Ändrade planer

Det var tänkt att Janne skulle åka upp till Umeå själv för att vara med på hans brors disputationsfest. I helgen ändrade jag mig tvärt och kom på att jag vill nog faktiskt följa med ändå. Och Liam också så klart. Så i helgen åker vi hela familjen till Umeå. Det ska bli så kul att få besöka denna underbara stad samt träffa underbara människor som bor där. Synd bara att min syster inte kommer att vara hemma under helgen, vi får i alla fall låna deras lägenhet vilket är grymt snällt! Det enda jag oroar mig för nu är dels hur jag kommer att må i min förkylning, dels den långa jobbiga bilresan... Vi planerar att åka på torsdag efter jobbet, men beroende på väder så kanske vi får åka tidigt tidigt på fredagmorgon istället? Nu ska vi bara försöka hålla oss friska (eller något-så-när friska) så att vi slipper ändra planerna igen...

Förkylt

Vi har blivit grymt förkylda hela familjen. Janne är hemma idag och är sängliggande och jag snorar och är inte alls speciellt pigg. När jag blir förkyld sätter det sig alltid i halsen så jag är hur hes som helst och hostar och har mig. Liam är snorig och hostig (främst på kvällarna) men annars pigg. Jag tycker att vi borde få vara friska snart med tanke på att vi har varit mer eller mindre förkylda (samt haft andra sjukdomar som ex magsjuka och öroninflammation) sedan augusti...

Liam är bara hur gullig som helst just nu. Han pratar så himla mycket och det är ibland så himla roligt. Det låter så kul när han exempelvis ropar "mamma titta millas rum" (alltså: mamma kom och titta i mitt (Liams) rum) eller "mamma me millas rum" (mamma följ med till mitt (Liams) rum). Om jag frågar "vart är Liam?" så kan jag få till svar (av Liam) "under bordet" och så sitter han där under och ler. Igår frågade jag honom "Liam vad åt ni på förskolan idag?" då tittade han på mig och svarade han kort och gott "mat". Haha. Vi tittade på tv när Obama skulle avge presidenteden och när Bush åkte iväg med helikoptern. Då pekade Liam på tv:n och sa "många gubba" (många gubbar). Sedan blev han helt överlycklig när han fick se helikoptern som flög iväg (med all rätt, hej då Bush och kom aldrig mer tillbaka). Han pratade massor om helikoptern resten av kvällen och sa "helopter (eller hur han nu säger det, svårt att stava hans uttal) flyga hem". Han är bara så himla söt våran son!


Läget

Läget just nu är så att vi inte har någon dator hemma. Våran nya dator började krångla lite vid uppstart och eftersom den är så pass ny så tänkte vi att det är lika bra att de får gå igenom den. Vi är alltså datorlösa. Vår gamla dator vill inte alls gå igång utan tyckte nog att det var ganska skönt att bli pensionerad. Jag måste faktiskt säga att det är rätt skönt utan dator, helt plötsligt har vi mycket mer tid på kvällarna. Tid för varandra, tid för hushållet, tid att bara vara, tid att gå och lägga oss i tid osv. Men det medför även att bloggen inte kommer att bli speciellt uppdaterad och kort kommer att dröja. Hur länge vi är utan dator återstår att se, kanske får vi ta med räkningarna till jobbet och betala dem från jobbdatorn.

Idag snöar det grymt mycket här, jag gruvar mig tills dess jag ska gå hem (ca 2 km), jag kommer att vara alldeles blöt innan jag är hemma. Jag ska hämta lillskrutten på förskolan idag så jag ska gå strax före fyra. Måste nog ta med mig lite jobb hem eftersom det är mycket som måste läsas igenom nu...

Uppförsbacke

Jag har hamnat i en lång seg uppförsbacke känns det som. Det går ganska trögt på jobbet just nu, det dyker ständigt upp nya saker i mina ärenden och igår fick jag en utredning som inte alls visade det jag hade hoppats på. Det är väldigt mycket problemlösning och jag får klura en hel del på hur jag ska få ihop allt. Jag fick till och med stryka ett av mina ärenden till arbetsutskottet igår eftersom det har dykt upp en del saker som gör att ärendet måste behandlas mer innan jag kan lägga fram ett förslag som jag är nöjd med. Det är som sagt ganska motigt just nu, men å andra sidan är det ju det här jag gillar. Jag gillar ju att klura, fundera, vända och vrida, titta från olika håll, fråga, läsa, söka, lösa problem, lära mig. Jag gillar att mitt arbete är komplext och inte har någon enkel lösning, jag gillar utmaningen och det faktum att jag hela tiden lär mig nya saker, hittar nya sätt att tänka på och nya synvinklar att beakta. Det är oerhört svårt, men otroligt roligt! Fast just nu skulle det inte vara så dumt med en nedförsbacke, i alla fall en liten.

Det är inte bara på jobbet det är trögt, jag tycker att det rent allmänt är lite trögt just nu. Januari brukar av någon anledning vara en ganska jobbig månad, den tar aldrig slut och det är inget roligt väder och bara mörkt hela tiden (även om det faktiskt märks att det går mot ljusare tider). Vi har haft jättekallt en period för att sedan helt plötsligt få plusgrader för att sedan bli kallt igen. Snön är inte längre speciellt fin, det är halkigt och grått. Det känns som att våren är väldigt väldigt långt borta, och det är den ju. Vi har några månader kvar att ta oss igenom. Kan det inte bli februari snart i alla fall?

