Träningsvärk och shopping

Liam är lämnad på förskolan och Vide sover ute i vagnen. Jag sitter och lapar på den nya frukostfavoriten här hemma, smoothie! Idag med mango och hallon smaksatt med lite ingefära och sötad med honung. Mums! Har inte riktigt förstått grejen med smoothie förrän nu, nu är det som sagt en favorit här hemma. Liam tycker bäst om när man blandar hallon och blåbär. :-)

Igår hade jag fruktansvärd träningsvärk och idag är värken inte av denna värld. Jag har ont, riktigt ont. Anledningen till denna smärta är att jag tränade body pump i söndags. Det var så otroligt roligt, nu är jag på gång! Det är en härlig känsla i kroppen av att komma igång med träningen, jag känner mig pigg och full av energi och så glad! Träningsvärken är ju bara en bekräftelse på att träningen tar och ger resultat. :-)

Ikväll är det andra gången Liam får åka på Bamse-gympa. Oj, vad kul han tyckte att det var sist! Så himla kul att se honom helt uppslukad av alla redskap, han testade att hänga i ringar, hoppa från ribbstolarna, gå balansgång på bänkar, kasta riskuddar osv. Det är så skönt att han är så trygg i sig själv, att han vågar ta för sig och inte är blyg. Han kastade sig in i leken direkt utan att i princip känna någon, medan många av de minsta barnen klamrade sig fast hos sina föräldrar tog han för sig och slängde sig in i leken bland de större barnen. Helt orädd utan full av energi och glädje. Och så har det alltid varit. Känns kul att jag och Liam får göra något tillsammans bara jag och han, Janne har ju fått vara ganska mycket med Liam sedan Vide kom (ex åka skridskor, åka och bada osv) men nu får jag följa honom på gympa. Det är våran tid, bara min och Liams. *mys* Sist ville inte Liam åka hem från gympan när det var slut vilket resulterade i en ganska jobbig konflikt, han bara sprang iväg när jag skulle klä på honom och tillslut fick jag hålla fast honom medan jag klädde på en skrikande och sparkande unge. Usch. Jag gjorde klart för honom att man INTE får göra så utan man måste åka hem när det är slut eftersom det är andra som ska gympa efteråt. Håller man på så får man INTE vara med på gympan. Jag hoppas att det inte blir likadant ikväll för då känns det nästan bortkastad om gympan resulterar i en stor konflikt...

Tänka sig, snart blir våran stora pojke hela tre år! Jisses! Och på treårs dagen ska han sluta med napp, vilket han verkar se fram emot (!). Sedan vi kom hem från julresan har vi förberett honom på att han ska sluta med napp när han fyller tre och vad det innebär (att han inte får ha nappen ens när han sover) och han verkar se fram emot det. Han säger stolt att han blir så stor då så då behöver han inte nappen längre. Vi får väl se hur det går, men jag tror det går bra. Sedan jul har vi varit stenhårda på att han endast får ha nappen när han sover och han har inte haft med sig nappen på förskolan sedan sep-okt. Han kommer ju att ha kvar sin snutte och sin giraff och de är nog viktigare än nappen tror jag. Det går nog bra.

Appropå tre år. Hoppas att min syster med pojkvän kan komma till oss när det blir dags för kalas. Saknar dem jättemycket vilket även Liam gör!

Förresten, ni har väl inte missat alla reor som är på internet just nu!? Jag har köpt så mycket bra saker till Liam; en supersnygg windstopper fleece, en fusk-skinnjacka, två shorts a´29kr styck, långkalsonger och strumpor från H&M. Två överdragsbyxor a´ 69kr styck samt ett par superfina sommarskor från Ellos. Blev så överlycklig när jag såg överdragsbyxorna, man kan verkligen inte ha för många sådana känns det som för de slits oerhört mycket på förskolan när det är vår och höst. Galonbyxor är ju kanon när det är blött och regnar men när det inte regnar är överdragsbyxor ett måste och då passar det perfekt med billiga att slita på. Japp, hans vår- och sommargarderob är så gott som klar förutom ett par foppatofflor, men de väntar vi med att köpa till sommaren.

