Vardag igen!

Påsken är över och vardagen har kommit tillbaka. Vi har haft en mysig påsk med fint väder, de flesta dagar var soliga och varma så vi passade på att vara ute en massa. Flera promenader blev det med hela familjen, riktigt mysigt! Fast nu är det ganska skönt att det är vardag igen, jag gillar vardagen med rutiner, jobb och ledighet i en härlig mix. :-)

Under påsken hade vi som mål att få Vide att sluta äta på natten och det har väl gått *harkel* så där... Vi har i alla fall fått ner matningen till ungefär en gång per natt vilket får ses som ett framsteg. Det största framsteget är ändå att han har blivit lite bättre på att äta mat, än är det länge kvar innan han äter ett helt mål, exempelvis lunch, men det är i alla fall på god väg. Igår provade vi med välling men han vägrar suga på nappflaskan, det är som att han inte förstår hur han ska göra, att han ska suga. Nåja, det är väl bara att prova och prova tillslut ska väl även han börja äta mat.

Lite kort från påsklovet bjuder jag på!


 
Jag och Liam cyklade till skogen och hämtade lite påskris som vi sedan pyntade.


Frukostkille

       
Pojkarna leker i Liams rum

     
Vi har möblerat om i Liams rum. Vi ställde hans bokhylla som en rumsdelare så att han fick ett litet "rum" för sitt bord där han kan bygga pussel, spela spel, rita osv samt ett litet "rum" där han kan leka med bilar, laga mat, bygga lego och tågbana osv. Det blev verkligen jättebra! Samtidigt passade vi på att städa undan massor av leksaker som han inte leker med längre, leksaker som han är för stor för nu. Det blev mindre plottrigt och lite lättare att städa.

       
Sängen flyttade vi till den andra väggen och cd-spelaren fick stå i fönstret bredvid sängen -perfekt när han vill lyssna på sagor när han ska sova! Hans vita träbokstäver satte jag upp vid hans säng, precis som vi har på Vides säng. Så fint blev det!

   
Jag blev så sugen på nya gardiner när vi möblerat om så jag köpte ett superfint tyg från Almedahls, ett 70-tals tyg i nyproduktion som jag blev alldeles förälskad i! Det blev så fräscht med ny gardin! *nöjd* Passade även på att plantera om blommorna i hans rum, klippte ner dem så de blev lite finare och med ny jord fick de nytt liv. Ska plantera om alla blommor under våren så nu är ett rum klart i alla fall. :-) Och för er som undrar, ja den svarta krukan i fönstret ska bytas ut till en vit -måste bara gräva fram en vit från förrådet först. :-)

   
På påskafton åt vi en kall buffé till lunch, supergott! På det stora fatet låg ägghalvor som var och en fick göra efter eget tycke och smak, skinkrullar fyllda med kräm av philadelphiaost och senap och ruccolasallad som dekoration samt leverpastejsnittar med gurka (Liams favorit). Jag hade gjort nubbesallad, vílket enligt mig är ett måste till påskbordet. Janne hade gjort supergoda västerbottenspinnar/snurror av smördeg (skär en smördegsplatta i sex remsor, pensla med vispat ägg och doppa i riven västerbottensost, snurra lite och lägg på en plåt och grädda i ugnen), de var verkligen jättejättegoda! Frasiga med underbar smak. Sedan fanns det även sill, räkor och stenbitsrom på bordet. En väldigt lyckad, god och enkel lunchbuffé!

På kvällen åt vi lammstek som Janne hade gjort (blev verkligen lyckad!!!), till det åt vi potatismos med chevréost som vi la i filodeg och gjorde små knyten av samt en smarrig sallad med Jannes egengjorda vinegrätt till. Dessutom gjorde Janne en kantarellsås som också blev jättegod. Han är så duktig på att laga mat, min Janne. :-) Till efterrätt blev det en hemmagjord påskrulltårta fylld med frukter (psysalis, mango och passionsfrukt som blandas i grädde smaksatt med lime och creme fraiche) och med gult marsipanöverdag. Jag ville så gärna göra en egen påskbakelse och det blev så himla gott och så otroligt fint, såg ut som att den var köpt på konditori. Tyvärr har jag inga kort så ni får helt enkelt tro på mig. :-) Planerar redan att göra en liknande till midsommar, fast då med rosa marsipanlock och fylld med jordgubbar! Som ni förstår behövde vi inte svälta under påsken, måltiden resulterade i goda rester som vi åt av dagen efter.

 
Vi passade på att vara ute i det fina vädret, Liam han cyklade omkring en massa och Vide satt i vagnen och tittade på.


Vide gjorde en stor upptäckt under påsk. Det finns ett hål i golvet som han studerade länge länge länge.


     
Det är inget fel på morgonhumöret. Kort från imorse när Vide satt på golvet och lekte i pyjamasen.


Ja, det var en liten sammanfattning av vår påsk. Mysigt, god mat och skönt att hela familjen var ledig. Flera myskvällar hann vi med, hyrde tre filmer i tre dygn som vi betade av. En av filmerna var en barnfilm, Dumbo, som Liam hyrde. Så kul att ha en myskväll med Liam, så klart åt vi melon när vi såg Dumbo. Melon är nämligen ett måste på myskvällar enligt Liam. De övriga myskvällarna blev det en del godis, det hör ju liksom till när det är påsk... :-)

Jo förresten! Jag har ju berättat att Vide har fått en tand men glömt att berätta att han för några veckor sedan började prata helt annorlunda motför tidigare. Nu säger han "mamaaamamamaa" och "papapaaaapapapa" och som ni förstår måste det ju betyda mamma och pappa. :-) Sedan säger han även "bababaaaababaaba" men det vet vi inte vad det betyder än. En riktig pratkvarn är han i alla fall. :-)


Kommentarer
Postat av: Matilda

Det måste ju betyda Liam :-)

2010-04-12 @ 21:40:13
Postat av: Camilla

Matilda: Haha, ja så klart! Det betyder ju Liam! :-)

2010-04-13 @ 12:25:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0