Städarsöndag

Nu har vi nästan städat hela lägenheten. Köket och toaletten tar längst tid att städa och de rummen är klara vilket innebär att det är väldigt lite kvar. Lite dammtorkning i sovrummet och tv-rummet samt dammsuga alla golv, sedan är det klart! Jag är en sån där människa som verkligen vill ha städat hemma, den där känslan som infinner sig i kroppen när hemmet är nystädad är sååå härlig. Jag älskar när det luktar rent och ser rent ut. Nice!

Idag är det sista september och den sista varje månad brukar vi titta igenom vår ekonomi. Kolla igenom våra fondkonton och sparkonton och lite annat sånt, summera månaden typ. Jag tycker det är kul (jag vet att jag har lite udda intressen... :-)).

Imorgon är det äntligen äntligen en ny vecka, som jag har längtat! Jag hoppas bara att de ringer om jobbet imorgon och inte väntar till slutet av veckan... Det känns ju som att jag kommer att få det, men så kändes det ju även när jag var på arbetsintervju vid Kronofogden i somras och det jobbet fick jag inte... Men man får inte sluta hoppas. Jag är ju bra och jag är rätt person för jobbet så de borde verkligen ta chansen att anställa mig! :-) *håller tummarna*

Nä, nu är det väl bara att återgå till städningen igen...

Trevlig söndag på er!


En ny mössa!

Liam somnade så lätt igår när Janne la ner honom i sängen. Han har börjat lägga sig klockan åtta på kvällen, förut kunde han med lätthet vara vaken till klockan nio men nu är han sååå trött klockan åtta och somnar direkt vi lägger honom i sängen. Skönt! Inatt vaknade han som vanligt kring elva, det berodde dock inte på att vi gick och la oss utan det verkar vara något annat som får honom att vakna. Som tur är somnade han om direkt jag gav honom nappen och sedan sov han ändå till halv sju då han fick komma över till våran säng och amma. Det här med sömnen fungerar med andra ord väldigt bra nu! *stolt*

Idag var det såå härligt väder. Vi tog en lång promenad som slutade med att vi hamnade i stan där det var marknad. Även om vi inte brukar köpa något på marknader så är det ändå en ganska mysig stämning på något sätt. Vi köpte var sin varm munk och det var smaskens! Vi gick även in på Polarn o Pyret och hittade en jättefin mössa till Liam. Äntligen! Vi har letat efter en ny mössa till honom ett tag nu så jag blev så glad när vi hittade en. Den är röd och kommer att passa perfekt till hans bruna POP-overall, dessutom matchar den ju vagnen. ;-) Liam tyckte i alla fall att det var ett jättebra köp för den har nämligen långa snören och snören är ju jätteroliga att dra i. Hihi. *sötnos*


image48
Provar sin nya fina mössa!

BVC-besök

Det var varit superfint höstväder idag. Jag och Liam tog en promenad bort till hälsocentralen för ett besök på BVC och det var verkligen så härligt att vara ute idag! BVC-besöket gick bara bra, han växer så det knakar. Nuvarande vikt är 8100g och längden är 67,5cm. Storkillen!

Natten gick förresten jättebra! Han vaknade först kring elva på kvällen. Jag har kommit på att han oftast vaknar när vi går och lägger oss, han blir antagligen störd av att vi tänder sänglamporna och pratar. Som tur var somnade han om snabbt, jag behövde bara ge honom nappen så vände han sig om för att sova. Han har dock börjat vrida och vända sig samt sparka en hel den när han sover, vilket kan göra att han vaknar till. Nåja. Han sov i alla fall fram till klockan 4.50 och eftersom det är alldeles för tidigt så fick han nappen och sova vidare. Det gick jättebra! Inga problem alls, han somnade om direkt! Sedan sov han fram till klockan 7 då han vaknade och fick komma till vår säng. Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med natten!

Ikväll har vi tänkt lyxa till det med te och rommackor framför tv:n. Ska bli så mysigt!

Avslutar med några bilder, visst har han fått tuffa strumpbyxor!?



     
Godingen!

  
Nya strumpbyxorna

Det här med sömnen...