Ja, jag har ju så klart hittat mycket till mig själv också på rean, men det förstod ni väl redan. :-)

Träning och underbara pojkar

Lillprinsen sover och storprinsen är på förskolan. Jag har alltså lite tid över för mig själv!

Helgen har varit supermysig, äntligen äntligen släppte köldgreppet och vi hade helt plötsligt bara -4 grader! Vi har med andra ord försökt att vara ute mycket i helgen. På lördagen började jag med att åka till frisören, hade tid klockan 10. Efter att ha blivit lite ompysslad hos frisören (färgade och klippte) gick jag iväg till skoaffären för att köpa ett par nya vinterskor. Mina skor har hängt med i nästan fyra år och är svinkalla så det var verkligen behövligt med nya skor. Hittade precis de jag ville ha, glatt överraskande var det kampanjpris på dem så när jag kom till kassan var de helt plötsligt 200 kr billigare. Tack! Efter frisören åkte jag hem, slängde i mig lite lunch och ammade Vide och sedan tog jag med Liam på en långpromenad med en granne. En lång härlig promenad med en massa surr -precis vad jag behövde!

Idag ska Liam få börja på Bamse-gympa, åh vad han längtar! Jag tror att det är jättebra för honom att få börja på barngympa med tanke på vilket energiknippe han är. Tyvärr krockar gympan med ett jobbmöte för Janne, vi får köra Janne till mötet och lämna av honom där och sedan ska jag ta med mig båda pojkarna bort till gympan och sedan köra hem igen (kanske hämta Janne innan vi åker hem). Det är faktiskt lite nervöst att åka iväg med båda barnen och gå på gympan, men det kommer nog att gå bra. Det blir jätteroligt att komma ut och kul att få se vad Liam tycker om gympan. :-)

Förresten så börjar jag också träna imorgon! Jag och en kompis ska åka iväg och första passet som står på agendan är Body Combat. Blir spännande. Sedan ska vi träna Body Pump på söndagarna, som vi gjort tidigare. Vår plan är att testa olika saker på veckorna och sedan köra Body Pump på söndagarna. Så skönt att få komma igång, jag behöver verkligen det! Jag behöver motionera, behöver egentid och behöver få träffa folk och det är ju precis det man får när man tränar!

Imorgon ska Liam få ta den andra svin-sprutan och nästa vecka ska jag till BVC och väga Vide. Spännande!

Annars då? Tja, Vide är väl ganska nöjd om dagarna och kvällarna. Fortfarande lite gnällig på kvällarna och vill helst inte ligga i sin säng även om det går liiiite bättre. Förutom gröt har han fått prova att äta potatis vilket inte var populärt. Ska nog testa lite grönsaker tror jag, det måste ju vara godare än att äta kokt potatis... Annars är han ganska lugn, rullar inte runt så mycket fast han kan utan är ganska nöjd med att ligga och titta. Han har inte samma driv i sig som Liam har haft ändå sedan han var liten. Liam snurrade runt hela tiden när han väl hade lärt sig hur man gjorde, Vide är lugnare och mer kontaktsökande än vad Liam har varit. Han älskar när Liam leker med honom (ex läser bok, bygger pussel, bygger lego osv) och har aldrig långt till ett skratt. Han vägrar fortfarande att ta napp och jag börjar tycka att det är ganska jobbigt eftersom jag är säker på att den skulle få honom att sova längre intervaller och komma till ro bättre på kvällen. Trots att han snuttar mycket på nätterna får jag sova ut eftersom han ligger hos mig i sängen. Jag har inget problem att sova när han snuttar/ammar vilket är bra. Dock börjar jag känna att det vore bra om han kunde börja sova i sin egen säng så att jag kan byta ställning och sträcka ut mig lite bättre under natten. :-)

