Två snabba fakta

Förra veckan var Vide kallad till BVC för läkarundersökning. Återigen blev hans utslag föremål för diskussioner. Vi har smörjt honom med diverse salvor under hela hans ett-åriga liv, både receptfria och receptbelagda, men de försvinner inte. Och om de försvinner kommer de tillbaka efter några dagar igen. De har hela tiden trott att han har exsem och tror det fortfarande, men sa att nu när han haft utslagen så pass länge så skadar det ju inte att göra allergitest för att se OM de kan vara någon allergi. Han har nu fått remiss till lab för att lämna blodprover nästa tisdag. Vi fick förklarat för oss att blodprovet fungerar som en slags "screening" av kroppen, ger det utslag får vi sedan gå vidare för att testa vad det är för ämne som han är allergisk mot. De testar även någon typ av andningspanel eller vad de kallade det med hjälp av blodprov. Jag tycker allt detta är svårt att förstå, men det känns skönt att han får göra dessa prover. Igår köpte jag emla-plåster som vi ska sätta i hans armveck en timme innan provtagning för bedövning. Det tar bort det onda men jag är tämligen säker på att han kommer att gråta ändå. Han är nämligen så oerhört mammig och pappig så när vi var på BVC räckte det att läkaren tittade på honom för att han skulle börja gråta... Testerna visar dock endast allergi och inte överkänslighet så läkaren sa att även om testen skulle vara negativa så kan det vara så att han är överkänslig mot något som han bör undvika. Överkänslighet brukar dock, om jag har förstått det rätt, växa bort hos barn.

Säljarna har nu gått med på vårt bud! På torsdag åker vi ner till Örebro för en extra visning av lägenheten och, om vi fortfarande vill köpa den (vi kanske ångrar oss i allra sista sekund, vem vet?), skriver på kontraktet på fredag. Det är planen. Det känns med andra ord ganska säkert, men i dessa sammanhang är INGET säkert förrän pappren är påskrivna! Så mycket har jag förstått. Det är bara att hålla tummarna. Vi har kommit överens om inflyttning den 24 januari vilket innebär att vi kommer att ha en hel vecka på oss att flytta! Att de accepterat vårt bud fick vi veta för ett litet tag sedan så imorgon måste jag ansöka om semester. Tur att jag har ett jobb där jag kan komma in med semesteransökan en dag innan semester (eller till och med efter semestern) och vara till 99 procent säker på att den beviljas.

Hujedamej vilken karusell detta är.

Köper vi lägenheten börjar en ny karusell nästa vecka, nämligen att byta bank!

Nu: te i soffan framför desperate housewifes!


Kommentarer
Postat av: Sara

Stort grattis till er och det för hoppningsvis kommande köpet =)

Å vad skönt att de börjar utreda Vides eksem! Som sagt, det kan ju vara allergi eller överkänslighet och då går det ju att mildra utan en massa salvor. Fast å andra sidan kanske det bara är eksem också, som det är i Siris fall, men oftast så blir det ju också bättre med tiden. Siri har börjat få tillbaka små torrfläckar nu när det är vinter, men inte alls lika mycket som när hon var mindra. Hoppas det håller sig till denna nivå hela vintern bara!

2010-11-10 @ 11:01:35
Postat av: Matilda

Skönt att eksemen börjar tas på allvar och utredas. Det går ju alltid att på egen hand testa de två vanligaste allergierna (mjölk och mjöl). Vi har kört det på lill-flisan i flera månader pga magen och det är inte så fasligt besvärligt.



Härligt med lgh-köp. Hoppas att den är det ni hoppas på nu

2010-11-10 @ 23:49:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0