Jag har bestämt mig för att sluta amma Liam på nätterna nu. Faktum är att han inte längre ammar på natten för att han är hungrig utan endast för att han vill snutta och mysa och det känns som att han är tillräckligt stor nu för att kunna somna utan att amma. När han vaknar på natten har jag av ren vana tagit upp honom och lagt honom bredvid mig i sängen och ammat honom. Jag har gjort detta för att jag vet att han somnar om direkt om jag gör så, men nu är det andra tider! Nu måste han kunna somna om utan att ammas. Vi måste få honom att känna sig tillräckligt trygg i sin egen säng så att han kan somna om utan att behöva tas upp. Målet är ju så klart att han ska kunna sova hela nätterna i sin egen säng utan att behöva vakna alls. I Carolines blogg fick vi tips om att läsa om sömn på growingpeople.se (tack för tipset!), så nu är vi redo!


Nu har vi till en början bestämt att han INTE får komma över till vår säng förrän tidigast klockan 5.30 (om han inte är väldigt ledsen så klart). Vi får väl se hur det går, men vi har den tiden som utgångspunkt nu till en början. När han vaknar på natten ska vi gå fram till hans säng och stryka honom på huvudet och, om det behövs, nynna lite på någon av de sånger vi brukar sjunga för honom för att på så sätt få honom att somna om i sin säng UTAN att tas upp. Vi har ändå sedan han föddes sjungit för honom på kvällen och/eller när han behöver komma till ro så det är han väldigt van vid och känner igen.

På kvällen är målet att få honom att somna i sin egen säng. Vi har tidigare sövt honom genom att ligga bredvid honom på vår säng och sedan flyttat över honom till hans egen säng när han har somnat. Det har fungerat bra. Men nu har han börjat vakna när vi flyttar över honom eller så har han vaknat ett tag efter vi har flyttat över honom och jag tror han känner sig otrygg av att somna på ett ställe och vakna på ett annat. Det är helt enkelt bäst om han somnar i sin egen säng, både för honom och för oss.

Janne är jätteduktig på att söva Liam. Han håller om honom ett tag och nynnar lite för honom, sedan lägger han ned honom i sängen, nynnar lite på någon sång, sätter sig på sängkanten ett tag och vips så somnar Liam. Hela proceduren tar max fem minuter. Det är värre när jag ska söva honom. Jag vet inte om det beror på att han förknippar mig med amning och mys, att han vill ligga hos mig istället för att sova ensam i sin säng... Jag brukar i alla fall få kämpa lite mer. Nu har vi ju inte gjort så här speciellt länge (det var igår kväll som vi bestämde oss på allvar att börja göra så här) så jag antar att det tar ett tag innan han vänjer sig vid nya rutiner. Inatt var i alla fall första gången som han INTE blev upptagen. Han vaknade sammanlagt fyra-fem gånger under natten vilket i och för sig är mycket men det gick faktiskt jättebra att få honom att somna om. Jag gick fram till hans säng, strök honom över huvudet och gav honom snuttefilten samtidigt som jag nynnade lite på en sång. Samtliga gånger vände han sig direkt om och sov vidare. Sköööönt! Klockan fyra glömde jag dock bort mig och tog upp honom och la honom i vår säng av ren vana (jag var såååå trött). Janne vaknade dock och påminde mig om vad vi hade kommit överens om så jag la tillbaka honom i sin egen säng och även då somnade han om direkt och sov fram till klockan åtta då han fick komma till min säng och amma.


Ikväll har jag nattat honom och det gick GRYMT BRA! Jag är så nöjd! Jag släckte alla lampor, lade ner honom i hans säng, gav honom nappen och snuttefilten och satte mig bredvid hans säng. Han vände sig genast om för att sova så jag smög ut för att inte distrahera honom för mycket. Efter cirka fem minuter skriker han till för att han hade tappat nappen. Jag gick in och gav honom nappen och han vänder sig direkt om och somnar. Det gick så bra!!! Yes! Nu återstår det att se om han vaknar inatt och om han i så fall har lätt att somna om.

Åh jag håller på att bli tokig av att inte få något besked om jobbet. De sa i och för sig att jag skulle få veta först nästa vecka, men det känns sååå långt borta. Kan de inte ringa nu. Exakt nu. Jag vill veta!!!


Bjuder på lite nya kort, sedan blir det sängen...





     
Världens finaste!!!


Visst ser ni mina små tänder!?

7 månader

Grattis till Liam som blir sju månader idag!

