Vetekudde och bilbarnstolar

Vide vill som sagt inte ligga i sin säng så gärna, men nu har vi kommit på hur vi ska få honom att ligga där. Svaret heter vetekudde! Så här gör vi: jag ammar honom så att han somnar i min famn, Janne värmer en vetekudde i micron så att den blir kroppsvarm och sedan lägger vi ner Vide så att han ligger på sidan mot den avlånga vetekudden. Tadaaa! Han sover i sängen! Vi har gjort detta några kvällar nu och oftast går det superbra att få honom att sova i sängen på detta sätt. Även om han "bara" sover i en timme är det superbra. Har ni samma problem som oss kan ni ju prova vetekudde, ett hett tips!

Helgen har bjudit på godisbak, skridskoskola, tvätt, mys, hyrfilm, godis och en del "ta-det-lugnt" timmar. Veckan som kommer kommer antagligen att bli stressig. På lördag åker vi norrut och innan dess är det en del saker som ska hinna fixas, tvätt som ska tvättas, klappar som ska slås in, kläder och saker som ska packas osv. Men det ska bli grymt kul att åka. Kul att träffa massor av släkt och vänner. Kul att träffa min syster och att få åka till Bergnäs. Vi har dock ett problem som grämer mig lite. Ett bilproblem, eller snarare ett "bilbarnstols-problem". Grejen är den att Vide nästan är för stor för babyskyddet, jag tycker att han ser så hoptryckt och tillknycklad ut när han sitter i det. Vi borde börja fundera på att köpa en annan stol till honom och det är här problemet kommer, kommer det att rymmas två bakåtvända barnstolar i bilen? De tar ju så stor plats. Hur fungerar hela logistiken med två bakåtvända bilbarnstolar i en bil? Det kommer att bli grymt trångt. Min plan just nu är att köpa en stol som vi sätter alldeles emot ryggstödet i baksätet bakom förarstolen så att det knappt blir något benutrymme för Vide. Där kan han förhoppningsvis sitta tills Liam kan byta till en framåtvänd stol. Liams bakåtvända stol som sitter bakom passagerarsätet har nämligen ganska mycket benutrymme så där måste barnet med de längsta benen sitta, vilket är Liam. Undrar om det fungerar? När Liam kan sitta i en framåtvänd stol kan ju Vide ta hans bakåtvända stol som har mycket benutrymme. Alternativ två är att kanske koppla bort airbagen på passagerarsidan och försöka rymma en stol där, fast det tror jag blir svårt i och med att Liams stol tar så stor plats så att passagerarstolen sitter ganska långt fram. Jisses! Finns det någon som har gjort någon avhandling om detta, för det är verkligen en hel vetenskap hur vi ska få det att fungera med stolarna. Måste vi köpa en ny bil? Rent bilmässigt vore det ju väldigt praktiskt att ha fyra år mellan barnen...


Kommentarer
Postat av: E

2009-12-14 @ 17:09:25
Postat av: Emilia

Vår bil är inte jättestor och vi har inga problem med att rymma två stolar. Just nu har vi den ena i passagerarstolen och den andra bakom. Men det går att ha båda stolarna i baksätet också. Den ena på sidan och den andra i mitten. Det har vi lyckats med i mammas bil också och det är en mellanklassbil.

2009-12-14 @ 17:11:40
URL: http://milla.klixklax.se
Postat av: Camilla

Emilia: Då kanske det inte alls är något problem att få barnstolarna att rymmas i våran bil! Hoppas det i alla fall! Vad har ni för stolar?

2009-12-14 @ 18:43:44
Postat av: M-L

Jag tycker det låter bra med Liam bakom passagerarstolen och Vide bakom förarstolen. Att koppla ur airbag är ytters krångligt i många bilar och inget de rekommenderade när vi tog upp frågan att koppla ur. Vi hade tre stolar bak. ;-) det var riktigt trångt. Elias i en bakåtvänd, Isac och Simon på en varsin sittkudde, ett jäkla stök när man skulle iväg, men det gick. Lycka till.

2009-12-15 @ 11:36:54
Postat av: Emilia

Den ena är en Britax Hi-Way och den andra är en Acta Graco Cosmic Xtp.

2009-12-19 @ 19:13:43
URL: http://milla.klixklax.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0