Skridskoskola

Varje lördag mellan nio och tio är det gratis skridskoskola för barnen här i Ljusdal. Förra lördagen var det årets premiär, men den missade vi eftersom vi inte hade några skridskor till Liam. Nu har han fått ett par skridskor av Birger i tidig julklapp (STORT STORT tack!), dessutom har Jannes pappa skickat ner Jannes skridskor från Östersund, så igår var vi redo! Det var så himla kul! Det är jättesvårt att lära sig att åka skridskor, men Liam tyckte att det var jätteroligt och kämpade på. Han åkte ca 45 minuter och redan på den tiden lärde han sig massor! Från början fick Janne hålla i honom och åka bakom honom, men redan efter ett tag ville Liam att Janne endast skulle hålla honom i en hand och i slutet stod han själv och tog några vacklande steg. Det fanns instruktörer på plats som anordnade massor av roliga lekar för de barn som hade lite mer skridskovana, några barn ville istället spela bandy och några barn hade fullt sjå med att lära sig att stå på skridskorna. Det var riktigt mysigt, massor av barn och föräldrar som hade samlats för att träffas, surra, umgås och leka. Supermysigt! När skridskoskolan var slut fick alla barn var sin korv och festis vilket var väldigt uppskattat! Extra roligt att ALLT var gratis!

Nu ser vi fram emot att få åka skridskor varje lördag, de håller på ändå till februari med uppehåll under jullovet så det är cirka tio träffar kvar! Det ska bli så kul att se hur mycket Liam utvecklas i sitt skridskoåkande fram till februari. Gah, jag måste få tag i ett par skridskor i min storlek för jag blev så himla sugen på att åka jag med!


   
Det är jättesvårt att åka skridskor!


Tittar på när barnen med mer skridskovana leker
  

Man måste vila också 

 
Provar på att åka/stå själv 


Gott med korv och festis!



Lillebror sov gott i vagnen under skridskoskolan.
Här sover han gott hemma, kortet taget igårkväll.
Han vägrar fortfarande att ta nappen så han blir nog inget "nappbarn".



Kommentarer
Postat av: Farmor

Vilka härliga bilder:-) Liam är så underbart söt. Jag längtar efter honom. Han blir nog en bra hockeyspelare i NHL så småningom;-) Kramaizar på er.

2009-11-23 @ 08:27:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0