Ensamma hemma

Igår var jag och Liam ensamma hemma större delen av dagen eftersom Janne spelade fotbollsmatch utanför Hudiksvall. När han åkte gick vi ut på en promenad för att posta brev, sedan hade jag tänkt att vi skulle köpa var sin glass och smaska på. Planerna förändrades dock när det började regna ganska snabbt efter att vi gått. Vi postade brevet sedan skyndade vi oss hemåt i en väldig fart. Det fick bli en innemysdag med lite spel, tågbanebyggande och lite filmmys. Det är så roligt att Liam har börjat spela spel. Han fick ett spel av sin faster i julklapp som har varit lite svårt för honom så vi har haft det undanstoppat i en garderob. Nu har vi dock plockat fram det och Liam tycker att det är så kul! Det heter "bytt är bytt -sköldpaddornas sköldbytarspel" och är ett väldigt enkelt och roligt spel. Kan rekommenderas som ett första spel för småttingar.

Efter middagen (som för övrigt var supergod enligt både mig och Liam -laxpirog med romsås) gick vi ut och lekte lite med barnen på gården. En liten flicka ramlade ner för rutchkanan men togs emot av sin mamma, hon gjorde sig inte illa utan det gick bara bra. Detta pratade dock Liam om hela kvällen efter att vi gått in. Efter att han hade badad så pratade vi en lång stund om att hon hade ramlat ner för rutchkanan och att hennes mamma hjälpte henne och att det hade gått bra. Liam sa "Mila, mamma, pappa hjälpa bäbis inte ramla ner ruskanan" och "Mamma, pappa hjälpa Mila inte ramla ner ruskanan". Vi kom överens att vi skulle hjälpas åt så att bebisen inte ramlar ner för rutchkanan och att Liam inte heller ramlar ner för rutchkanan. Detta pratade han om nu på morgonen också så det verkar vara något som oroar honom. Lillskrutten.

Han har även pratat om att han ska köra moped när han blir stor, köra moped med storpojkarna. Det är nämligen några äldra killar på gården som kör moped varav en moped står parkerad på gården och som Liam är såååå fascinerad av. Vi har sagt att man måste vara stor för att få köra moped så Liam går och säger att han ska köra moped när han blir stor! Jag har även talat om att vi måste spara pengar för att kunna köpa en moped eftersom de kostar mycket pengar. Då funderade han ett tag och sa "Mila spara pengar sparbössan". Ja, han har ju faktiskt två sparbössor som han sparar pengar i och nu verkar han ha bestäm vad dessa pengar ska gå till. :-) Han är så himla söt och förstår så otroligt mycket. Han är så klok våran lillpojke! Igår sa han dessutom att bebisen ska få åka bakom honom på mopeden. :-) Jag tror att han längtar efter att bli storebror!



Kommentarer
Postat av: Farmor

Vad söt han är:-) Han kommer att bli den perfekta storebrodern, som tar hand om den lilla:-D Vad gott med laxpirog, jag tror jag ska göra en i helgen (blev sugen). När ni kommer ner vill jag rå om Liam ensam ett dygn och verkligen skämma bort honom. Hoppas att han vill vara hos farmor:-) Kramizar på er.

2009-05-23 @ 07:04:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0