Liam är verkligen en vild pojke med obegränsat med energi. Jag fattar allvarligt inte hur mycket energi en treåring kan ha!? Samtidigt som han är världens mysigaste och goaste kan han vara riktigt jobbig då han ska testa och provocera. Enda dagen ska det vara på ett sätt och nästa dag på ett annat sätt och blir det fel blir han arg och sur. Han har humör vill jag lova. Men han är så kramig och gosig också och berättar och funderar så mycket över saker och ting. Han har helt plötsligt börjat leka med sin docka som han har döpt till Olivia. Han säger att det är hans bäbis och ska amma henne precis som jag ammar Vide. Så här kan det låta:

-Olivia ska äta från mitt bröst mamma.
-Jaså, har du mat i dina bröst?
-Mmm
-Vad då för mat?
-Pannkakor
-Pannkakor? Har du inte mjölk som jag har?
-Nej, bara pannkakor.

-Mamma, jag slog Olivia i huvudet
-Gjorde du? Varför gjorde du det?
-Mmm. Jag slog han i huvudet med tåget. Olivia måste till doktorn.
-Jag tror nog att det gick bra ändå. Du får blåsa på Olivia.
-Mmm. Förlåt Olivia. Så ja lilla hjärtat. Lilla älskling.

-Mamma, lilla älskling. Jag älskar dig.
-Jag älskar dig med Liam.
-Och jag älskar pappa med och Vide med och Olivia.

-Mamma har Vide varit i din mage?
-Ja det har han
-Och jag också?
-Ja det har du
-Och pappa också?
-Nej, pappa har varit i farmors mage.
-Neeeeej. Mamma du är lite tokig.
-Mamma?
-Mmm
-Olivia har varit i min mage.

-Snälla Liam du kan väl sluta gnälla. Du kan väl prata ordentlig utan att gnälla.
-(Liam gnäller)
-Jag tror att mina öron kommer att ramla av snart om du fortsätter och gnäller hela tiden.
-Men mamma, då måste du till doktorn. Då måste han sätta fast dina öron.
-Mm, men jag vet inte om man kan sätta fast öronen om de ramlar av.
-Men då måste du få ett plåster mamma.
-Mmm.

Våran älskade Liam, ena stunden blir man galen på honom och nästa stund är han världens mysigaste och goaste pojke. Våra fina fina pojkar. Tänk att vi har fått världens underbaraste pojkar!

En ny människa och nya kort

Idag känner jag mig som en helt ny människa! Jag tog en mini-spa morgon och valde att strosa runt i en stickad klänning, stumpbyxor och en mysig kort cardigan idag vilket fick mig att känna mig fräsch, snygg och glad! Tänk vad lite som behövs för att man ska känna sig fräsch och snygg!

Tänkte bjuda på lite kort från vårt hem och så klart några kort på våra underbaringar! :-)

 
Förra helgen gjorde vi gipsavtryck av Vides hand och fot. Tavlan passade bra in på hyllan där Liams gipsavtryck står. För ni som vill göra gipsavtryck är det väldigt enkelt, det enda som behövs är en trolldeg/saltdeg, gips och en träram!


Är det något som vi verkligen vill lära våra barn är det att spara pengar och förstå pengars värde. När Vide föddes fick han därför en superfin sparbössa av oss som står på en byrå i sovrummet. Liam har två sparbössor, varav en som han fått av oss när han var liten. Sparbössor är bra att ha!