Igår kväll satt jag och Janne och tittade på kort från förlossningen och BB. Shit vad liten Liam var, som en liten fågelunge. Jag har svårt att förstå att han faktiskt har varit så liten någon gång, och då var det ändå bara sju månader sen...

Vi pratar ofta om förlossningen och hur det kändes när Liam kom till världen. Det första mötet med vår son. Tack och lov har vi bara positiva erfarenheter och vi bär med oss förlossningen som en fantastisk upplevelse och ett underbart minne. Tänk om man fick uppleva det första mötet med sitt barn en gång till. Tänk om man fick genomgå samma förlossningsupplevelse en gång till (om det var en bra upplevelse vill säga). Jag skulle inte tveka en sekund. Liams födelse är det största och mest fantastiska som jag varit med om! Jag blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på det, jag älskar honom så otroligt mycket. Det är omöjligt att förklara. Han är det största och mest värdefulla som finns.

Jag har tänkt lägga upp en förlossningsberättelse sen.


image37
Liam ungefär fyra timmar gammal

Helgen som var...

Helgen har varit bra. På fredagkväll lämnade jag mina favoritkillar hemma och åkte in på stan för att gå på bio med en kompis. Vi såg "Underbar och älskad av alla" och den var jätterolig. Helt klart en sevärd film. Det är så otroligt kul att gå på bio, att få en egen stund och vara med sina kompisar utan att ha Liam med sig. Att gå på bio känns som en riktig lyx nu för tiden. När jag kom hem sov Liam så gott i sin säng och jag och Janne fick en stund för oss själva. På lördagen tog vi en tur in till stan. Jag köpte en tröja på H&M, men någon mer shopping blev det inte. Vi strosade runt lite på stan innan vi tog en lång promenad hem. Helgen har varit lugn och skön och vi kände oss utvilade inför den nya veckan.

Liam har börjat sova bra igen och det verkar hålla i sig. Jag tycker att det är jättejobbigt när han vaknar flera gånger på en natt, även om han somnar om snabbt blir det ändå bruten nattsömn och blir det många gånger på en och samma natt är det grymt jobbigt.

Ikväll är det "Nyberg & Törnblom", ett program som jag gillar grymt mycket. Mia Törnblom är en otroligt härlig människa, jag kan inte annat är tycka om henne. Idag köpte jag hennes två böcker om självkänsla, jag har hört att de ska vara grymt bra och med tanke på hur mycket jag gillar henne efter att ha sett henne på tv så är chansen stor att jag gillar hennes böcker.

Sovrutiner

Inatt har Liam sovit helt exemplariskt. Somnade i sin säng klockan nio och sov till klockan sju. Ammade. Sedan fick han sova hos Janne, somnade om nästan direkt efter amningen och sov till klockan tio. Skööönt! Inatt hoppas vi på en lika bra natt. Skulle vara skönt att få lite ordning på sovrutinerna igen, efter förkylningen har det varit lite si och så med det. Han blev lite väl bortskämd när han var sjuk och fick sova för mycket hos mamma tror jag...
 
Nu ska jag sova.
God natt på er!


image36


Dagens och gårdagens shoppingresultat

Intervjun gick bra igår. Riktigt bra. Jag tror banne mig att jag kommer att få jobbet. Får jag jobbet kommer vi att flytta till... håll i er nu... Ljusdal. Japp. Ljusdal av alla ställen. Vi kommer med andra ord att byta ned oss väldigt mycket vad gäller shopping och annat, däremot kommer vi att få nära till många större orter/städer. Och det är lika långt mellan Östersund och Umeå som mellan Ljusdal och Umeå. Det känns roligt och spännande och läskigt. Får jag jobbet blir jag planingenjör. Planingenjör. Det är ju det jag vill jobba som. Det är ju det som är min dröm. Jag får besked om två veckor. Den som lever får se hur det blir.

Ljusdal bjöd i alla fall på lite shopping igår. När jag var på intervjun gick Janne och Liam och tittade sig omkring och Janne köpte en Busunge-body till Liam. Så fin! Han kan dock inte ha den ännu, men snart så...

När vi kom hem igår kväll låg det ett paket till Liam från hans farmor i brevlådan. Hon hade bland annat skickat upp en jättefin tummen-body samt ett par tummen-sockar. De är alldeles för stora för honom just nu, men kommer att bli så när han blir större.

