Trött

Det är så himla mycket hela tiden nu, men nu kommer det förhoppningsvis att lugna ner sig. Nu när det är klart med lägenheten. Har haft en del möten på jobbet så det har varit fullt upp där också och imorgon har jag tre ärenden att redovisa inför nämnden. Jag börjar bli rätt bra på powerpoint presentationer vid det här laget. :-) Men nu tror och hoppas jag att det börjar lugna ner sig lite...

Det roligaste med att ha köpt lägenhet är att planera inredning! Jag försöker klura ut en bra lösning i hallen som idag totalt saknar förvaringsmöjligheter. Säljarnas lösning med krokar direkt på väggen är inget som tilltalar mig. Jag vill ha en "riktig" hatthylla och skohylla samt en garderob med bra förvaringsmöjligheter! Jag har sett ut en garderob från IKEA med två skjutdörrar som skulle passa perfekt! Det finns dock ett problem som ställer till det i hallen och det är ett element som är väldigt mycket ivägen. Hm. Jag undrar hur man ska lösa det om man kan ha någon slags garderob som är väggupphängd eller om man helt enkelt ska plocka bort elementet... Det återstår att se. Det blir lite lättare att planera när man väl flyttat in och kan mäta och planera "på plats". Det är så himla kul att IKEA finns i Örebro, det kommer att underlätta vid inredningen av vår lägenhet! :-)

Idag tog Vide allergiprover, blir spännande att höra testresultatet.

Jag är så sjukt trött efter all stress och alla anspänningar. Det har varit så mycket tankar, stress, orosmoment och samtidigt en massa pirr och nervositet. Nu är jag inne i en slags urladdning, nu när lägenhetsköpet är klart, och ligger efter med sömnen. Skulle behöva sova ett dygn för att komma ikapp...

...Nu blir det soffan ett tag innan jag förflyttar mig till sängen...


Vår lägenhet!

Den 24:e januari flyttar vi in i VÅR lägenhet i Örebro! Det har varit två helt galna dagar. I torsdags åkte vi ner och tittade på lägenheten och i fredags skrev vi under pappren. Galet! Hoppas att vi kommer att trivas så bra som vi tror!

Nu ska jag strax duscha innan jag kryper ner i vår renbäddade säng. Vi har alla varit så otroligt trötta idag, det tar på krafterna att åka cirka 70 mil på två dagar...


Två snabba fakta

Förra veckan var Vide kallad till BVC för läkarundersökning. Återigen blev hans utslag föremål för diskussioner. Vi har smörjt honom med diverse salvor under hela hans ett-åriga liv, både receptfria och receptbelagda, men de försvinner inte. Och om de försvinner kommer de tillbaka efter några dagar igen. De har hela tiden trott att han har exsem och tror det fortfarande, men sa att nu när han haft utslagen så pass länge så skadar det ju inte att göra allergitest för att se OM de kan vara någon allergi. Han har nu fått remiss till lab för att lämna blodprover nästa tisdag. Vi fick förklarat för oss att blodprovet fungerar som en slags "screening" av kroppen, ger det utslag får vi sedan gå vidare för att testa vad det är för ämne som han är allergisk mot. De testar även någon typ av andningspanel eller vad de kallade det med hjälp av blodprov. Jag tycker allt detta är svårt att förstå, men det känns skönt att han får göra dessa prover. Igår köpte jag emla-plåster som vi ska sätta i hans armveck en timme innan provtagning för bedövning. Det tar bort det onda men jag är tämligen säker på att han kommer att gråta ändå. Han är nämligen så oerhört mammig och pappig så när vi var på BVC räckte det att läkaren tittade på honom för att han skulle börja gråta... Testerna visar dock endast allergi och inte överkänslighet så läkaren sa att även om testen skulle vara negativa så kan det vara så att han är överkänslig mot något som han bör undvika. Överkänslighet brukar dock, om jag har förstått det rätt, växa bort hos barn.

Säljarna har nu gått med på vårt bud! På torsdag åker vi ner till Örebro för en extra visning av lägenheten och, om vi fortfarande vill köpa den (vi kanske ångrar oss i allra sista sekund, vem vet?), skriver på kontraktet på fredag. Det är planen. Det känns med andra ord ganska säkert, men i dessa sammanhang är INGET säkert förrän pappren är påskrivna! Så mycket har jag förstått. Det är bara att hålla tummarna. Vi har kommit överens om inflyttning den 24 januari vilket innebär att vi kommer att ha en hel vecka på oss att flytta! Att de accepterat vårt bud fick vi veta för ett litet tag sedan så imorgon måste jag ansöka om semester. Tur att jag har ett jobb där jag kan komma in med semesteransökan en dag innan semester (eller till och med efter semestern) och vara till 99 procent säker på att den beviljas.

Hujedamej vilken karusell detta är.

Köper vi lägenheten börjar en ny karusell nästa vecka, nämligen att byta bank!

Nu: te i soffan framför desperate housewifes!


Ny header!

Äntligen har jag fixat en ny header! Den blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig, men den får duga så länge...

