Tjejkväll och Hudiktripp!

I början av förra veckan hade Vide feber. Han var varm som en kamin, nästan 40 grader hade han i tre dagar. Sedan var det Liams tur, tack och lov fick han inte lika hög feber och inte lika länge. Nu är vi äntligen friska bortsett från lite hosta och snuva, men det är ju i princip allmäntillståndet i denna familj. :-)

I fredags var jag ute på en tjejkväll! Det var en kompis som fyllde år i början av veckan och hon hade bjudit fem kompisar till Romerska. Där hade hon hyrt en stor bubbelpool som vi hade tillgång till i cirka en och en halv timme. Vi bubblade och drack vin, jag drack ett glas mousserande vin och jisses vad gott det var! Efter att vi bubblat klart drog vi vidare till Järnvägs och åt god mat och surrade en massa. Jag åt laxplanka och drack ett glas vitt vin. Åh vad gott det är med lax! En väldigt lyckad kväll och jag är så glad att jag fick följa med. Jag börjar få så fina kompisar här i Ljusdal! Tack för en underbar kväll!!!

På lördag packade jag in pojkarna i bilen och åkte iväg till Hudiksvall medan Janne satt hemma och pluggade. I Hudik träffade jag Sara och sötaste Siri och vi sprang lite i affärer innan det blev dags för lunch då även Stefan gjorde oss sällskap. Han ritade en fin karta till mig på en ny bra väg som man kan köra när man åker ut från Hudik så att man slipper köra upp för den låååånga backen med trafikljuset som alltid blir rött så att man hamnar i en lång bilkö i värsta branta uppförsbacken. Inte min favoritsituation när jag kör bil, men tydligen fanns det en utväg. Alla vägar bär till Ljusdal! Tack Stefan! Det var en mysig dag i Hudiksvall med underbart väder och jag hade några shoppingfynd med mig hem, bland annat ett par överdragsbyxor och ett par jeans till Liam samt en body och ett par jeans till Vide. Liam hittade en kartong med tre Pippi Långstrump pussel på rea som han fick av mig och jag fick snabbt valuta för pengarna då pusslena fick honom att sitta still i ungefär fem minuter under lunchen. Eftersom Liams tålamod att gå i affärer tog slut ganska snabbt hann jag inte titta på något åt mig själv. Tråkigt med tanke på att jag har presentkort på både H&M och Gina Tricot. Nästa gång tror jag att jag lämnar Liam hemma och åker ensam med Vide. Han är lite lättare att ha med sig inne på affärer. :-)


 
Våran sötnos

     
Liams lördags-outfit. Premiär för hans nya jacka och han skulle prompt ha med sig sin medalj från barnens vasalopp! Underbaraste Liampojken!


Vide sitter och tittar i vagnen.


Veckan som varit

Veckan har bjudit på underbart väder. Vi har tagit varje tillfälle att vara ute i det härliga vädret och jag har haft användning för mina stövlar! Liam tyckte att det var roligt att jag köpt stövlar, eller som han uttryckte det "Mamma, nu kan ju du också hoppa i vattenpölar!". Han var så glad för min skull. :-)

Igår hade vi middagsgäster, en kollega till mig och hennes sambo hälsade på så vi lagade god mat och en supersmarrig efterrätt. Vi bjöd på laxpirog med hemmagjord romsås och en sallad med Jannes supergoda vinegrätt. Salladen serverade vi på ett stort fat och det blev så himla fint när vi la upp den och dekorerade med rödlök, ruccola och fetaost. Bra tips om man inte har någon fin salladsskål! Maten var väldigt uppskattad och allt blev uppätet, vilket brukar vara ett bra tecken. Efterrätten åt vi framför melodifestivalen i tv-rummet. Janne hade bakat en kladdkaka med hackad 70 procentig choklad inuti samt med smält nougat som glasyr. Till det åt vi vaniljglass och drack två kannor med te. Liam trivdes bra i sällskapet och lyckades hålla sig vaken nästan till klockan nio innan han somnade i Jannes knä. Vide däremot var vaken hela kvällen, han var på så bra humör och charma gästerna totalt. Han fick fara runt från knä till knä och somnade tillslut i min kollegas knä vid halv elva (tror jag klockan var). Det är helt otroligt att han somnade sittandes i ett knä, och inte vilket knä som helst utan hos någon som han inte träffat speciellt mycket! Det var verkligen en hellyckad kväll och vi hade det så himla kul! Dessutom fick vi en jättefin tulpanbukett av dem så nu har vi till min stora lycka två fina tulpanbuketter på köksbordet. Jag älskar tulpaner!