Idag blev det dessutom en liten shoppingtur på stan. Hittade en fin tröja till Liam på H&M så den fick följa med hem. På Babyproffsen hade de 70% rea på utvalda Katvig kläder, huuuur fina som helst! Det var ganska urplockat men jag hittade i alla fall en tröja och ett par byxor till Liam som också fick följa med hem.




       
Fin i nya kläderna från Katvig



Provar den nya tröjan, visst är den fin men kanske till ett par andra byxor... :-)



Tummen-bodyn som farmor skickade, alldeles för stor men snart så!

Hon skulle bara veta...

Dagens roligaste:

I kassan på ICA, radion är på och spelar "Beautiful girl" med Akon.
Gammal tant bakom mig: "De spelar så hemsk musik nu för tiden. Det är inte bra att låta småbarn lyssna på sån här musik ska du veta". Tittar på mig och väntar på att jag ska hålla med och helst säga något i stil med "dagens ungdomar".
Jag: Ler mot henne och tänker "du skulle bara veta vad han får lyssna på hemma"...

Hemma lyssnar vi på Metallica, System of a Down, Nine inch nails, In Flames, Black Sabbath m.m.
Hon skulle bara veta...



image28
Sötast i hela världen. Mamma älskar dig såååå mycket!!!

Förberedelser

Liam sover fortfarande så jag har passat på att duscha och sitter nu vid datorn ett tag. Skönt att få vara lite själv på morgonen.

Idag slutar Janne halv tre och han har inte träning eller något möte på kvällen så det blir en helkväll med familjen. *mys* Lite förberedelser för intervjun och resan imorgon står på dagordningen. God färdkost ska handlas, resväg ska planeras och lite andra praktiska saker ska fixas som exempelvis kopia på examensbevis och att sammanställa referenser. Sedan behövs det städas lite, jag förstår inte var alla saker som ligger överallt kommer ifrån. Jag måste nog gå en vända och plocka undan lite nu på morgonen...

Ha en bra dag!

Första snön!

När vi vaknade imorse var det hör och häpna snö ute. Det snöade i september! Jisses! Man undrar ju vart man bor egentligen. Nu smälte ju snön undan direkt, men ändå...

Har tagit det rätt lugnt idag. Jag och Liam åkte in till stan och gick lite i affärer, men det blev inte så mycket handlat. En body till Liam, en långärmad i storlek 68. Jag gick nämligen igenom hans klädlåda i helgen och sorterade undan en massa kläder som han vuxit ur och då märkte jag att han inte hade så många bodys som är långärmade i storlek 68. Nu har han en till.

På torsdag gäller det! Vi har bokat bil och Janne har anmält föräldradag så på torsdag blir det en liten road trip med familjen. Jag ska på anställningsintervju. Gah! Pirrigt. Det känns som att jag har goda chanser så hoppas hoppas hoppas. Det blir spännande i alla fall. Får jag inte jobbet så får jag se det som en träning på att gå på anställningsintervjuer. Den här typen av anställningsintervjuer är lite annorlunda än de man varit på för att få sommarjobba inom vården om man säger så... *håller tummarna för att det kommer att gå bra*

Lite nya bilder kommer här



       
Fin body som Liam har fått av faster!                   Fin pyjamas som Liam har fått av moster!


Charmtrollet

Meh, bilden nedanför *pekar på föregående inlägg* går ju inte klicka större.
Här kommer den igen. Visst är han söt!


187082-17
Om du bara visste hur mycket mamma älskar dig!

Andra tanden

Jisses, här går det undan! Idag upptäckte jag att Liam håller på att få två tänder samtidigt. Den första, den som jag upptäckte förra veckan, har hunnit växa några millimeter och nu syns den andra som ett litet riskorn på tandköttet bredvid den första. Jag undrar hur snabbt det kommer att ta tills de har vuxit upp helt, jag hoppas att det dröjer ett tag till med tanke på hur ont det gör när han biter mig när han inte har några tänder (han biter mig lite då och då när han ammar)...

Idag har det blåst grymt mycket, vi höll på att blåsa omkull när vi gick utanför dörren idag. Vi hade tänkt åka in på stan men slutade ut det och lånade istället Jannes pappas bil och tog en liten biltur bort mot Brunflo och sedan förbi Barnens Hus. Självklart fick Janne köra eftersom han nyss tagit körkort och han tyckte det var kul. Det är så klart speciellt att köra utan någon körlärare när man inte har gjort det tidigare.