Imorgon är det skridskoskola klockan 10. Liam har längtat efter att få åka skridskor i flera månader så han blev totalt överlycklig när jag läste i tidningen att det börjar imorgon. Lycklig och förväntansfull gick han och la sig, efter att han och Janne plockat in skridskor och hjälmar från förrådet. Efter skridskoskolan blir det fika hos ett par vänner, vi ska fira ett ettåring i efterskott eftersom Vide hade magsjuka på hennes födelsedag.

På budgivningen händer det inte speciellt mycket. Vi är de enda som har lagt bud och alla andra budgivare verkar behöva betänketid hur länge som helst (?). Vi hoppas i alla fall att det händer något till veckan!

God natt!

Galet liv!

Vårt liv är galet just nu, totalt upp och nedvänt. För att göra en lång historia kort: i januari flyttar vi till Örebro! Anledningen är att jag har fått ett jobberbjudande på länsstyrelsen i Örebro och efter en del överväganden och funderingar så bestämde vi oss för att ta chansen. Den första februari börjar jag på min nya arbetsplats och flyttlasset går i slutet av januari. Det känns galet! En känslostorm av alla möjliga känslor infinner sig i kroppen. Härligt och skrämmande. Galet!

Jag (vi) har trivts väldigt bra i Ljusdal men samtidigt känt oss osäkra på om det verkligen är här vi ska bo. Vi har funderat mycket på vad Ljusdal har att erbjuda i framtiden både för oss själva och för pojkarna vad gäller jobb, utbildning och fritid. För min egen del finns det bara ett jobb i Ljusdal, och det är jobbet som jag har just nu. Om vi bor kvar i Ljusdal kommer jag aldrig att kunna arbeta med samhällsplanering annat än att arbeta som tjänsteman på kommunen (som jag gör nu), och jag vet inte om jag vill arbeta med samma jobb i sisådär 40 år. Jag vill nog prova på olika saker, ställas inför nya utmaningar och därigenom utvecklas. Skaffa mig en bred erfarenhet. Och det ska bli grymt spännande att prova på att jobba statligt efter att ha jobbat kommunalt.

Ljusdal har gett mig så oerhört mycket, jag har utvecklats något enormt under de tre år som jag har jobbat här. Jag har lärt mig så otroligt mycket. Jag är exempelvis inte längre ett dugg nervös för att hålla muntliga föredrag eftersom det är en del av min vardag. Varje månad står jag där i talarstolen i fullmäktigesalen framför kommunstyrelsen och samhällsbyggnadsnämnden och föredrar mina ärenden som oftast är några stycken. Ett ärende i nämnden innebär totalt tre presentationer/månad (beredning, arbetsutskott och nämnd) och ett ärende i kommunstyrelsen innebär två presentationer/månad (allmänt utskott och kommunstyrelsen) vilket innebär att jag håller muntliga föredrag för politikerna i genomsnitt fem gånger i månaden! Inte konstigt att jag numera känner mig trygg i den rollen. Förutom detta har jag varit ansvarig för en hel del allmänna möten, samrådsmöten och interna möten. Den insikt som jag har fått om den kommunala beslutsprocessen är oerhört värdefull, nu vet jag hur beslutsgången fungerar i en kommun. Jag vet hur tjänstemannaorganisationen fungerar och jag vet hur den politiska organisationen fungerar. Det är viktigt att kunna. Jag har lärt mig mycket, men nu är det dags att gå vidare. Det finns delar jag kommer att sakna med mitt nuvarande jobb och det finns delar jag inte kommer att sakna. Men nu är det dags att lära sig nya saker.  Nu är det dags att prova på hur det är att jobba statligt, att jobba på länsstyrelsen. Nu är det dags att lära känna en ny del av Sverige.

Varför valde vi just Örebro? Ja, det är ju en relevant fråga med tanke på att varken jag eller Janne har några band till Örebro. När vi har funderat på vart vi ska flytta om vi ska flytta från Ljusdal har vi hela tiden sagt att ett kriterium är att den nya platsen ska kunna erbjuda ett varierat utbud vad gäller arbetsmöjligheter, utbildning och fritid. Vi ska kunna byta jobb utan att behöva flytta och det ska finnas bra utbildningsmöjligheter för pojkarna (och för oss) och ett brett utbud vad gäller fritidsaktiviteter (exempelvis möjligheter att utöva olika typer av sporter). Sedan har vi haft ett socialt kriterium, vi vill känna någon som bor på orten. Utifrån dessa kriterium har Umeå och Örebro varit de som är mest intressanta. Och när ett jobberbjudande dök upp i Örebro så tog vi chansen! Utifrån pojkarna har vi hela tiden känt att det är bäst att flytta innan någon av dem börjar skolan så utifrån denna aspekt så känns det rätt att flytta nu. Vi flyttar till Örebro med utgångspunkten att vi har för avsikt att bosätta oss där. Skulle det dock skita sig totalt så har vi tre år på oss att ordna upp situationen innan Liam börjar skolan.

Vårt liv är galet just nu och för att göra det ännu mer galet kommer vi denna vecka att ge oss in i en budgivning gällande en lägenhet som ligger i närheten av våra kompisar, en mil norr om Örebro. En femma. Egen ingång, två våningar och radhuskänsla. Totalrenoverad och verkligen vår stil. Ett eget boende. Ska detta sluta med att vi köper en lägenhet?

Fortsättning följer gällande detta...