Vide sitter längre och längre stunder nu. Nu vågar vi till och med lämna honom sittande, fast vi brukar lägga två stora kuddar bakom honom om han skulle ramla bakåt. Han är ganska duktig på att ta emot sig om han ramlar åt sidorna, då lyckas han vrida sig så att han tar emot sig med armarna. Jag tror aldrig att han har ramlat bakåt, men det känns lite läskigt ändå så det är bättre att ta det säkra före det osäkra och lägga upp kuddar som dämpar ett eventuellt fall. Han tycker verkligen om att sitta, han kan ju vara med på ett helt annat sätt när han sitter så det är klart att det är roligare än att ligga ner. Han rör sig väldigt mycket nu och rullar ofta iväg på upptäcksfärd. En dag hade han rullat från tv-rummet nästan ändå bort till Liams dörr (för er som vet hur vår lägenhet ser ut) där han låg och tittade sig omkring med stora nyfikna ögon. Han rullar iväg, roterar för att byta riktning, och rullar vidare. Han har även börjat backa mer och mer, det är lättare att backa än att ta sig framåt. :-) En annan sak som han tycker om är att stå i våra knän. När han sitter ner i mitt knä med ansiktet emot mig och jag håller honom i händerna så ställer han sig upp och står där och vinglar på sina söta ben. Han tycker det är superroligt. Han sätter sig ner och så häver han sig upp med armarna (genom att hålla i mina händer) till stående och står ett tag innan han sätter sig ner igen. Och alltid med tungan utanför munnen. Det är hans grej. Sötaste Vide-bus. Våran underbara lilla pojke.

Liam har kommit in i en helt underbar period, det är så skönt att det äntligen kommer en lugn period efter den jobbiga perioden som har hållt i sig ett bra tag. Något hände när han fyllde tre år. Helt plötsligt har han blivit lugn och förståndig. Han pratar på ett annat sätt, han diskuterar och argumenterar på ett annat sätt. Han förstår och han lyssnar och han är bara så mysig. Våran underbara stora pojke. Hoppas att denna period håller i sig ett tag nu!

Ikväll blir det hyrfilm och slappa i soffan. Min kompis skulle på bio så ingen träning för henne och jag orkar inte åka iväg själv. Helst eftersom jag fortfarande har lite besvärligt i halsen.


       
Vide kan sitta själv! Men det gäller att hålla tungan rätt i munnen. :-)


Nyklippt Liam

 
Sitter på golvet och leker

 
Vide-bus

     
Mössprovning, vilken tur att man har en brorsa som man kan ärva mössor från!


Takdropp, napplös och halsont

I fredags fick vi känna på årets första härliga vårväder med takdropp. Underbart härligt var det! Liam sprang genast och hämtade sin hink för att takdroppet skulle hamna i hinken. Sedan satt han och tittade spänt på hinken och sa "plopp" för varje gång en vattendroppe ramlade ner. Ett underbart härligt ljud var det. Jag letade fram en av trädgårdsstolarna ur förrådet och satte mig i solen som värmde så skönt. Vide satt upp i vagnen och tittade på när alla barn lekte. Föräldrar och barn sökte sig ut på gården för att känna hur solen värmde i ansiktet. En underbar fredag med ett underbart väder! Åh vad jag längtar efter våren!

Jag glömde skriva en viktig sak i förra inlägget, en viktig sak som hände när Liam fyllde tre år. På sin treårsdag slutade han nämligen med napp! Det gick så himla bra, vi är så stolta över honom. Vi hade förberett honom länge på vad som skulle hända och han var helt med på det, dock blev han lite ledsen den första kvällen när han förstod vad det faktiskt innebar. Då blev det verkligt. Men det gick över ganska snabbt. Andra natten frågade han efter napparna och när vi påminde honom om att han skickat dem till tomtebebisarna (vi la napparna i ett brev till tomtebebisarna och la brevet i vår postlåda, och kan ni tänka er - tomten hade hämtat brevet när Liam var på förskolan!) så accepterade han det. Så det har ju verkligen gått jättebra. Nu har vi med andra ord två napplösa pojkar, vi har så gott som gett upp med napp till Vide eftersom han fortfarande totalvägrar...

I fredags var jag och tränade efter ett långt uppehåll, det har varit så mycket med allt den senaste tiden så jag har inte hunnit träna. Men i fredags så åkte jag och en kompis på body pump. Dagen efter kändes det som jag hade blivit överkörd av ett tåg. Jisses! Och i helgen har jag haft feber och fått superont i halsen. Kanske att träningen utlöste någon förkylning som låg och lurade? Jag har verkligen inte varit pigg så jag måste skippa träningen idag. Måste dock säga att det är så skönt att ha fått tillbaka sin kropp igen. Jag har gått ner alla 21 kg nu och är tillbaka till min vanliga vikt på 52 kg (som jag har vägt de senaste åren, ja så länge jag kan komma ihåg). Jag kan ha alla mina vanliga kläder så när som på ett par jeans som fortfarande är för små. Eftersom jag ammar så är det en del tröjor som sitter lite väl tajt med tanke på att brösten är större än vad de brukar vara, men annars så sitter kläderna bra. Magen är ju inte heller lika platt som den varit, men det kan jag leva med och jag tror att det är mest jag som tänker på det. Skönt att vara tillbaka igen! :-)

Vad sägs om lite kort?


Liam pysslar med pärlor

   
Bröderna Lund, de finaste pojkarna i världen!