Väl på Barnens Hus fick Liam lite leksaker; några små gummibåtar att leka med i badkaret, en mjuk pekbok med Laban samt en leksak som spelar melodier. Han har inte haft någon leksak som låter tidigare så vi tänkte att han kanske tycker att det är kul, vi får väl se om han gillar den. Än så länge är Laban-boken bäst. Jag hade även tänkt köpa en ny Lundmyrbody till honom men hittade inte den jag ville ha, en Busunge-body i storlek 70 (kanske lite svårare att få tag i eftersom den är "limited edition"). Han håller nämligen på att växa ur sin Gullunge-body och jag gillar den såååå mycket! Den är enkel, stilren, snygg  och lätt att matcha till olika byxor, ett bra basplagg med andra ord. Liams moster lovade dock att hon skulle titta efter en sådan i Umeå och skicka om hon hittar någon, annars kanske jag hittar den på tradera.

Ikväll blir det mys i soffan med godis! Nice!

Bjuder på några kort från dagen


187082-18                                                            
Slappar i Bumbon                Visst är jag söt i mina             Sötnosen
                                                  nya strumpbyxor                




187082-17                                  
Charmtroll                                                Fångar in pappa

Utvilad!

Idag känner jag mig ännu piggare, efter en lugn natt är jag utvilad och relativt pigg med tanke på min förkylning. Liam har sovit riktigt bra inatt. Han somnade just efter klockan åtta och vaknade två gånger fram till klockan tolv. Därefter sov han hela natten i sin egen säng ändå fram till klockan sju på morgonen. Kanske att vi börjar få ordning på nätterna igen? Jag sov också hela natten utan att vakna en enda gång. Skönt! Idag är det soligt och härligt höstväder så jag kanske tar en kort promenad bort till affären. Det är så skönt att få lite frisk luft efter att man varit sjuk och hållit sig inomhus...

Nu ligger Liam och sover. Han var så otroligt pigg och pratig imorse så det var svårt att ligga kvar och dra sig. Han sa "mamamamamamama" och slog mig med tutten i ansiktet och då var det inte så lätt att sova vidare. Men det är ganska skönt att stiga upp klockan åtta för då får man en stund för sig själv när han sover strax innan lunch. Han har fått grönsaks- och nötköttspuré till lunch några dagar nu och det är smaskens! Han sitter och gapar som en liten trastunge och vill ha mer hela tiden. På kvällen är det gröt med fruktpuré som gäller och det är om möjligt ännu godare, han verkligen älskar gröt. Vi har provat att ge honom välling på kvällen men det gick inte så bra. Jag vet inte om det beror på att han inte gillar välling eller om det beror på att han inte vill dricka ur flaska. Kanske en kombination. Vi provade att ge välling med sked och då gick det lite bättre, efter några skedar gick han med på att dricka ur flaskan och drack då nästan en deciliter. Vi får väl försöka igen om några dagar och se vad han tycker då. Jag ammar fortfarande de resterande målen, men det blir så klart mindre och mindre amning nu när han har börjat få smaka "vanlig" mat.  


187082-16

På bättringsvägen...

Vi fortsätter att vara sjuka här hemma, i alla fall jag och Liam för Janne har klarat sig än så länge. Men nu är vi i alla fall på bättringsvägen. Liam är fortfarande snorig men inte alls lika grinig och orolig som tidigare och han har börjat sova rätt bra på nätterna igen, skönt!

Med mig är det däremot lite värre. Hostar, kraxar, snorar, nyser och har ont ont ont i halsen. Huvudvärk och allmänt hängig. Igår kväll fick jag tidernas feberfrossa, låg i sängen och bara skakade och frös. Det visade sig att jag hade 38,7 grader. Usch. Inatt har jag alltså inte sovit speciellt bra utan svettats och frusit och snorat. Tur i alla fall att Liam har sovit ganska bra. Han är som vanligt gosig på natten och vill sova hos mig men inatt fick han sova hos Janne för jag kände mig inte alls speciellt gosig...

