Liams rum

Efter vår bröllopsresa började vi med vårt allra första renoveringsprojekt -Liams rum! Projektet gick ut på att måla tak och alla snickerier, tapetsera två väggar och måla två väggar samt byta lister och dörrfoder. Jisses vilket jobb det var! Grundjobbet var det jobbigaste. Tapeterna som satt på väggarna var inte bara hemska utan väldigt dåligt uppsatta. De som bodde här tidigare hade tapetserat direkt på en strukturtapet som gjorde tapeten alldeles bubblig, varför sätter man upp tapeter så? Vi fick slita ner allt och spackla, det var bredspackling och slipning som gällde. Grymt jobbigt, men så här i efterhand var det värt allt slit. Ett bra underarbete ger ett bra resultat, det finns inga genvägar!

Före bilder:

 
På bilderna syns de hemska tapeterna, dock syns det inte hur bubbliga och hur dåligt uppsatta de var...

Efter bilder:

           

Vi valde en väldigt färgglad randig tapet från In Trade, som Liam uttryckte det på tapetaffären "Mamma det är ju alla mina favoritfärger!!!". Lämpligt nog visade det sig att det var en vinyltapet med hög tvättbarhet, vilket inte är så dumt i ett barnrum. Vi valde att sätta våderna vågrätt istället för lodrätt och det blev riktigt häftigt då ränderna fortsätter över två väggar (hoppas att det kommer fram på bilderna). Eftersom tapeten är väldigt färgglad valde vi att måla de övriga väggarna vita, liksom garderobsdörrarna (som också fick nya handtag). Även taket och alla snickerier målade vi vita, vilket gjorde väldigt mycket för hela rummet. Det blev så himla fräscht! Det blev även riktigt bra med vita möbler mot tapeten!

Liam har haft för lite förvaring i sitt rum så vi köpte en billybokhylla med dörr och fyllde den med spel/pussel och böcker och expedithyllan fick några praktiska förvaringslådor. Vi köpte även ett skrivbord och en skrivbordsstol till honom då han är ganska pysslig av sig och ibland behöver få vara ifred från Vide (skrivbordsstolen har jag tittat på så länge, superfin!!!). Mattan i tv-rummet fick flytta upp och den passade utmärkt med tapeterna! En stor matta är nästan ett måste i ett barnrum då det dämpar ljudet väldigt bra. Denna matta är dessutom mjuk och skön att gå på. (Vi passade på att köpa en ny till tv-rummet, en ljusbeige).

Vi bytte även lister och dörrfoder i rummet. Det syns tyvärr inte så bra på korten (hade inget detaljkort på det, får fixa fram det i ett senare inlägg), men de nya listerna gjorde verkligen rummet. Lister är verkligen pricken över i:t! Vi valde vita allmogelister (de tidigare listerna var bruna), vilket blev riktigt bra! Samtliga fönster i lägenheten saknar persienner så vi har bestämt att vi ska installera persienner i fönstren allteftersom vi renoverar, så nu har i alla fall Liams rum persienner!

Som ni ser är det även en del saker kvar att göra, exempelvis gardiner och att hänga upp saker på väggen. Vi har fina krokar som ska sättas upp där han kan hänga typ gympapåse, väska, morgonrock osv och en fin väggdekoration. Men det är på gång...



Nöjd kille!


Kommentarer
Postat av: Sandra

Oj vilket superfint rum! Ett riktigt storkillerum :-) Blir lite inspirerad till att damma av min blogg och kanske bjuda på några bilder där också. Vad fint ni ser ut att ha det hemma. Vi bor i hyresrätt, så då får det vara som det är...

2011-09-15 @ 13:25:05
Postat av: Matilda

Det var kul att äntligen få se rummet "på riktigt", fint blev det

2011-09-15 @ 21:33:48
Postat av: Sara

Vad fint det blev! Å visst är det kul att få pyssla på själv =) Ja kanske inte allt är så kul alltid, men slutresultatet kan man vara nöjd med sen =)

2011-09-18 @ 23:07:22
Postat av: sarah koch

heej va fin det vart med den randiga tapet .. vart har du köpt den ?

2012-07-09 @ 14:42:14
URL: http://www.nattstad.se/uslakocken

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0