett tag sedan jag skrev här. Vad har hänt sedan sist? Hm...

Liam har blivit förkyld igen. *less* Han blev ju bättre efter penicillinkuren och var frisk och kry i några dagar men sedan brakade förkylningen lös igen. Precis som att den legat där i bakgrunden och lurat. Bah! Nu är han snorig och slemmig i halsen, men det har börjat släppa lite igen. Hoppas att han får vara frisk över julveckan i alla fall. Annars är det full rulle på honom, vi blir alldeles slut av att passa honom när han går på upptäcksfärd i hemmet. Puh! Nu reser han sig upp även mot dörrar och skåp, dvs sådant som inte har något självklart att hålla sig fast vid. Jisses vad han far fram här i hemmet. Han har ännu inte visat några större tendenser på att börja gå, även om han igår tog tag i handtaget på sin gåvagn och gick några små steg. Jag hoppas VERKLIGEN att det dröjer ett tag innan han börjar gå.

Snart börjar jag jobba. Gah vad spännande det är. Fatta ett riktigt jobb, ett tillsvidare jobb, ett spännande jobb, ett utvecklande jobb, ett jobb med bra lön. Fatta! Jag är så nervös och spänd men samtidigt förväntansfull och oerhört glad. Det ska bli så kul! Sedan blir det flytt och en massa stök, alltid jobbigt att flytta men även roligt när man flyttat alla möbler och får börja inreda. Det blir nog bra.

I måndags hade vi värsta vattenläckan i lägenheten. När vi skulle äta middag så uttäckte jag att det var en massa vatten på köksgolvet. Vi har en vit hylla i köket mot väggen mot klädkammaren och där märkte vi att det började komma fram vatten under hyllan. Det är aldrig ett bra tecken. Janne öppnade klädkammardörren och där var det FULLT av vatten. Det var bara att tömma klädkammaren på saker, som tur var var det inget som hade förstörts men shit vad vatten det var. Sedan var det bara att tömma hyllan i köket och torka vatten i köket. Det hade runnit ut under väggen och kommit in i köket. Vi ringde så klart Östersundsbostäders journummer och jisses vad det blev fart på dem. Vattenläckor är inte att leka med. Vi hittade läckan och det droppade vatten väldigt snabbt, nästan så att det rann. Bovärden kom förbi och det hördes på hans röst att han blev nervös när han såg läckan. Läckan kom från en gammal vattenmätare som numera inte används, det var något med någon givare och blablabla *fattade inte riktigt vad han pratade om* så han var tvungen att stänga av en massa saker, bland annat värmen för att det skulle sluta läcka. Efter några samtal hit och dit så kom det en kille från rörteknik som och lyckades plugga igen läckan och nu har det inte runnit något mer vatten därifrån. Nu ska vi hålla utkik så att det inte börjar bubbla i tapeterna och/eller golvmattan, men de trodde inte att det var någon fara. Vi ringde även på på lägenheten under oss och de hade inte fått in något vatten hos dem. Tur i oturen var i alla fall att det hände nu. Nästa vecka åker vi till Umeå och blir borta i nästan en och en halv vecka, tänk om det hade hänt då! Usch! Det är sådana här gånger man är glad att man trots allt bor i en hyresrätt... När bovärdet ändå var här hos oss så passade vi på att felanmäla några andra saker, han sa att han skulle komma förbi på tisdagen och titta på dem. Han har ännu inte dykt upp. Hm... Kanske man skulle ringa och säga att det börjat läcka vatten igen, verkar vara enda sättet att få fart på honom... Nä, ärligt talat så bryr vi oss inte speciellt mycket i denna lägenhet mer eftersom vi ska flytta snart. Jag är så less denna lägenhet att det finns inte, någon skabbigare lägenhet har jag aldrig bott i, ska bli skönt att snart få slippa den.

Imorgon är det lucia. Jag och Liam har blivit bjudna till Jannes jobb för att titta på barnens luciatåg klockan sju på morgonen. Jag funderar allvarligt på att strunta i att gå, jag menar SJU på morgonen. Då är det ju praktiskt taget fortfarande natt...

Lusekoftan

image116

Japp, nu är den äntligen klar! Lusekoftan som jag har kämpat på med under hösten. Jag måste säga att jag är rätt nöjd med resultatet. Visst, den är inte helt perfekt med helt perfekta maskor överallt men jag inbillar mig att det är det som är en del av charmen med "hemmagjorda" kläder. Jag har lärt mig mycket av att sticka den, att sticka mönster är lite trixit.

Några saker jag lärt mig på vägen:

- Låt inte mönstertråden hänga löst på baksidan mer än tre maskor. Att hänga upp mönstertråden med den andra tråden är ganska lätt ordnat och man slipper lösa trådar som kan fastna i fingrar och annat.

- Försök dig inte på något eget som inte står i mönstret! Freestyla inte! Står det att man ska öka två maskor mitt under armen så gör det och hitta inte på någon egen variant som du tror blir bättre för det blir det inte, tro mig. Tänk över huvud taget inte så mycket utan följ bara mönstret och sticka på. Stickas ärmarna på strumpstickor så kan det dock underlätta att tänka sig mönstret platt. "Tänk platt fast sticka runt" -är ledordet (kanske självklart men jag gjorde fel hur många gånger som helst när jag inte tänkte platt utan lät mönstret följa runt och det blev knasigt). Nu så här i efterhand är det nästan pinsamt hur korkad man är ibland. :-)

- Det är omöjligt att få knapphålen fina utan att sy langett(?)söm runt dem.

- Lyssna på vad mamma har att säga för hon har oftast rätt. :-)


Ja, jag har säkert lärt mig andra saker också men det här var några saker i alla fall. Nu är det bara att sätta tänderna i något nytt stickprojekt. Jag har tusen idéer, tro mig. :-)

En doft av hyacinter

image115

Det doftar hyacinter i vårt hem, en underbar doft om ni frågar mig. Dessutom är hyacinter så vackra blommor. Åh, jag längtar tills amaryllisen slår ut det är så juligt och fint. *älskar julen*

Idag har jag varit hos frisören och klippt mig. Inget märkvärdigt utan bara toppat och "jämnat" till. Frisören tunnade ut håret ganska så mycket och sa: "Du har då inte brist på hår". Nej, jag har verkligen inte brist på hår. Jag har alltid haft tjockt hår och inte ens nu när jag har slutat amma har håret tunnats ut. Vi pratade lite om det där med amning och hårlossning och frisören sa att det kan komma några månader senare också men "det skulle då inte göra något för dig om du tappade lite hår för du har så tjockt". Haha. Ja det är inte så kul att ha för tjockt hår heller för då blir det så svårt att göra något med det. Det blir så tungt och platt och oföljsamt. Jag har i alla fall bestämt mig för att spara ut håret, inte jättelångt men så där lagomt långt samt spara ut luggen. Jag tycker verkligen att det är hur fint som helst med lugg men jag får nog börja acceptera att lugg inte är något för mig. Jag blir tokig när jag varje morgon ska försöka få till den och den bara står åt alla håll och kanter. Nej, lugg är inget för mig. Åh, det var en tjej som var där som klippte sig i en jättehäftig frisyr, en frisyr som liknade Anastasias frisyr (ni vet hon som blev utröstad från Idol). Jag blev lite avundsjuk. Jag drömmer om en kort spretig frisyr, jag tycker det är sååå fint. Men jag vågar inte. Dessutom är jag nog inte tillräckligt tuff. Jag skulle nog inte alls passa i en Anastacia frisyr, även om jag tycker den är jättefin, men jag skulle gärna vilja ha en kort spretig frisyr liknande den Meg Ryan hade i You Got Mail-filmen fast i en lite tuffare version. Eller äh, jag vet inte... En Anastasia-spret-frisyr fast utan det långa håret bak i nacken... Äh, jag vet inte... *funderar och spånar lite* Till våren ska jag i alla fall göra något roligt med håret, typ slinga och/eller färga hos frisör (det var så längesedan) och då har det hunnit växa ut en bit också (mitt hår växer ganska så snabbt). Nu i vinter blir det att tona det i någon brun nyans och hålla det ganska simpelt.

Liam har varit på riktigt solskenshumör de senaste kvällarna. Han kryper omkring i tv-rummet och leker med sina leksaker och skrattar för sig själv. Han har varit så himla go! Det är skönt att han kan sysselsätta sig själv lite, pyssla på med sina saker och krypa omkring utan att vi behöver vara med och leka hela tiden. Skönt att kunna sitta i soffan och pyssla med egna saker samtidigt som han leker på golvet och skrattar och har det bra. Jag har nämligen kommit in i värsta pysselperioden. Jag stickar som en stickmaskin och jag har plockat fram alla mina pärlor! Har gjort två jättefina armband och har så många andra idéer som jag vill förverkliga, bland annat ett halsband som jag fick inspiration till redan i somras men som inte har blivit av än...

1:a advent och pulkpremiär!

Idag är det första advent och första ljuset har tänts hemma hos oss. Vi har bakat och pyntat under helgen och det har varit så kul att få göra det tillsammans med mormor som har varit här. Hon åkte hem imorse så vi fick fira advent utan henne, men vi har myst och pysslat en massa tillsammans hela tiden hon har varit här så det känns nästan som vi firat första advent med henne ändå.

Så här mysigt hade vi på köksbordet när vi tände det första adventsljuset idag:

 Adventsmys


Mormor hade med sig en pulka till Liam som han har fått av mina kusiner och idag blev det äntligen pulkpremiär! Det var så härligt ute då det var plusgrader så det var perfekt väder att prova pulkan. Liam tyckte det var jättekul! Oj vad han skrattade och tyckte det var spännande. Jag drog pulkan flera varv runt gården och han tyckte det var så kul!

 Det är roligt att åka pulka!


Jag kan också meddela att Liam äter jättebra nu! Tjafset kring maten är som bortblåst och allt fungerar hur bra som helst och det är så skönt! Han glufsar i sig hur mycket mat som helst (ungefär 2 stora matburkar om dagen plus mellanmål, gröt och välling) och sitter och gapar som en liten trastunge, han är så söt! Han har fått smaka lite pepparkaka och det tyckte han om och imorse fick han smaka brödbitar med leverpastej på, det var också smaskens. Han har blivit jätteduktig på att ta upp saker med pincettgrepp och är hur söt som helst när han sitter och plockar små kak- eller brödbitar med tummen och pekfingret. :-)

Han reser sig hela tiden nu, ojojoj vad han gillar att stå upp. Han reser sig upp så fort han får en chans och han har blivit riktigt duktig på att sätta sig ned från stående utan att ramla. Han har fått rätt så bra balans nu och står ofta och håller i sig med bara en hand. Medan han härjar på på dagen är det stört omöjligt att ha något på tv-rumsborden för då kryper han direkt till borden och ställer sig upp för att dra ned alla saker som ligger där. Buspojke.

Nu ska jag krypa i säng, bjuder på några bilder från de senaste två veckorna.


   
Det är roligt att gegga med maten!
Mitt försök att göra matsituationen lite roligare när han matvägrade, det fungerade väl... ...sådär...
:-)



Dusch efter maten


   
Att krypa är såååå igår, nu är det inne med att stå! :-)
(och nej, han brukar inte vanligtvis ha pyjamasbyxorna på sig till en body på dagen)


Tungan rätt i munnen!
Så här har han börjat ha tungan rätt så ofta. *söt*


Älskade älskade unge. *världens goaste*