Nu låter det som att jag är väldigt deppig, men det är jag inte. Jag hade nog bara ett behov av att klaga lite för nu känns det genast bättre! Back to work!

Längesedan

Vardagen har börjat igen, vilket för oss innebär jobb och förskola. Jag gillar vardagen och tycker att det är skönt att alla helger äntligen är slut så dagarna blir som "vanligt" igen. Det märktes att Liam saknade förskolan under jullovet, när jag lämnade honom första dagen efter lovet så sprang han rakt in i lekrummet och skulle leka. Han hade nästan inte tid att vinka till mig, men kostade på sig några hastiga vinkningar i fönstret när jag gick. Det är underbart att han trivs så bra på förskolan!

Idag har han feber så Janne är hemma med honom. Jag har lite dåligt samvete för att jag har aldrig tagit ut en enda VAB-dag med Liam. Det har alltid fallit sig in så att han är sjuk när jag har något superviktigt möte eller någon resa inplanerad osv. Janne fick alltså åka hem från jobbet kring åtta (han började 6.30) eftersom jag hade ett viktigt möte på förmiddagen. Janne verkar inte må så dåligt av det utan det är mest jag som har dåligt samvete. Men vi har ju olika typer av jobb, så är det, och Janne har helt enkelt lättare att vara hemma. Ibland i alla fall. Liam hade kunnat vara sjuk vilken dag som helst denna vecka förutom just idag, då hade jag kunnat vara hemma.

Att han var sjuk var något som vi nästan väntade oss efter denna natt. Han har nämligen sovit oroligt hela natten och det är så olikt honom att vi direkt misstänker att han är sjuk. Och det var han. Feber, i och för sig inte jättehög (38 grader) men tydligen tillräckligt för att han ska bli orolig och olik sig. Jag har sovit cirka 3-4 timmar denna natt så jag är helt slut, jag minns inte när jag sov så lite sist. Tur att det är någon månads/några veckors mellanrum mellan gångerna. När det var som jobbigast inatt sände jag en tanke till alla vakna föräldrar som har det så här varenda natt och som gör ett superjobb varje natt, en stor guldstjärna till er. Jag förstår att det är tufft, ni gör det otroligt bra!

Jag har massor av nya bilder som jag ska försöka lägga upp, men det får bli någon annan gång. Det är fullt upp med jobb och umgås med familjen så vi får se när det finns tid.


Grattis till mig!

Idag firar jag min 27:e födelsedag, grattis till mig! Har haft en lugn och skön dag med besök av trevliga grannar. Vi åt en massa gott fika och surrade en massa medan barnen lekte. Ikväll ska jag och Janne hyra film och äta chips och dip. Eftersom jag fyller år får jag välja film och jag har valt Sex and the city!!! Janne hade nog gärna sett en annan film, men snäll som han är så ska han åka iväg och hyra den till oss. Jag har sett den på bio i somras och har velat se om den sedan dess så ikväll ska det äntligen bli!

Nyårsafton blev en väldigt lugn och mysig kväll. Vi åt massor av god mat och tog därmed igen julens fiasko vad gäller magsjuka. Vi väntade tills Liam lagt sig för att sedan äta en romantisk trerätters middag. Åh vad gott det var och vad vi behövde det! Till förrätt åt vi laxröra på rostad toast, det var så underbart gott så jag var nästan nöjd efter förrätten! Till varmrätt blev det helstekt fläskfilé med potatisgratäng och hemmagjord chilibearnaisesås. Till det serverade vi två olika sallader; en tomat, rödlök och fetaostsallad med basilikadressing samt en sallad på tomat, gurka och rödlök med en örtagårdsdressing. I potatisgratängen blandade vi i morötter, det är min absoluta favorit sedan Jannes brors bröllop. Sedan det bröllopet har vi alltid blandat i morötter i potatisgratängen och nu kan jag inte tänka mig en potatisgratäng utan morötter! Till efterrätt gjorde vi en citronpaj, lemon slice pie från "två systras söta" (en receptbok jag fick av Janne i julklapp) och senare på kvällen åt vi hemmagjorda chokladgodisar (rocky roads, recept från Leila Lindholm). Vi kände inte för att dricka någon alkohol (och vi kände inte för att trängas inne på systemet) så det blev alkoholfri cider till maten. Allt blev så himla gott och vi var så nöjda! Det var en verkligt lyckad kväll.

Eftersom min mobil håller på att lägga av helt (skärmen är randig och så ljus att det knappt går att läsa vad som står och batteriet håller på att ge upp totalt) så blev det inga gott nytt år-sms. Jag har haft mobilen avslagen i flera dagar under julen för att den är så jobbig när den inte fungerar som den ska. Så jag passar på att önska alla bloggläsare GOTT NYTT ÅR!

Nu har jag beställt en ny mobil som jag hoppas ska komma vilken dag som helst. Min trogna samsung har, efter cirka fem år, börjat lägga av. Men en livslängd på fem år på en mobil måste jag ändå säga är ett ganska bra betyg. Eller? Nu kommer jag snart att bli ägare till en Nokia 5310. Den blir nog bra hoppas jag.

Nokia 5310 rosaNokia 5310, min nya mobil (snart)



Nu ska vi snart se på film. Än en gång, GOTT NYTT ÅR PÅ ER!