 
Grabbarna ute i det härliga vädret


Mitt senaste köp, ett par superfina gummistövlar från Tretorn. Längar efter töväder, efter plask och blöta vägar så att jag får inviga dem. Har tänkt bo i dessa under våren, passar utmärkt ute på gården och när jag går till och från jobbet!

 
Fika och sång på sängen när Liam fyller tre år!

       
Han fick tre paket på morgonen, en stor lastbil och traktor av oss och en stor bro till briojärnvägen av farfar. Han blev superglad och satte genast igång att leka med dem. Traktorn passade utmärkt till att skotta legobitar med! :-)

 
På födelsedagen kom Sara och Siri och hälsade på oss, de spenderade dagen med mig och Vide medan Liam var på förskolan och sedan när Liam kom hem fick han en trevlig överraskning. Han tycker så mycket om Sara och blev jätteglad när hon var här. Dessutom hade hon ju tre paket med sig till Liams stora lycka! :-) Att träffa Sara är som att få en stor dos med energi, hon är en riktig energigivare med sitt glada humör och härliga sätt att vara. Alltid glad och positiv och aldrig långt till skratt, hon är en underbar vän. Och lilla Siri, hon är så söt så att hjärtat smälter. Vi får ses snart igen, då är det min tur att åka till er. :-)


Lägger inte ut några kort från kalaset, men ni kan ju få se muffinsen som jag bakade. De var populära! Får väl ta mig i kragen och lägga ut recept, både på dessa och på geischa-muffins som jag pratat om.


Vides händer är så fina! Så knubbiga och goa!


Våran treåring och jobb!

Nu för tiden har vi en treåring hemma. Liam fyllde nämligen tre år i torsdags och det har varit fullt upp med firande och kalas förra veckan. Oj vad han tyckte det var roligt med kalas, vilka förväntningar han hade. Det var så roligt att se. Och riktigt lyckat blev det också, dock hade inte barnen tid att fika speciellt mycket eftersom de ville leka med alla presenter. Det blev med andra ord över mycket fika till oss vuxna. :-) Liam har fått så mycket fina saker; pussel (80 bitar), pärlor och pärlplattor, en stor lastbil och en stor traktor, målarböcker och kritor, ficklampa, stjärtlapp, spel -bara för att nämna något. Nu är han ordentligt firad, först av familjen som sjöng på morgonen när han fyllde år (och sedan fixade en önskad våffelmiddag på kvällen) och sedan av sina kompisar som busade här på kalaset. Underbara Liam, tänk att han redan är tre år!

I måndags var det dags för treårskontrollen på BVC. Lite nervöst var det allt men han klarade alla tester, precis som vi trodde att han skulle göra -men man är ju alltid lite nervös och pirrig. Han hade inga som helst problem att klara av att förklara bilder, att berätta vad man använder olika saker till, att göra sig förstådd och prata långa meningar. De frågade honom olika saker och han visade tydligt att han förstod och han kunde förklara och svara på frågor som de ställde (och de hade inga problem att förstå vad han sa heller). Våran underbaring! De sa att han var exemplarisk! *stolta föräldrar* Vi berättade om hans otroliga intresse av pussel och mönster, han bygger pussel med 80 bitar nu. Det som imponerar mest på oss var att när han byggde pusslet med 80 bitar för första gången så satte han direkt ihop några bitar och tog sedan en bit och tittade på bilden var biten skulle vara och lade sedan ut den där den skulle sitta. Alltså han tar bitar och lägger ut dem där de ska sitta även om han inte har någon annan bit att sätta fast dem i, grejen är den att han lägger dem rätt! Helt otrolig förmåga har han att se mönster! Det är faktiskt imponerande att se honom bygga pussel. :-)

I går började jag jobba på halvtid. Det var så himla roligt att komma tillbaka, att träffa alla och få jobba! Dock känner jag mig lite ringrostig, är inte helt uppdaterad på allt som har hänt osv. Har jobbat hela dagen idag och jobbar imorgon också, sedan är jag ledig till nästa måndag. Jag jobbar alltså två och en halv dag i veckan (måndag eftermiddag, tisdag och onsdag) och det passar oss perfekt! Det har även gått jättebra för Janne att vara hemma, det fungerar bra med Vide. Jag ammar innan jag åker till jobbet, ammar på lunchen och när jag kommer hem. Det fungerar perfekt. Blir Vide hungrig däremellan så får han smaka lite gröt och/eller någon av de smakportioner som vi har i frysen. Det passar oss bra och det känns bra att vi kan dela på detta sätt. Dessutom känns det väldigt bra att vi inte behöver ta ut en enda föräldradag på tre månader nu när vi jobbar halvtid båda två, vi har tänkt spara lite dagar och räknar med att vi klarar oss på två halvtidslöner dessa tre månader. Det är alltid skönt att ha kvar dagar så att vi kan vara lediga när vi känner för det. :-) Dock kommer jag nog att jobba heltid i juni och vara ledig hela juli, kan vara skönt med en heltidslön innan semestern. :-)

Nej nu är jag så himla trött så jag måste lägga mig. Jobb imorgon och jag behöver sömn.