Idag känner jag mig i alla fall på bättringsvägen, jag är så klart fortfarande väldigt hängig och trött i kroppen, men jag har varken feber eller huvudvärk. Janne slutar klockan två så när han kommer hem ska jag passa på att duscha och ta hand om mig själv lite. Känner verkligen att jag skulle behöva en dusch efter den jobbiga febernatten, det kommer att få mig att känna mig piggare. Jag ska även försöka äta en ordentlig middag för det brukar göra susen! Jag måste ju bli bra tills nästa vecka när jag ska på arbetsintervju. Vill ju helst kunna prata ordentligt då, det vore ju en fördel...

Nu ska jag lägga mig och vila på soffan...


187082-15
Tack moster för den fina pyjamasen, många kramar från Liam!

Sjuklingar

Både jag och Liam är rätt så krassliga just nu. Liam kämpar på med sin snuva och tandsprickning och jag har huvudvärk och ont i halsen. Vi är trötta och hängiga, ingen feber men griniga. Liam har svårt att sova och blir därför grinig vilket gör att jag får svårt att sova och blir grinig. Vi försöker suga ut snor ur hans näsa med en snorsug men det går väl så där. Han blir mest arg som ett bi, han verkligen hatar den där snorsugen kan jag lova. Igår kväll fick han alvedon för första gången och han tyckte det var smaskens! Alvedon med skogsbärssmak var en höjdare. Alvedonen gjorde att han sov lite bättre, jag antar att han har obehag i kroppen så som man brukar ha när man är förkyld. Dessutom har han säkert lite ont på grund av tandsprickningen. Han har sovit hos mig större delen av nätterna, han är så gosig och snuttig nu när han är krasslig -en riktig mammagris! Nu har vi lagt böcker under benen på huvudändan av hans säng så jag hoppas att han ska sova bättre. Ibland får han nästan panik när man lägger ner honom, han vill verligen inte ligga utan helst sitta eller halvsitta vilket antagligen beror på att han är snorig/tät i näsan. Stackare.

Vi har nu haft två innedagar eftersom vi har varit krassliga. Vi hade tänkt gå på föräldragruppsmötet idag men beslutade oss för att stanna hemma med tanke på att Liam är så grinig och snorig. Imorgon har jag dock tänkt gå ut på en promenad med Liam, man blir ju tokig av att bara sitta inne dessutom skulle vi nog bara må bra av frisk luft.

Janne har varit föräldraledig idag, han tog en föräldradag för att få vara ledig när han skulle köra upp för körkortet. Uppkörningen gick bara bra så nu har han äntligen körkort! Härligt! Det firades med gott fika och choklad. Annars har vi suttit framför tv:n större delen av dagen.

Tänder och förkylning

Det är inte lätt att vara liten. Det är inte roligt att få tänder och vara förkyld, speciellt inte samtidigt. Stackars liten. Liam har haft två jobbiga nätter med tårar, mardrömmar och oroligheter. Det enda som hjälper är att få sova hos mamma för han är sååå mammig. Han vill sova nära nära och bli kramad och pussad. Han är så otroligt gosig och det fungerar inte alls med pappa. Det ska vara mamma. Mamma är bäst ingen protest, typ. Han har inte haft feber, inte ännu i alla fall, men usch vad det är jobbigt att se honom så ledsen. På dagarna är han dock för det mesta glad, det är kvällarna som är jobbigast. Stackare!

Vad har annars hänt i den lilla familjen? I helgen har det blivit lite rolig shopping; en overall till Liam samt innebandyskor och jeans till Janne. Fikaträff med en kompis från Umeå som äntligen är tillbaka i stan och igår blev det middag med en god vän. Idag är det en riktig slöardag, en fulsöndag. Funderar på att ta en löprunda ikväll, men vi får se hur det blir. Just nu är det tvättstugan som gäller fram till klockan fem.


187082-14
Mammas hjärtegryn

Arbetsintervju och sömn

Idag när jag satt på Törners och fikade med en kompis ringde mobilen. Okänt nummer. Det visade sig vara ett mycket trevligt samtal. Jag blev nämligen kallad på arbetsintervju för ett jobb som jag såååå gärna vill ha. Det var 17 sökande till tjänsten och 4 stycken har blivit kallad till intervju. Jag är en av dem! Om två veckor gäller det, shit vad nervös jag är. Håll tummarna för mig!