 
Jag har verkligen fallit för bokstavstrenden som råder just nu och precis som Liam var ju lillebror också tvungen att få bokstäver att ha ovanför sängen. :-) I julklapp fick han även sovpuckar att ha under sängbenen så att sängen lutar, därför ser det lite konstigt ut på bilden. Sängen lutar och står inte ändå in mot väggen pga av sovpuckarna, men bokstäverna passar verkligen bra ovanför sängen. :-)


   
När vi tog kort till tidningen passade vi på att ta en hel fotoserie på barnen och familjen. Korten blev jättefina så vi beställde några förstoringar i svartvitt och köpte fina ramar på IKEA. Resultatet kan ni se på korten, en liten "fotovägg" ovanför datorhörnan. En tavellist rymmer mina favoritljusstakar från iittala och sprider ett mysigt sken på kvällen. Pärlhjärtanen har jag gjort själv.


På IKEA köpte vi även shabloner att klistra fast på väggen, ett perfekt sätt att förändra rummet och väggen -speciellt i en hyreslägenhet då de är lätta att ta bort sedan. Jag tyckte att det blev superfint!


Liam tog nya kort på förskolan just innan jul. Ett av korten står i tv-rummet på en tavellist. Våran stora underbaring!


Jag älskar tulpaner, speciellt vita! Är det inte helt underbart med en vas full med tulpaner på bordet!? Igår köpte Janne en ny bukett då den första buketten hade blommat ut och jag lovar, det kommer att hinna stå flera flera buketter på bordet under våren!

 
Jag har blivit smått förälskad i zinkhus och till min lycka fick jag ett stort zinkhus i julklapp av Janne och pojkarna. Jag köpte sedan en ljusslinga med tio ljus från IKEA som passar helt perfekt att ha i huset. Sedan tidigare har vi tre små hus på köksbordet som jag är såå nöjd med. Det är svårt att visa hur fint det är genom att ta kort, men skenet som blir av husen på kvällen är helt magiskt. Så otroligt fint det är!


Lite stökigt på köksbordet, Janne sitter och skriver tenta i statsvetenskap. Ser ni de små zinkhusen som står på bordet? Såååå fint. Och våra fina vita tulpaner!


I våras fick jag två fina planscher av en kollega som jag så länge har tänkt hänga upp i Liams rum. I måndags blev det äntligen av och det blev lika fint som jag trodde. :-) Ni som är uppmärksamma kanske ser vad Liam lyssnar på för musik, på hans tavellist trängs en Kizz-skiva med Astrid Lindgrens berättelser om Pippi och Emil. :-)

 
Våran lilla underbaring kan sitta i babystolen!


Jag och Liam hade en pysseldag i veckan och pysslade ihop en fågelkikare med hjälp av två toalettrullar och en tändsticksask samt lite omslagspapper/snöre och tejp. Sedan klistrade vi upp tre bilder på fåglar i hans rum som han fick kika efter med hjälp av kikaren. Sedan lekte vi att fåglarna flög till nya platser och Liam skulle hitta dem med hjälp av kikaren. Roligt tyckte både Liam och mamman. :-)


Det är inte lätt att äta "fast" mat, men spännande och kul. Och gott! :-)





Kallt, sunkigt och den första smakportionen

Det är fortfarande kallt här, riktigt kallt med temperaturer ned till -20, -24 och -28. Jag är hemma hela dagarna förutom de korta promenaderna till Liams förskola, vilket får till följd att jag är sååå uttråkad just nu. Jag klättrar på väggarna och är extremt sällskapssjuk. Dessutom är jag sunkig, så där hemmaskrot-sunkig som jag HATAR att vara, som jag svor på att jag inte skulle bli. Ni vet; mjukisbyxor och en tröja med spyfläckar från Vide, okammat hår i en löst hängande knut, osminkad, oduschad och bara allmänt skrotig. Jag slår vad om att jag luktar sur mjölk också... Eller det är i alla fall så jag känner mig. Och det är så lätt att falla in i detta, när det är kallt och man är hemma hela dagarna utan att träffa någon (bla för att det är så kallt) och man börjar skrota omkring i myskläder hela dagarna så vips är man där. Jag vet inte hur det är med er, men jag behöver känna mig fin och fräsch för att må bra, för att få energi och vara glad. Nej nu blir det skärpning för mig! Imorgon ska jag duscha innan Janne åker till jobbet, jag ska ta på mig fina kläder, fina smycken och jag ska sminka mig och fixa håret. Det är det som krävs för att jag ska få tillbaka energi, lust och för att jag ska kunna ta mig ur det här sunkiga skrotträsket! Skärpning Camilla! Jag vill INTE bli en sunkig skrotig oduschad hemmamamma. ALDRIG!

