Mysig helg och magsjuka än en gång

Vi är hemma efter en mysig helg i Umeå. Vi kom hem redan i söndags men eftersom vi inte har någon dator hemma så kommer uppdateringen först nu.

Vi åkte upp på torsdagkväll, resan gick bra och Liam var underbart snäll hela vägen. Fredagen spenderade vi på stan; Janne köpte ett par fotbollsskor och Liam fick några byxor. Vi hann även med att träffa en kompis som nyss börjat plugga på universitetet. På kvällen gick vi på disputationsfest och träffade en hel drös av vänner och släkt på Jannes sida (och Liams sida). Det bjöds på god mat och Liam levde rövaren i hela festlokalen. Jag skriver ofta i bloggen om vilken liten vilde han är men det är svårt att i ord beskriva all energi som ryms i denna lilla kropp. De som var på festen fick i alla fall se vad jag menar. Han hade inte tid att sitta still i många sekunder utan busade och charmade de flesta men sin energi. Han är ju för det mesta väldigt glad så det är svårt att inte tycka om honom. Hans kusin som just fyllt 1 år var också där och det var så kul att se dem leka tillsammans. De sprang omkring och busade med varandra och lät nästan exakt likadant, de är så otroligt lika ibland att man nästan ramlar baklänges. Kring halv nio-nio somnade en utslagen prins i vagnen och hans föräldrar fick då sätta sig ner och vila ett tag. :-)

Under lördagen hjälpte vi till att städa festlokalen och sedan blev det en mysig kvällsträff hos Jannes bror. Liam fick än en gång chans att busa med kusinen och vi fick äta rester av den goda maten (västerbottensbuffé). På söndag bar det hem igen, en lång bilresa och ett kort stopp på IKEA hanns med och sedan var vi hemma i Ljusdal igen. En alltigenom lyckad helg; det är så kul att besöka Umeå (underbar stad) och träffa alla vänner vi har där.

____

En lite tråkigare nyhet är att Liam än en gång drabbats av magsjuka. Det började klockan ett natten mot tisdagen (alltså natten mot igår) av att han spytt ner hela sängen. Sedan fortsatte det hela natten och hela förmiddagen. Det är inte klokt vad han har spytt. Vi fyllde hela badkaret med nedspydda saker; 4-5 lakan, 2-3 badlakan, 2 kuddar, 4 fleecefiltar, x antal tröjor och pyjamaser, x antal mjukisdjur, x antal örngott, 1 matta osv. Janne tvättade från kl 7 till kl 19 igår. Janne var hemma och VAB:ade och jag var tvungen att sjukskriva mig för jag blev också dålig. Jag spydde inte något men låg helt utslagen och illamående i sängen hela dagen igår. Igår kväll var Liam piggelin igen och vi städade hela toaletten och Liams rum. Vädrade bort spylukten och i princip hela toaletten blev föremål för ytdesinfektion. Liam fick ta ett långt bad och tvättades noga så all dålig lukt försvann. Våran lilla skrutt, det är så jobbigt att se när han är sjuk. Speciellt när han spyr då blir han så liten och ynklig. Han vill goa och är så ledsen, han kryper upp i knät och tar ut nappen och säger "puss". Det är så svårt att förklara att mamma och pappa inte vill pussas direkt efter att han spytt. Och det är svårt att förklara att det inte är farligt att spy och att det inte gör något om han spyr (det är nästan så att han skäms och det känns så hemskt att han ska känna så). Han får kramar istället. Massor av kramar. Lilltussen. Nu hoppas vi att det är över för denna gång och att jag och Janne klarar oss... Våran lilla prins har i alla fall sovit som en klubbad säl inatt, det tar på krafterna att vara sjuk...

Förresten tack för kommentaren M-L, jag håller med om att våran son är alldeles underbar! :-)

Kommentarer
Postat av: Matilda

Jag har nog aldrig sett någon bli så ynklig som när Ludvig hade magsjuka, så jag kan se Liam framför mig när du beskriver hans reaktioner på kräkningarna, stackars liten. Hoppas ni klarar er, du och Janne.



Det var verkligen kul att se kusinerna tillsammans. Känns som att de matchar varandra i energi och kommer kunna ha mycket kul tillsammans framöver :-)

2009-02-05 @ 08:25:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0