Magsjuka

Det har varit en tuff vecka. Liam har haft magsjuka och varit riktigt dålig. Det har varit många kontakter med sjukvårdsrådgivningen och vi har besökt akuten här i Ljusdal samt fått remiss till barnjouren i Hudiksvall. Trots allt pådrag så har det gått bra. Janne har gjort ett superbra jobb med att ge honom vätskeersättning, 5 ml var 5:e minut under drygt två dagar. Liam har spytt och spytt och spytt men ändå varit så duktig på att suga i sig vätskeersättningen.

Han har varit helt orkeslös och blivit som en liten bäbis som vill sitta i famnen och bli vaggad. Han har inte orkat så mycket mer än att sova och att suga i sig ersättningen. Uscha. Stackare. I tisdags var det riktigt obehagligt då han var nästan helt okontaktbar. Det var då vi blev skickade till Hudiksvall eftersom de trodde att han var uttorkad (lite konstigt egentligen med tanke på hur Janne har kämpat på med vätskeersättningen). I Hudiksvall var barnläkaren lugn och sa att det inte var någon fara och Liam piggnade faktiskt på sig under den korta tiden vi var i Hudiksvall. Ersättning-spy-ersättning-spy så såg det ut i bilen hem från Hudiksvall (vi fick spypåsar med oss) och så har det sett ut ett tag. Nu har han dock piggnat på sig och spydde inte något under hela gårdagen så vi hoppas att han får fortsätta att behålla det han får i sig.

Vi tar det väldigt lugnt med maten nu. Läkarna har sagt att vi ska börja med majsvälling i små mängder. Vi började med 25 ml åt gången och har nu kunnat öka till 50 ml åt gången med pauser emellan. Imorse fick han faktiskt i sig totalt 2 dl välling (med många pauser emellan), sedan var han så slut att han gick bort till sin säng och ville lägga sig och sova. Han är fortfarande vinglig på benen och ganska så orkeslös, men han pratade lite på morgonen och skrattade även. Det går alltså åt rätt håll!

Det är skönt med en ledig dag så här mitt i veckan. Har tänkt plocka undan en massa saker som ligger framme överallt. Sedan kanske det blir en liten tur med barnvagnen. Igår fick Liam följa med på en lång promenad och han verkade gilla det. Frisk luft brukar vara en bra medicin när man varit sjuk!

Kram på er!

Kommentarer
Postat av: Emilia

Usch så obehagligt. Så jobbigt när det små är sjuka. Elvina hade feber för några dagar sen. Milea har tack och lov hittills varit väldigt frisk och jag hoppas att det håller i sig.
Skickar lite "krya på dig-kramar" åt Liam.

2008-05-01 @ 15:26:17
URL: http://milla.klixklax.se
Postat av: Matilda

Stackars liten, det är jobbigt med magsjuka, speciellt när man är så liten. Det är som värre då! Påfrestande som förälder också, både för oron och för sömnlösheten... skickar lite energi att boosta med, verkar som ni behöver det alla tre

2008-05-02 @ 11:28:08
Postat av: Carro

Usch, vilken otur han har haft lille Liam! Hoppas att han mår bättre nu och har fått tillbaka all energi igen. Kan fortfarande inte förstå varför han inte blir vaccinerad mot öroninflammationen?? Kram till er!

2008-05-02 @ 21:09:13
URL: http://enlitenbitavmittliv.blogg.se
Postat av: Camilla

Carro: Vi funderar på att betala den extra vaccinationen eftersom han inte verkar få den trots allt besvär...

2008-05-02 @ 23:03:59
URL: http://hoscamilla.blogg.se
Postat av: Carro

Konstigt att de inte bjuder på den när han nu verkar vara ett öronbarn! Det lär ju kunna bli värre (oftare) när han börjar på dagis.... Jag tycker att det är skönt att Lowa har blivit vaccinerad mot pneumokocker...inte bara för öroninflammation utan för lung-, bihåle- samt hjärnhinneinflammation också. :-) SKÖNT att han är bättre! Kramar

2008-05-04 @ 10:39:10
URL: http://enlitenbitavmittliv.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0