En fördel dock när det är så här kallt är att man kan ringa till andra mammor som också är hemma med sina barn (tja det kan man ju förstås göra fast det inte är kallt, men ni fattar vad jag menar...). Igår ringde jag till en kär vän i Örebro som är hemma med sin dotter, jättekul att höras! De ska komma och hälsa på i slutet av februari och det ska verkligen bli kul att träffas! Jag längtar massor! Idag ringde jag och pratade med en kär vän i Hudiksvall som är hemma med sin lilla dotter. Massa kul att höras! Förhoppningsvis kan vi träffas någon dag framöver, skulle vara jättekul om hon kom och hälsade på mig och Vide när vi är ensamma hemma. Dessutom har jag pratat med syrran varje dag, hon är ju också hemma eftersom hon inte har fått något jobb ännu (har just blivit klar med sina studier till sjuksköterska). Syrran är alltid rolig att prata med!

Igår fick Vide smaka sin första smakportion. Det var spännande, både för oss och för honom. Han smaskade, kladdade, slickade och såg riktigt nöjd ut. Den kulinariska menyn bestod av havregröt och det verkade gå hem. Jag tror allt att Vide kommer att bli duktig på att äta mat till skillnad mot sin storebror som mest petar i maten.

Nu protesterar Vide, dags att gå från datorn. På återseende!

Kort från julresan

Här kommer lite kort från vår julresa!


 
Vide pratar och myser med moster

     
I Umeå passade vi på att besöka Leo's Lekland, ett perfekt ställe för en treåring (snart) med överskottsenergi. Förresten passade det alla i sällskapet, både stora och små! Ett besök där kan rekommenderas!

     
Julafton firade vi i Boden hos min mamma. Här serverar syrran julgodis och Liam bygger pussel med syrrans kille Kenneth -Liams största idol! Och en del julpussar blev det också. :-)


   
Vide tar igen sig i Voksipåsen och har sedan roligt med Kenneth. Båda våra barn gillar verkligen Kenneth!

     
Det var lång väntan innan tomten äntligen kom. Oj vad Liam hade längtat efter honom! En överlycklig kille var det som hjälpte tomten med alla julklapparna. Vi andra hade så roligt åt Kenneth som var en helt suverän jultomte! Jag fattar inte att han kan göra till sig så mycket och spela så bra. :-)

     
Sedan blev det julklappsöppning! Alla hade varit snälla och fick fina paket. Vide lyckades pricka in sin tupplur just när tomten kom men vaknade när paketöppningen hade kommit igång. Han hade ju dock lite svårt att öppna paketen själv, men med en hjälpsam storebror gick det bra!


Liam fick många spel i julklapp som självklart skulle prövas! Här spelar han spel med mormor.


På juldagen åkte vi till Arvidsjaur för att döpa Vide i Arvidsjaurs kyrka på annandagen. Därefter bar det av till gammelmormor i Bergnäs där vi spenderade några dagar innan vi åkte till Umeå för att fira nyår. Men de korten sparar vi till en annan gång. :-)


Hemma igen och ett år äldre

Äntligen hemma! Hela familjen drog en lättnadens suck över att äntligen vara hemma (vi kom hem i söndags). Vi har haft det jättebra, men hemma är ändå hemma. Så skönt det var att stiga innanför dörren. Liam var helt eld och lågor "Mamma, min säng är kvar och mina leksaker och min stjärna och mina böcker. Kolla, min boll är kvar". Han blev så lycklig. För att inte tala om när han fick träffa Juni igen, oj så glad han blev. De kramade om varandra och har lekt massor med varandra sedan vi kom hem, det känns så bra att han har en så bra kompis, så nära.