Vi har verkligen haft grymt tur vad gäller Liams sömn. Han har i princip ändå sedan han föddes sovit väldigt bra på nätterna. Och med "väldigt bra på nätterna" menar jag att han oftast har sovit från kl nio på kvällen till kl sex-sju på morgonen då han ammat och sedan sovit vidare till kl åtta eller nio och ibland senare. När han var alldels nyfödd vaknade han ungefär två gånger på nätterna men det gjorde han inte speciellt länge utan det blev snabbt en gång för att sedan alltmer börja sova hela nätterna. Visst har vi haft jobbiga nätter, det har vi absolut haft, men överlag har vi inte haft några större problem vad gäller sömnen. Tills nu...

Nu har han helt plötsligt börjat vakna två-tre-fyra gånger på nätterna. Han sover oroligt, drömmer mardrömmar, vrider och vänder på sig och vill nog helst snutta hela nätterna om han fick. Han har blivit svårare att söva både på dagen och på kvällen. På dagen vill han inte ens sova i vagnen utan håller sig vaken in i det längsta med följden av att han tillslut blir så övertrött att ingenting hjälper. Och då blir det inte direkt lättare att söva honom... Idag sov han knappt en timme på hela dagen, gissa om han har varit trött på eftermiddagen. Trött och grinig och somnade klockan sju efter att ha skrikit sig till sömns ett bra tag. *pust* Idag när vi skulle åka till stan ville han inte alls ligga i vagen utan blev jättearg när jag fällde ner ryggstödet. Han kämpade på och skulle sitta upp tills han var så trött att han satt och nickade och nästan ramlade omkull av trötthet.

Jag tror att allt detta beror på att han har börjat få tänder. Vi har haft det så här lite till och från i drygt en vecka nu och det var i tisdags jag märkte den lilla tanden som håller på att växa upp. Sedan tisdag har han knappt velat sova något på dagen, trots att han har varit trött och trots att jag har gjort mitt yttersta för att få honom att sova. Stackare, det är inte lätt att vara liten och det är inte lätt att få tänder...

Det går förresten framåt med träningen, tog mig iväg på en löprunda ikväll. Det är så härligt att röra på sig för att inte tala om känslan som infinner sig i kroppen efter ett löppass!

Tittut!

Liam älskar verkligen att leka tittut. Han kiknar av skratt när mamma tittar fram bakom en tidning eller dörr eller whatever och säger "tittut". Gah, han är verkligen världens underbaraste! *älskar*

Idag har jag varit ensam med Liam hela dagen, förutom två timmar när Janne var hemma och åt middag innan han åkte iväg på körlektion och träning. Trots att Liam är fantastiskt snäll är det ganska jobbigt att inte få någon ledig stund för sig själv. Visst går det bra att låta honom leka för sig själv korta stunder, men för det mesta vill han att jag ska vara med i leken på något sätt, om det så bara är att jag ska sitta bredvid och titta på. En stor eloge till alla ensamstående föräldrar!

För några månader sedan gick vår mp3-spelare sönder så vi lade den i en låda som sedan blev undanstoppad och bortglömd. För någon dag sedan hittade jag den igen och provade den för att se vad som var fel med den. Då visade det sig att den fungerar! Yes, det är ju så mycket roligare och lättare att springa med musik!

Tänderna är på väg

Idag upptäckte jag att Liam har börjat få en tand. Höger framtand i nedre käken syns som ett litet riskorn på tandköttet och känner jag med fingret så känns det lite vasst. Blir spännande att se hur länge det dröjer innan den växer fram helt.

Jag hade en tuff förmiddag idag. Vi steg upp kring halv nio och kring halv elva hade jag en trött liten kille som vägrade sova och vägrade äta och vägrade vara vaken. Han vägrade allt och var tillslut så trött så trött. Jag härdade ut och lyckades tillslut truga i honom lite mat. Kring tolv lade jag honom i vagnen för att gå till öppna förskolan, gissa om han somnade snabbt! Väl framme vaknade han direkt vilket innebär att han endast sov i 30 minuter. Vi var på öppna förskolan i cirka två timmar, i slutet blev han gnällig och trött igen och somnade i vagnen på hemvägen. Vaknade sedan när vi kom hem. Liam har alltså endast sovit en timme under dagen! Konstigt nog har han varit glad och sprallig sedan vi kom hem. Trött men glad och pratat hela tiden. Det blev dock en tidig nattning ikväll, klockan åtta somnade han helt utslagen på vår säng. Sötnosen!

