Fantastiskt med olikheter!

Jag har hunnit med några aktiviteter med kollegorna sedan jag började jobba. Det är viktigt att hänga med på saker när man är ny på jobbet, för det är på aktiviteter utanför arbetet som man verkligen lär känna sina kollegor. Vi har bland annat firat en jättemysig kollega som fyllde 60 år för någon vecka sedan. Vi blev hembjudna till hans stora stora gård utanför Örebro. En vansinnigt fin gård med stall och massor av små uthus (ett tiotal hus), bland annat en egen smedja. Vi fick hälsa på hans fina får, hans goa stallkatt och de vackra hästarna. Vi fick höra historien om gården, hur den gått i arv på hans frus sida. Vi fick titta in i hans vackra hus. Det var så hemtrevligt, mysigt och så fin lantlig stil. Underbart vackert. Jag älskar att få åka ut till sådana där fina gårdar och få insupa miljön. Det som dock fick mig att vakna till var när han började berätta hur det tog tre timmar att klippa gräsmattan med åkergräsklipparen, hur han var tvungen att stiga upp tidigare än tidigast för att gå UT och elda i pannan, hur han renoverar, målar, byter yttertak och framför allt skottar hela gården. Hur han avverkar i skogen och hur han gjuter betonggolv. Hur vattnet kan frysa till på vintern... Det är då det börjar gå rysningar efter min ryggrad. Det börjar klia över hela kroppen och miljön ändrar plötsligt skepnad från den där sagolikt vackra miljön till den brutala verkligenheten. Jag börjar vrida och vända mig på stolen och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen.

I min värld skulle det ALDRIG någonsin vara värt att bo så som han bor. Det får vara hur fint och vackert som helst, men enligt mig är det inte värt det. Det arbete som krävs och den tid som går åt till pendling är så avskräckande att jag nästan får panik när jag tänker på det. Men besöket på hans gård påminner mig verkligen om hur fantastiskt det är att vi alla är olika! Tänk så underbart det är att vi är olika och prioriterar olika saker!

I fredags blev våra element kalla. Efter några samtal så var det åtgärdat. Det var tydligen en fläkt eller nåt som hade gått sönder. Det var någon som fixade till det medans vi åt tårta. Att inte behöva bry sig om sådant, och att slippa elda, byta tak och skotta en 100 meter lång uppfart med traktor -det är livskvalité för mig! Jag börjar mer och mer tro att bostadsrätt är det rätta för oss, den gyllene medelvägen mellan hyresrätt och egen villa.


Anledningen till att vi åt tårta i fredags? Våran stora älskling fyllde fyra år! Tänk att Liam har blivit så stor! Hjälp, tiden går alldeles för snabbt!!!


Bilder från lägenheten!

Oj vad tiden går snabbt! På tisdag har jag jobbat två veckor på mitt nya jobb. Det var jobbigare än jag trodde att byta jobb, att gå från "erfaren" till "nybörjare" igen. Det är mycket administrativt att lära sig och jag känner mig verkligen vilsen emellanåt. Å andra sidan är det ju naturligt att känna sig lite vilsen så här i början och det är samtidigt kul att inte kunna allt. Att ställas inför utmaningar. I tisdags var jag på mitt första plansamrådsmöte och fick föredra två ärenden. Det var grymt pirrigt men det gick hur bra som helst! Efter mina år på kommunen har jag verkligen erfarenhet av att föredra ärenden, så det ska nog inte bli några problem. Fast det är ju så klart lite skillnad att föredra ärenden inför "experter" istället för politiker, men det gick som sagt bra! Jag har redan hunnit vara på många spännande möten och fått lära mig massor!

Det har gått jättebra att skola in Liam på förskolan. Redan första dagen sa han till Janne "nu känner jag alla barnen och fröknarna", ungefär som "nu kan du gå hem". :-) Liam är inskolad och klar nu och imorgon börjar Vides inskolning. Vi tror att den kommer att bli jobbigare och räknar med att den kommer att ta minst två veckor. Jag kommer att ta ledigt någon dag i mars för att hälsa på på förskolorna. Det bli kul!

Nu tänkte jag faktiskt bjuda på lite kort från lägenheten. Vi börjar mer och mer få ett hem nu. Vi har fortfarande några lådor kvar och vi har ett kaosrum (vårt kontor/gästrum) där vi ställt in alla saker som inte har hittat sin rätta plats än. Vides rum är i princip helt klart, detsamma gäller köket/vardagsrummet. Vi saknar dock en soffa och soffan som vi har köpt från Mio är tydligen försenad så vi skulle få den vecka 11.


   
Vides rum! Än så länge är väggarna ganska tomma, men det ska förhoppningsvis komma upp lite tavlor snart. Idag snickrade Janne och Liam ihop en träram som vi klädde med ett fint blått sagotyg från Ikea som jag verkligen föll pladask för den första gången jag såg det!


     
Det är öppen planlösning på nedervåningen där vårt kök/vardagsrum är. Köket är ett nytt IKEA-kök med köksö. Det är MÅNGA lådor i köket och det är riktigt skönt att för en gång skull ha mycket förvaring i köket samt mycket bänkyta!


 
Barnens lekhörna! Bilderna är tagna ikväll, så i avsaknad av dagsljus ser de lite murriga ut. Barnens lekhörna pryds av våra fina zinkhus som ger ett underbart ljus på kvällen!


   
Det är meningen att vår soffa ska stå med ryggen mot kökssidan. Vi hoppas att den kommer att rymmas bara! Hjälp, tänk om vi har köpt en för stor soffa. :-) Äh, det blir nog bra! Ni noterar väl den fina maskroslampan från IKEA? Presentkortet som vi fick i julklapp kom väl till pass, äntligen slog vi till och köpte lampan som vi tittat på så länge så länge! Det är än så länge tomt på väggarna, vi väntar med att hänga upp tavlor tills vi fått soffan och möblerat klart.


   
Fina detaljer i köket. Tulpaner (årets andra bukett), massor av värmeljus och fint på köksbänken!



En bild från idag när Janne och Liam snickrar ihop träramen. Korten blir lite annorlunda i dagsljus!



De andra rummen får ni se någon annan gång!