Vide tyckte nog också att det var skönt att komma hem, från stunden då vi klev innanför dörren har han nämligen varit hur lugn och nöjd som helst. Som en helt ny bäbis. Antingen var det en ny fas som började exakt då vi gick över tröskeln eller så känner han igen sig, känner sig hemma. Han låg och filosoferade på golvet och somnade av sig själv (!), jag ammade honom och la över honom i sin säng och han fortsatte att sova i sängen (!). Så har dagarna fortsatt. Så lugn och glad och go. Skrattar riktigt kiknande högljudda skratt som får mammahjärtat och pappahjärtat att smälta. Ligger och pratar med babygymmet, vänder sig både från rygg till mage och från mage till rygg. Tar tag i saker för att föra dem till munnen och smaka. Det är så mycket som har hänt med honom, helt otroligt. För två-tre dagar sedan rullade han bort från filten, först från rygg till mage och sedan till rygg igen. Men att hamna mitt ute på det hårda golvet, långt bort från filten var nog lite läskigt för då började han gråta lite. En stor stor förändring är att han nu håller i saker, han sträcker sig och tar fast dem och för dem till munnen. Han har försökt förut och ibland lyckats (viljan har aldrig saknats) men nu är det så tydligt att han faktiskt kan. Han behärskar det, han försöker inte endast utan han kan! Det är ett stort framsteg att kunna hålla i saker av egen vilja. Våran älskade sötnos. Dessutom har han börjat äta med längre intervall, idag har han exempelvis ätit med fyra timmars mellanrum (!) vilket är helt otroligt. Han har sovit tre timmar i sträck i hans säng (!) mitt på dagen. Alltså ni förstår inte hur otroligt detta är, det är nästan så jag knappt törs skriva det för då kanske det förändras. Vi hoppas verkligen att det håller i sig. Nu har han även börjat få sitta i babystolen, mysigt att han kan sitta med vid bordet när vi äter. Imorgon blir han ju fyra månader så till veckan ska vi nog ge den första smakportionen, han visar verkligen starkt intresse för mat så det blir spännande att se hur han reagerar. Tänk vad tiden går snabbt. Våran lilla pojke som växer och blir stor!

Annars då? Tja, i tisdags fyllde jag 28 år. Det firades genom att bjuda hem två kompisar på fika. Vi var fyra vuxna och sex barn, men den minsta av dem sov ute i vagnen. Vide låg på golvet och tittade på när de fyra äldsta barnen levde rövaren i hela lägenheten. Välbehövligt både för Liam att få träffa förskolekompisar och för oss att få träffa vuxna att surra med. Det var jättetrevligt! Trevligt sällskap är den bästa present man kan få på sin födelsedag!

Det har varit riktigt riktigt kallt här de senaste dagarna, termometern har visat -28 på mornarna. Så tråkigt att bara vara inne hela dagarna, jag längtar efter långa härliga promenader! Vecka tre ska jag och en kompis äntligen börja träna! Jag ser verkligen fram emot att komma iform efter graviditeten!

På hemresan blev det ett kort kort stopp på IKEA vilket resulterade i att vi har fått det riktigt fint på väggarna i tv-rummet. Kort kommer!

Orkar inte ladda upp kort ikväll, nu blir det mys i soffan innan vi kryper ner i sängen.