Nu har jag och Janne kvällen för oss själva. Jag sneglar in i tv-rummet och ser att älsklingen har tänt en massa ljus samt dukat upp med glass. Nu blir det Grey's Anatomy för hela slanten. De två sista avsnitten av tredje säsongen. Grey's är bäst! 


187082-13

Mor och son

Jag och Liam åkte på stan idag. Hade tänkt titta efter vinterkläder åt honom men kom istället hem med en body och en tröja. Det känns så svårt med vinterkläder, vad kommer han att behöva/hur ska man tänka? Räcker det med fårskinn, filtar och fotsäck/vindskydd i vagnen eller ska vi köpa en åkpåse? När han var nyfödd hade vi en mjuklift med fårskinn samt filtar och ett "vindskydd" så då borde det bli bra att byta ut mjukliften mot en åkpåse, eller? Samt köpa en fleeceoverall eller något liknande. Svårt det där. Vi får väl se hur vi gör. Det är ju faktiskt ett tag kvar till vintern. Jackan som han fick av sin mormor fungerar i alla fall superbra i vagnen nu, mjuk och härlig och lagom varm. För att inte tala om fin!

Träffade en trevlig tjej på stan som jag brukar prata med. Vi började prata med varandra på bussen en gång och då visade det sig att hennes lilla Freja är en dag äldre än Liam. Jag vet inte vad hon heter men vi brukar prata ett tag med varandra alternativt hälsa på varandra när vi träffas. Hon bor också här i Valla, i samma hus som Jannes pappa faktiskt, vilket innebär att vi stöter på varandra lite då och då. När vi träffades idag så bjöd hon mig på ett me&I party som hon ska ha hemma hos henne i oktober. Kul! Det är verkligen superfina kläder! Men jag får se om jag vågar gå, jag känner ju inte henne egentligen. Fast vi lär väl träffas fler gånger innan oktober. Kul ändå hur lätt man kan få kontakt med andra människor när man har barn. :-)

Bjuder på ett litet kollage idag eftersom min syster så gärna vill se min nya frisyr. Vad tycks?

187082-12

Helgen

Vår lilla familj har haft en mysig helg. Janne slutade tidigt i fredags så jag passade på att fara ut och springa. Ja ni läste rätt. Jag har bestämt mig för att komma i form igen, dessutom är det ju roligt att springa! Så jag tog på mig mina snygga träningsbyxor och min nya löparjacka, lämnade grabbarna hemma och sprang ut i det härliga vädret. Jag tog det väldigt lugnt eftersom jag inte har sprungit på väldigt länge och kände mig grymt nöjd när jag kom hem. Det brände skönt i låren dagen efter ska ni tro. På kvällen blev det först en promenad och sedan filmkväll med en kompis till Janne. Lucky number slevin. Bra film!

På lördagen åkte vi bort till Barnens Hus för att än en gång klaga på vagnen. Det visade sig att de inte hade bytt det trasiga hjulet trots allt. Hur svårt ska det vara att förstå? Tack och lov gick det snabbt och vi fick ett nytt hjul direkt. Nu ska den fungera bra, blir det något mer tjafs har jag god lust att bara skita i allt och köpa en ny vagn. Vi har faktiskt tittat lite på en Emmaljunga City Jet som vi är lite sugna på. Den ser riktigt häftig ut och har svängbara framhjul så den är nog perfekt när man går på stan. Nåja, vi får se hur det blir med den saken. Vi måste i alla fall köpa en åkpåse till vagnen samt vinterkläder till Liam först och främst. Lördagkvällen blev en riktig myskväll. Potatisgratäng och fläskfilé med en god sallad till middag. Värmeljus och mys i soffan. Liam var supertrött och somnade kring halv nio och sov ändå till sju på morgonen då han ville ha mat och efter det sov han till elva! Jisses! En trött mamma och en trött son. Pappan var världsbäst och tvättade hela morgonen från klockan sju.

På söndagmorgon blev det ännu ett träningspass. Gjorde ett konditionstest med pulsräkning som visade att jag har god kondition! Efter träningen tog jag och Liam ett bad. Nu sover skrutten och snart är det dags för middag. Janne ska träna ikväll så han måste hinna äta något innan dess.