En spännande tid!

Ojojoj vilken spännande tid vi har framför oss. Imorgon börjar skrutten på förskola samtidigt som Janne börjar på sitt nya jobb. Spännande! Jag ser verkligen fram emot att få följa Liam till förskolan, att vara med honom den första tiden, under inskolningstiden. Jag är alldeles pirrig för hans skull. :-) Storkillen, tänk att han har blivit så stor så snabbt!

På många sätt är Liam i en underbar ålder just nu. Han förstår så mycket och han kan kommunicera så otroligt mycket. Han säger en del ord, många säger han på sitt eget sätt med egna ljud som bara jag och Janne förstår men han kan verkligen kommunicera med oss. Han kramas, pussas och ger oss slängpussar. Han älskar att städa (!). Varje kväll innan han går och lägger sig säger vi "nu ska vi städa Liams rum" och vips är han på gång. Hämtar saker och lägger dem precis där de brukar vara -böckerna i bokhyllan, legot i legohinken, byggklossarna i en speciell låda osv. Han tycker att det är så kul och klappar händerna och skrattar medan vi städar. Goding, han är så otroligt söt att man kan dö! Han älskar att läsa böcker, han kan sitta hur länge som helst och bläddra i sina böcker. Titta på bilder, peka, prata, visa... Han har verkligen upptäckt böckernas underbara värld. Det är underbart att få vara med honom och upptäcka denna värld tillsammans med honom. Hans fascination smittar av sig på oss. Vi lär oss att se världen på nytt; vi ser sanden i sandlådan, stenarna utanför dörren, blommorna bakom buskarna, vattenpölarna på parkeringen, fåglarna som flyger på himlen, kottarna på gångvägen. Han visar oss saker som vi normalt sett inte tar oss tid att se... Det är omöjligt att beskriva vad allt detta betyder för oss, att få vara en del av hans liv.

På många sätt är Liam även i en ganska jobbig ålder. Även om det är helt underbart att lära känna hans personlighet så blir han mer krävande på många sätt. Han har en egen vilja, en mycket stark vilja skulle jag vilja säga (vilket inte är något negativt men ibland är det jobbigt). Han har även ett ganska häftigt humör och kan verkligen bli jättearg om han inte får som han vill. Ibland blir man alldeles tokig på honom när han bråkar och tjurar och skriker. Han testar gränser, prövar hur långt han kan gå för att lika snabbt komma upp i famnen och tanka lite trygghet. Han växer och utforskar, bråkar och myser. Det är underbart att lära känna honom, den mest underbara person som finns. Han är fantastisk!

Imorgon börjar en ny fas, en ny period. Förskoleåldern. Jag har hört att det "riktiga" småbarnslivet börjar när barnen börjar på förskolan. Det "riktiga" småbarnslivet med pusslande med tider, sjukdomar, vab-dagar, utvecklingssamtal. Att få dagistider, arbetstider, träningstider och alla andra tider att gå ihop. Det blir en ny utmaning, en ny period att upptäcka. Visst är livet spännande!?

Kommentarer
Postat av: M-L

Den här åldern är en riktigt härlig period. Tyvärr kommer lite oönskade ord i samband med förskolan då de träffar barn med äldre syskon.

2008-08-12 @ 08:25:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0