Semester, sommaren 2010, del 2

Vi har ägnat större delen av helgen åt att plocka bär. Blåbär, svarta vinbär, hallon och lingon har vi fyllt frysen med och mer ska det bli (hoppas vi)! Janne sitter just nu och rensar lingonen medan jag håller koll på traderaauktionerna, skickar vinnarmail och packar sakerna vi har sålt. Bumbon sålde vi idag och förra veckan sålde vi en datorskärm som vi också haft ute på Blocket. Det verkar även som att det finns intressenter till mjukliften. Skönt att bli av med lite saker och kul att få lite extrapengar. :-) Vide sover, han är helt slut efter dagens strapatser som avslutades med ett kvällsbad nere vid "våran" strand. Oj vad han älskar att bada, han kryper rakt ut i vattnet så det gäller att vara med så han inte drunknar. Han gillar också att dricka vatten ur sjön och försöker lapa som en hund. Sötnosen. Liam råkade somna i bilen på väg hem från bärskogen så han lär vara uppe ett tag till, men han leker så bra inne på sitt rum just nu så det gör inget.

Nåja, jag tänkte fortsätta och berätta om våran semester. Vi åkte ju som sagt till Umeå efter att vi hade varit hos min mormor i lite drygt en och en halv vecka. I Umeå bodde vi hos min syster och hennes pojkvän. Vi passade på att bada på ett temprerat utebad (passar bra för jag och Janne som är badkrukor), vi umgicks en hel del med pojkarnas kusiner, vi besökte busplaneten och vi passade på att shoppa en del. Min syster hade fyllt år så jag bjöd henne på middag ute på restaurang. Vi tog först en liten shoppingtur och sedan satte vi oss på en uteservering och drack vin och åt jättegod mat. Det var en varm och härlig kväll, vi satt och surrade en massa och drack var sin cosmopolitan också. Det var jättetrevligt! Vi stannade sex dagar i Umeå (tror jag det var) och hade det så bra så bra! Här kommer lite kort!

     
Dagen vi var på Umelagun var det lite blåsigt. Vi badade ändå, hela familjen utom Vide som passade på att ta en lååång tupplur i vagnen. Sedan var han med och spelade plockepinn. :-)

 
Bollarna på busplaneten var roliga tyckte både Liam och Vide (fast Vide var lite rädd för dem från början). De hade massor av rör som sög upp bollarna för att sedan släppa ner dem från taket från en låda som de hamnade i (svårt att förklara).


 
Vi hälsade på Jannes syster och fick se deras superfina lägenhet! Vi passade på att ta ett familjefoto som blev rätt så bra (tack för hjälpen Malin)!


Ja, det var lite kort från Umeå. Jag vet att det finns människor som inte vill bli utlagda på internet så jag lägger inte ut mer kort från den resan. På vägen hem från Umeå stannade vi på IKEA. Vi hade verkligen jättemycket packning med oss så vi kände oss lite väl optimistiska som trodde, eller snarare hoppades, på att vi skulle få med oss det vi hade tänkt köpa. Vi skulle köpa två skoställ (att ställa på varandra så det rymmer många skor) samt två byråer, en till Liams rum och en till hallen. Vi har haft brist på förvaring så vi var verkligen i desperat behov av dessa saker! Och kan ni tänka er! Vi fick med oss precis allt som vi hade tänkt köpa, ja som ni förstår var det en del småkrafs som ex värmeljus (ett måste nu till hösten) som också fick följa med hem. Möblerna passade jättebra hemma och nu har vi inte alls någon brist på förvaring, faktum är att vi har lådor som fortfarande är tomma. Men de lär nog fyllas tids nog. :-)

Vi kom hem en tisdag och på torsdag, alltså två dagar senare kom Jannes pappa och Diana och hälsade på. Vi hade det jättetrevligt; åt god mat, såg på film, surrade en massa, besökte DollarStore samt gick på Järvzoo. Järvzoo är en helt fantastisk djurpark med nordiska djur. Det låter kanske inte så speciellt men faktum är att jag har inte hört någon som inte har blivit imponerad av detta zoo efter ett besök. Det är något helt utöver det vanliga vilket även Jannes pappa och Diana fick erfara. De var lyriska och Diana pratade om Järvzoo jättemycket och tyckte att det var en jättefin upplevelse och blev nog lite tagen av hur fint och hur speciellt det var (vilket även Jannes pappa blev). Det går inte att förklara, men jag kan bara säga som så att Järvzoo är helt klart den finaste djurparken som jag har varit på! Vi tog med oss egen korv och grillade i en grillstuga som de har där, supermysigt med brasa och tända ljus på borden. Bara det är en upplevelse! Besök Järvzoo om ni har chansen att göra det!

   
Jag hade tyvärr inte så många kort från Järvzoo men kan väl bjuda på dessa i alla fall. :-) Vi hade med oss lite plättar som blev ett perfekt mellanmål till pojkarna under tiden vi tittade på djuren. Vi hade grymt tur och fick se alla djur utom igelkottarna tror jag. :-)

Jannes pappa och Diana åkte hem efter middagen på lördag som för övrigt bestod av en laxpaj med romsås samt en sallad och vitlöksbröd -en middag som Jannes pappa blev alldeles lyrisk av. "Den här maten får 10 poäng av 10" sa han vilket Diana instämde med. Fast efter att de pratat ett tag kom de fram till att även köttfärslimpan som vi hade bjudit på två dagar tidigare fick 10 poäng. Jannes pappa var dock lite skeptiskt till den först eftersom den innehöll oliver, men det var han även till pastasalladen med kidneybönor som det visade sig att han också tyckte om jättemycket. :-) Det är alltid kul att bjuda på "annorlunda" mat och ge gästerna en smakupplevelse av något som de kanske inte vanligtvis äter hemma. Och det gick ju hem hos dem. Vi bjöd även på hemmagjord chokladglass och hemmagjord blåbärsparfait samt en citronlemonad som jag hade gjort och även det var supergott! Det var jätteroligt att ha dem här och vi hoppas att de kommer och hälsar på fler gånger!

Ja, vi har även haft en del semester här hemma i Ljusdal. Men det berättar jag om nästa gång. :-)
 


Kommentarer
Postat av: Matilda

Umelagun har vi fortfarande inte besökt någon gång, såg mysigt ut. Järvzoo får vi ta nästa gång vi kommer förbi :-)

2010-08-16 @ 22:18:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0