2010

En kort uppdatering från oss kommer här, just nu befinner vi oss i Umeå och är mer eller mindre förkylda hela familjen. Julafton tillbringade vi i Boden tillsammans med min mamma, hennes sambo samt min syster och hennes sambo. Trevligt med god mat, fina julklappar, sällskapsspel, en massa surr och så klart roligt att träffas. Synd dock att min bror med familj inte kunde komma då de var febriga och förkylda. På juldagen bar det iväg till Arvidsjaur för att äta middag med Birger och förbereda lite inför Vides dop som var på annandagen i Arvidsjaurs kyrka. Det var en mysig tillställning med de närmaste från min släkt. Efter dopet bar det av till Bergnäs, en mysig liten by utanför Arvidsjaur, där vi träffade min moster med familj samt min mormor. Vi tillbringade några dagar där, tyvärr var det väldigt kallt så vi kunde inte vara ute i snön som planerat utan det blev att mysa inomhus och värma sig framför kaminen. Inte fy skam det heller... I tisdags bar det iväg till Umeå med ett stopp i Hålberg för att hälsa på min bror med familj. Kul att äntligen se pojkarnas kusin som fyller ett år i mars. Hemskt att vi inte kunnat träffas tidigare, men det blir väl så när man bor långt ifrån varandra och har fullt upp med sitt... Söt var hon i alla fall, lilla Ebba. :-) Nyårsafton tillbringade vi i Umeå tillsammans med Jannes brors familj. Vid det laget hade vi hunnit bli ganska så förkylda, främst jag och Vide (Liam gjorde bort sin förkylning när vi var hos gammelmormor i Bergnäs). Jannes brors familj var också rätt förkylda så vi träffades en snabbis, åt middag och surrade lite grann innan vi åkte till systers lägenhet för att sova. Blev en tidig men mycket trevlig kväll! Så kul att se både den stora och den lilla kusinen och välbehövligt för en understimulerad Liam som hade supermycket överskottsenergi! :-) Vi hade tänkt träffas idag också men idag har jag och Vide varit ordentligt förkylda så vi tog en vilodag hemma medan Janne och Liam åkte iväg till Jannes systers familj.

Just nu bor vi alltså själva i syrrans lägenhet här i Umeå, tanken är att vi ska åka hem på söndag då vi har tänkt fixa en del ärenden imorgon (bland annat köpa en ny bilbarnstol till Vide). Nu verkar vi dock ha fått bilproblem så vi får väl se om vi tar oss hem på söndag, om det fortsätter att snöa så mycket som det gjort hittills blir vi kanske kvar ändå. Bilproblemet yttrar sig i att ABS-lampan lyser på instrumentbrädan vilket känns lite olycksbådande, vi vill ju gärna att bromsarna ska vara felfria när vi beger oss iväg... Janne ska åka och kolla upp det imorgon och förhoppningsvis hinner vi med att köpa en ny stol också så att vi kan åka på söndag. Vi kan väl i och för sig åka även om vi inte köpt en ny stol, jag skulle dock vilja köpa en här i Umeå eftersom det finns lite mer att välja på här i jämförelse med Ljusdal och Hudiksvall... Håll tummarna på att vädret blir bättre, vill inte köra när det snöar som mest...

Efter min och Vides vilodag känner jag mig mycket piggare, hoppas att förkylningen drar sig tillbaka och att Janne slipper den. På tisdag fyller jag år och vi längtar hem för att fira med en romantisk hemmalagad trerättersmiddag. Blir så skönt att komma hem och slappna av, rå om varandra och "landa" efter allt resande. Vi har haft det jättebra, verkligen, men ni vet ju ordspråket "borta bra men hemma bäst". Sen känns det lite synd att vi inte fick mer tid med var och en som vi hälsat på, men det blir ju så att man vill hinna träffa alla när man väl åker och då blir det inte så mycket tid för var och en. Hade gärna träffat Birger, brorsan, och Jannes syskon mer men det får väl bli till sommaren.

Hoppas att ni haft en bra jul och ett bra nyår. Fler uppdateringar kommer när vi är hemma i Ljusdal.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOPA!