Vattenläcka och lite annat smått och gott

Ja, nu var det ett tag sedan jag skrev här. Vad har hänt sedan sist? Hm...

Liam har blivit förkyld igen. *less* Han blev ju bättre efter penicillinkuren och var frisk och kry i några dagar men sedan brakade förkylningen lös igen. Precis som att den legat där i bakgrunden och lurat. Bah! Nu är han snorig och slemmig i halsen, men det har börjat släppa lite igen. Hoppas att han får vara frisk över julveckan i alla fall. Annars är det full rulle på honom, vi blir alldeles slut av att passa honom när han går på upptäcksfärd i hemmet. Puh! Nu reser han sig upp även mot dörrar och skåp, dvs sådant som inte har något självklart att hålla sig fast vid. Jisses vad han far fram här i hemmet. Han har ännu inte visat några större tendenser på att börja gå, även om han igår tog tag i handtaget på sin gåvagn och gick några små steg. Jag hoppas VERKLIGEN att det dröjer ett tag innan han börjar gå.

Snart börjar jag jobba. Gah vad spännande det är. Fatta ett riktigt jobb, ett tillsvidare jobb, ett spännande jobb, ett utvecklande jobb, ett jobb med bra lön. Fatta! Jag är så nervös och spänd men samtidigt förväntansfull och oerhört glad. Det ska bli så kul! Sedan blir det flytt och en massa stök, alltid jobbigt att flytta men även roligt när man flyttat alla möbler och får börja inreda. Det blir nog bra.

I måndags hade vi värsta vattenläckan i lägenheten. När vi skulle äta middag så uttäckte jag att det var en massa vatten på köksgolvet. Vi har en vit hylla i köket mot väggen mot klädkammaren och där märkte vi att det började komma fram vatten under hyllan. Det är aldrig ett bra tecken. Janne öppnade klädkammardörren och där var det FULLT av vatten. Det var bara att tömma klädkammaren på saker, som tur var var det inget som hade förstörts men shit vad vatten det var. Sedan var det bara att tömma hyllan i köket och torka vatten i köket. Det hade runnit ut under väggen och kommit in i köket. Vi ringde så klart Östersundsbostäders journummer och jisses vad det blev fart på dem. Vattenläckor är inte att leka med. Vi hittade läckan och det droppade vatten väldigt snabbt, nästan så att det rann. Bovärden kom förbi och det hördes på hans röst att han blev nervös när han såg läckan. Läckan kom från en gammal vattenmätare som numera inte används, det var något med någon givare och blablabla *fattade inte riktigt vad han pratade om* så han var tvungen att stänga av en massa saker, bland annat värmen för att det skulle sluta läcka. Efter några samtal hit och dit så kom det en kille från rörteknik som och lyckades plugga igen läckan och nu har det inte runnit något mer vatten därifrån. Nu ska vi hålla utkik så att det inte börjar bubbla i tapeterna och/eller golvmattan, men de trodde inte att det var någon fara. Vi ringde även på på lägenheten under oss och de hade inte fått in något vatten hos dem. Tur i oturen var i alla fall att det hände nu. Nästa vecka åker vi till Umeå och blir borta i nästan en och en halv vecka, tänk om det hade hänt då! Usch! Det är sådana här gånger man är glad att man trots allt bor i en hyresrätt... När bovärdet ändå var här hos oss så passade vi på att felanmäla några andra saker, han sa att han skulle komma förbi på tisdagen och titta på dem. Han har ännu inte dykt upp. Hm... Kanske man skulle ringa och säga att det börjat läcka vatten igen, verkar vara enda sättet att få fart på honom... Nä, ärligt talat så bryr vi oss inte speciellt mycket i denna lägenhet mer eftersom vi ska flytta snart. Jag är så less denna lägenhet att det finns inte, någon skabbigare lägenhet har jag aldrig bott i, ska bli skönt att snart få slippa den.

Imorgon är det lucia. Jag och Liam har blivit bjudna till Jannes jobb för att titta på barnens luciatåg klockan sju på morgonen. Jag funderar allvarligt på att strunta i att gå, jag menar SJU på morgonen. Då är det ju praktiskt taget fortfarande natt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0