Bilägare

Nu är vi bilägare! Eller rättare sagt på fredag är vi bilägare för då ska vi hämta bilen. Känns så skönt att vi äntligen har hittat en bra bil till ett bra pris och framför allt att vi inte behöver leta längre.

Bilen gick igenom besiktningen utan någon anmärkning, precis vad vi hade trott. Efter Jannes jobb åkte vi ut till bilhandlaren för att titta igenom bilen en sista gång, haha shit vad bilhandlaren tyckte att vi var petnoga och kanske lite väl seriösa. Men så är vi. Vi påpekade att det inte fanns någon anteckning om att kammremmen (stavas det så?) är bytt och eftersom bilen har gått drygt 12 000 mil så ska den vara bytt. Han sa att han var 100% säker på att den var bytt trots att det inte stod något om det i serviceboken. Då sa vi att om han verkligen är 100% säker så vill vi ha det skriftligt som en garanti. Då tog han tillbaka vad han sagt och ringde till förra ägaren och frågade. Den var INTE bytt. Bilhandlaren ursäktade sig och sa att han självklart skulle byta den gratis och att vi skulle få papper på att den var bytt. Sedan påpekade vi att bilen inte hade någon motorvärmare vilket känns rätt angeläget i detta klimat. Vi förhandlade och det slutade med att han även ska installera en motorvärmare i bilen, vi får installation och alla kablar gratis det enda vi behöver lägga ut själva är kostnaden för "elementet" som tydligen kostar max 700kr. Men det är det värt, klart man måste ha motorvärmare liksom. Och han ska fixa så att vi även kan ha kupévärmare i bilen (eller det uttaget kanske redan fanns, hur det nu var...?). Sedan tyckte vi även att han kunde byta till vinterdäck när han ändå skulle göra en massa annat med bilen och det gick han med på. :-) Haha. Han sa även att det märktes att vi inte kunde något om bilar  då han började prata om oljefilter och massa andra konstiga grejer. Han sa "vem som helst kan byta oljefilter" och vi bara "vad är det?". *asgarv* Nej, bilar är inte vår starka sida det erkänner vi. Vi är bra på andra saker istället. :-)

Jag har funderat på det här med bilar och bilmärken rätt mycket nu på sista tiden. Varken jag eller Janne har någon preferens vad gäller bilmärken, vi har inte något bilmärke som vi tycker bättre eller sämre om. En del människor kan ju ha en väldigt stark åsikt om vilka bilmärken som är dåliga och bra och det behöver absolut inte vara något fel med det. Det blir säkert mycket enklare att köpa bil om man i alla fall vet vad man inte vill ha. Vi har istället tittat på alla märken och alla bilsorter som uppfyller vårt behov där en väldigt viktig sak är att bilen måste vara kombi. Vi måste ju kunna rymma barnvagn i bilen samt annan packning. Det är väl därför det har varit lite svårt för oss att bestämma oss och självklart det faktum att vi egentligen inte kan något om bilar överhuvudtaget (förutom att köra). :-) Hihi.

Det blev i alla fall en RENAULT mégane (kombi) årsmodell 2000. Den har som sagt gått drygt 12 000 mil och är hur fin som helst invändigt. Den har självklart AC (hur viktigt som helst!) och andra självklara saker samt lite annan extrautrustning som exempelvis multifunktionsratt (okej, inte jätteviktigt men ändå...). Den STORA nackdelen är att den INTE har dragkrok!!! Vad är grejen med bilar utan dragkrok? Varför är det så få "nyare" bilar som inte har dragkrok, är det ute med det eller? Faktum är att nästan alla bilar som vi har tittat på inte har haft dragkrok och när vi har börjat tänka på det och titta oss omkring på parkeringar osv så har vi märkt att det är väldigt många bilar som faktiskt inte har dragkrok. Konstigt. Jag har lite svårt att fatta det där, men men nu blev det i alla fall så att vår bil inte har någon dragkrok.

Vi är i alla fall grymt nöjda och känner oss så glada! På fredag ska vi betala resten av bilen (vi har endast betalat en handpenning än så länge) och sedan köra hem den! Jippie! Vi hoppas innerligt att vi har gjort ett bra köp, det lär visa sig med tiden. Men än så länge är vi glada glada glada!

Kommentarer
Postat av: Carro

Våran bil är relativt ny och har en "dåld" dragkrok (alltså avtagbar). Antar att det är många bilar som har så nu för tiden, kanske därför ni inte sett så många med dragkrok på parkeringarna... hoppas att ni får en nice biltur imorgon. :-)

2007-10-25 @ 18:11:00
URL: http://enlitenbitavmittliv.blogg.se
Postat av: Camilla

SV Carro: Ja, jag har fått veta att det tydligen är vanligt med avtagbar dragkrok. Hade ingen aning att det ens fanns, bilkunnig som man är... :-)

2007-10-25 @ 18:44:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0